• abd iowa devlet üniversitesi çocuk hastalıkları kliniğinde başta nöroblastoma olmak üzere birçok hastalık üzerine genetik araştırmalar yapan bilim adamı. erzurum doğumlu olan karacay lisans ve yüksek lisans çalışmalarını atatürk üniversitesi'nde yaptıktan sonra almanya/bonn da bir süre araştırmacı görevinde bulunmuş ve sonrasında genetik üzerine ohio üniversitesinde doktorasını tamamlamış. şuan assistan professor ünvanıyla çalışmalarını sürdürüyor, akademik hayatının yanında bir de ilginc bir müzik hayatı mevcut. küçüklükten itibaren erzurum da halk müziğine olan ilgisi onu büyük ustalardan eğitim alma trt de faaliyetlerde bulunma fırsatını getirmiş. amerika ya gittikten sonra da müzik çalışmalarına ara vermemiş ve içerisinde bağlamanın da olduğu evrensel bir müzik yapmayı başarmış. bunların yanısıra 2010 yılında bilim teknik dergisindeki birçok sayıya inanılmaz derinlik, çeşitlilik katmış olan bilim teknik okuru, yazarıdır kendisi.
  • 14 kasım pazartesi günü istanbul üniversitesi rektorlük binası, 2. kat doktora odasında sabah saat 10:00'da
    genetik devrim ve geleceğimiz konulu konferansı taktim edecek olan bilim adamıdır.
  • yaşamın sırrı dna isimli muhteşem kitabın yazarı. kitapta kullandığı acayip akıcı üslubu ile sıkmadan okunan mükemmel bir bilim kitabı yazmış kendisi. böyle genetik açıklamış, kalıtım açıklamış, klonlama açıklamış, kök hücre açıklamış ama sanki hikaye anlatır gibi kavram karmaşası içinde boğulmamıza izin vermeden vermek istediğini vermiş, tebrik ediyoruz kendisini buradan.
  • tubitak'in gizli ortagi falan olabilir. bilim teknik dergisi her sayisinda ya kitabini tanitiyor, ya bi yazisina yer veriyor, ya bi etkinlikte bahsediyor.. illa ki adi geciyor bi yerlerde.
  • bu bilim insanının daha 14 yaşındayken yorumladığı tatyan formunda bir eseri dinlemek için şöyle buyurun.

    müzisyen olarak samimi, esprili bir dille yazılmış biyografisi:
    http://bahrikaracay.com/turkce/biography/muzisyen/

    yetersizliğimi, yeteneksizliğimi yüzüme vuran insanlardan biri oldu bahri karaçay. helal olsun.
  • bahri karaçay ile bilim programının 41 bölümüne şu linkten ulaşabilirsiniz.
  • ''yaşamın sırrı dna'' kitabında müthiş akıcı diliyle genetikle ilgili gelişmeleri ve çalışmaları insanlara adeta bilimi sevdirerek açıklayan bilim insanıdır.aynı zamanda yazar ve müzisyendir.
    müziğe küçüklükten beri ilgisi olan bahri karaçay 1997 yılında ohio'da türkana adında bir müzik grubu kurmuştur.1997 yılında da ''keyfim yerinde'' adlı ilk albümünü çıkarmıştır.
    şans bu ya hayatının uzun bir dönemini genetikle ilgili çalışmalar yaparak geçiren bu güzel insanın tek yumurta ikizi çocukları olmuştur.çevrenin genlere etkisini bizzat çocuklarında gözlemleme fırsatı yakalamıştır.
  • tübitak yayınlarından çıkan yaşamın sırrı dna kitabının yazarı bilim adamı. genetik bilimiyle ilgisi olanlar için bilgilendirici akıcı bir üslupla yazılmış okuması kolay bir kitap. ama dikkatimi çeken bir durum var kitapta. gdo'lar ile ilgili tartışmalar herkesin malumu. hoca da haliyle kitabında gdo'lardan bahsetmiş ama hiç gdo kısaltmasını kullanmadan, kamuoyunda yapılan zararlı , zararlı değil tartışmalarına girmeden. hatta satır aralarında övgü bile var. insan hafiften işkilleniyor haliyle.
  • podcast listemin ilk sırasındadır kendileri.
  • podcasti ile başlayıp, yaşamın sırrı dna kitabı ile devam ettiğim, keşke türkiye'de bir söyleşisi olsa da katılsam diye fırsat kolladığım, memleketine ve tüm dünyaya faydalı bilim insanı.
hesabın var mı? giriş yap