• müfit can saçıntı'nın yeni filmi.

    fragman
    https://www.youtube.com/watch?v=u7ax8klugpg
  • artistik yapim youtube kanalından ilk tanıtımını izleyebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    yeni filmimiz babamın ceketi'nin ilk tanıtımı... yorumlarınızı, samimi hislerinizi bekliyoruz... merak uyandırıyor mu? filme gitme isteği uyandırıyor mu? ilk izlenimlerinizi yazarsanız seviniriz. babamın ceketi 5 ekim'de sinemalarda
    --- spoiler ---

    5 ekim günü sinemaya gitmek için bir neden.

    edit: imla
  • afişte yer alan bir aile komedisi ibaresi tamamen yanıltıcı olan, seyredecek olanların ciddi sabır sahibi olması gerekliliği ve nasıl böyle bir seçim yaptım pişmanlığı içinde bırakacak bir film.
  • keşke mandıra filozofundan devam etseydin be usta dedirten, eğlencesiz, değişik bir türk filmi. ayşen gruda'nın hatrına bekledim filmin sonuna kadar.
  • son zamanlardaki keyifsizliğimi, depresyonumun etkisiyle biraz gülerim ne olacak yani diye izlediğim film. mandıra filozufunun da etkisiyle beklentilerim orta seviyede bir filmle karşılaşmaktı. ama gel gör ki hiçbir dinamiği oturmamış, can sıkıcı, çok ama çok kötü oyunculukları barındıran bir filmle karşılaştım. yönetmenin parmağını göze sokarak mesaj verme kaygısı karakterler arasında olması gereken etkileşimin, uyumun içine etmiş. başkaraterin ne babasıyla ne sevgisiyle ne annesiyle olan iletişimi o kadar yüzeysel işlenmiş ki seyircinin (ben) dudak bükmesine sebebiyet veriyor. kısacası "ben mesaj verecem ya" diyerek filmin bütün unsurlarının unutulduğu bir film olmuş.
  • "çok sıcak bir aile filmi.." (ama yersen)

    evet eğlenceli ve sıcak bir hikayeydi ancak büyük resim kesinlikle bundan farklı.

    babamın ceketi, 2018 yılının bu anti demokratik ortamında akıl sır ermeyecek derecede muhalif olmayı başarmış bir filmdi. hem çok sertti hem de kalıplara sığmayan bir tavrı vardı. kesinlikle herkesin sinemada izlemesi gereken bir yapıt

    80'ler sonrası politik mizahın yok olduğu ülkemizde yalnızca iki tür muhalif sanat kendine yer bulabildi.

    1- ali poyrazoğlu ve müjdat gezen'le özdeşleşen "ampülü patlattık" mizahı. herhangi bir sistem eleştirileri yoktu, yalnızca süregelen bu sömürünün başında "dinciler" değil de biz olalım şeklinde bir anlayışına sahiplerdi. sığ ve kutuplaştırıcı bir anlatıları vardı.

    2- sırtını etnik veya mezhepsel bir kesime dayayan, yer yer terör propagandası barındırabilen keskin ideolojik muhalefet. aralarından tüketilesi eserler çıkarabilseler de gene kutuplaştırıcı bir tutuma sahiplerdi.

    babamın ceketi ise bana göre kendini bu iki türden sıyırabilmiş bir filmdi. birleştirici bir dili vardı ve eleştirisi doğrudan sistemin kalbineydi. devlet, askerlik, vergi, bankacılık ve benzeri şeylerden bahsederek düzenin köküne çekiç çaktı. işsizlik belasının nasıl katil böcekler gibi içimizi içimizi yediğini, açtığı yaralarla da nerelerimizi çürüttüğünü anlattı. kimilerine göre de bunu anlatırken oldukça sert sayılabilecek bir hâli vardı. işsiz gencin banka soygununa giden süreci gibi.

    bu nedenlerle film beni oldukça memnun etti. herkes filmin sinemacılık boyutlarını yetersiz bulmuş. aslında bana göre de kör göze parmak mesajları olan, yer yer zayıf diyalogları olan bir senaryoydu izlediğimiz. mert turak ve ayşen gruda dışında oyunculuklar iç açıcı değildi. ne müfit can saçıntı ne de diğerleri.

    müfit abi gerçekten zihnimi çok fena açan bir adam. katıldığı televizyon programlarını indirip tüm gün kulaklıkla dinliyorum. ancak ne yalan söyleyeyim, sinemacılık ve oyunculuk yetkinliği kendisinin düşünsel gelişmişliğinin gerisinde kalmış gibi. katıldığı televizyon programlarını filmlerinden daha büyük bir zevk alarak izliyorum.

    filmi sinemada 60 yaşının üstünde 3 - 4 yaşlı insanla birlikte izledik. belki de yapımcıların hedef kitlesi onlardır. senaryonun bazen gereksizce açıklayıcı olması bu sebepledir. bunu da hesaba katmak gerek.

    son olarak şunu söylemek istiyorum. filmi bazı açılardan eleştirdim ama açıkçası sokayım filmciliğe, sokayım 7. sanata. bu dünyada sinemadan daha değerli şeyler var. bazen bunu da göze alıp sinemaya gidebiliriz. bence gidilmeli
  • sürekli siyasi göndermesi olan bir film. ayşen gruda o kadar siyasi lider saydı. günümüze gelir dedim ama gelmedi. erkan can sahnesi çok az olmuş. mert turak cidden çok iyi bir oyunculuk çıkartmış. müfit bey mandra filozofunda neyse o . aynı karakter. hani cem yılmaza sürekli arifi yapıyorsun deniyor ya. bu adamda aynı karakteri oynuyor.

    final tam aklımdan geçen şekilde olsa da. son anda jenerik akarken ki sahne üzdü beni.

    bi filmi de mutlu sonla bitirmeyin be kardeşim. dramsa dram bitsin.
    --- spoiler ---
    çünkü eleman soymamış olmasa da bi bankaya girdi mi silahlı. illa ceza alaak almadı mı yani? ayrıca o banka soyma sahnesi hiç iyi değildi. 2 perde final (polise teslim olma sahnesi bence tam finaldi.) harici pek iyi değildi.
    --- spoiler ---
  • dun gittigimiz 5/10 luk bir film.

    --- spoiler ---

    ilk yaridaki erkan can'dan kiz isteme sahnesi komikti bence.
    --- spoiler ---
  • kızın ailesi neden dalyan'da yaşayan bir karadeniz ailesidir, bu detayın filme ne etkisi vardır hiç anlayamadım. yarıda bıraktım zaten izlemeyi
  • baba karakterinin ahlat ağacı filmiyle çok benzerlikler gösterdiği film.
hesabın var mı? giriş yap