• bal arınındır. biz hiçbir yiyeceğimizi başka hayvanlar gelip alsın, kendileri yesin diye biriktirmeyiz. peki arıların balı bizim için yaptığını nerden çıkardık?
    bal, arının zorlu zamanları için sakladığı, tek besin kaynağıdır. tek besin kaynağı şu demektir; arılar sadece bal yer.
    biz insanlar sayısız yiyecek varken arıların kocaman dünyada yiyebileceği tek yiyeceği göz diker, onu çalarız. çaldıktan sonra yerine şekerli şu koyarız. şekerli su madem bal yerine geçiyor, öyleyse biz şekerli su yesek arıların yiyeceğini onlara bıraksak.
    aaaaa ama olmaz! onlar olmasa doğa tabiat yok olur dediğimiz arıları dahi sömürmeliyiz. onların tek yiyecek kaynağını dahi kendi damak zevkimiz için çalmalıyız. kraliçe arı kovandan giderse bal üretilmeyeceği için, kraliçe arının kanatlarını kesmeliyiz. bize çok bal vermeliler, vermezlerse biz de kovandaki tüm arıları öldürür yerine çok bal üreten arılar koyarız.

    sesleri çıkmayan, özgür yaşam hakkını savunamayan arılar adına konuşmamıza dahi laf eden hakaret eden insanlar olacak, biliyorum. zaten siz olmasaydınız, dünyada sömürü olmazdı. siz yok olana kadar, özgür yaşam hakkını savunacağız, ben ve tüm hayvan özgürlüğü savunucuları.

    bal arının yiyeceğidir.
    bal endüstrisi
  • (bkz: 5 kilo bal sadece 100 lira)

    bu da mı arının?
  • (bkz: troll olması umut edilen düşünceler)

    cannondale adlı çaylak arkadaşımız da diyor ki "süt de buzağınındır" bence son derece haklı.
  • locke'un liberalizmine göre doğru olan sav.
    ama arılar toplumun üyesi olmadığı ve başka insanların ektiği çiçekleri de kullandığı için doğa yasalarına tabi sayılırlar. dolayısı ile ballarına doğa yasaları gereği el konulması sorun teşkil etmez.
  • amatör olarak arı besliyorum 3 adet kovanım var. sadece eve, yakın akrabalara ikram diye bal üretiyorum. şahsen bal yemeyi de öyle pek sevmem ama arıya bakmak hoşuma gider. ticari olarak arıcılık yapmadığım için şeker gibi şeyler vermiyorum. kış ve bahar için arının tüketebileceğinden fazlasını arıya bırakıyorum. yaklaşık 50 kg bal da bana kalıyor ve arılarım zayıf, hasta, yetersiz beslenmiş filan da değiller.

    bal arınındır gibi saçmalıklara itibar etmeyin beyler.
  • bal arınındır. süt ineğin, keçinindir. et koyunun, kuzunun, keçinin, tavuğun, balığın, ineğin, dananın, devenindir. yumurta tavuğundur. havyar balığındır. meyve ve sebze bitkilerindir. otlar bitkilerindir. yani hiçbir şey yemememiz gerekiyor bu mantıkla.

    t: saçma bir cümle.
  • (bkz: sen bok ye o zaman)

    şunu buraya eklemeden duramayacağım. adeta misilleme gibi olmuş. birilerinin hep dediği gibi “zamanlaması manidar”.

    (bkz: balık yerken yakalanan vegan youtuber)
hesabın var mı? giriş yap