• covid-19'un çok faydası olacak balıkçılık hobisine. kendi çapında limit ve kurallara uyarak olta ve zıpkın ile balık avlayan insanlar 1-2 ay sonra virüs sonrası hayata başlayınca, ilk oltalarını attıklarında, ilk dalışlarını yaptıklarında çok farklı bir deniz ile karşılaşacaklar. çok mutlu olacaklar.

    umuyorum ki halkımız bu süreçte kural ve limit dışı balıkçılık ile doğaya verdiğimiz zararı anlar, denize kendini toparlamak için kısa bir süre verince bile nasıl bir düzelme yaşandığını görür.
  • sabırlı insanların yaptığı meslek. oltayla yapılan balıkçılık ağ ile yapılan balıkçılığa göre uzun iş. denizlerde yapılan balıkçılık göle göre tehlikeli. bir hobi. sabırlı olmayı öğretir. avcılık türü.
  • balıkların ve diğer su canlıların avlanması olarak tanımlanabilir. suni tesislerde su canlıların üretiminin yapılması da balıkçılık kapsamına girmektedir.
  • belirsiz sularda balık avı: balıkçılığın geleceği, değişime uyum sağlanmasına bağlı

    melanie brown, 40 yıldan uzun bir süredir alaska bristol körfezi’nde kızıl somon avlıyor. geçen yıl 60 milyon civarında balık avlanan bu bölge, dünya genelinde en büyük kızıl somon akınının görüldüğü yer. fakat melanie ve diğer balıkçılar, geçen yıl alaska’da yaşanan ve kayıtlara geçen en sıcak yaz aylarında sıcağa dayanamayıp yumurtlayamadan ölen balıkların akıntılarda sürüklendiklerine tanık oldu. brown, “sanırım önümüzdeki üç yıl içinde sıcak dalgasının kızıl somon neslini nasıl etkilediğini çok net görebileceğiz” diyor.

    brown, alaska’daki durumu şöyle anlatıyor:

    “geçen yaz, sıcaklıkların yükselmesi nedeniyle somonlar beklemeye ve benim avlandığım nehir bölgesinin dışında havuz oluşturmaya başladı. sıcaklığın düşmesini bekliyorlardı. artık daha fazla bekleyemeyince, yükselen sularla birlikte sıcaklığın daha düşük olduğu derin nehir kanallarına gittiler. durum böyle olunca, benim gibi ağ kuran insanların normalde nehir kıyılarına gelen somonları yakalama fırsatı azalıyor.”

    dünya genelinde balıkçılar ve bilim insanları, balık nüfusunun yaşam alanlarındaki değişikliklere tepki verdiğine tanık oluyor. su altında şekillenen bu yeni realitede iklim değişikliğinin oynadığı rolden artık daha fazla söz ediliyor. iklim değişikliğinin bu değişimde ne kadar etkisi olduğunu bilmek kolay değil; fakat değişime nasıl adapte olunacağının daha fazla konuşulduğu kesin.

    kaynak:tr.euronews.
  • göt isteyendir.
  • bugün amatör balıkçılığın bir sonucu olarak saroz körfezinde yavru bir yunus öldürüldü.
    cinayet işlemeden eğelenemez misiniz gerçekten?

    görsel

    görsel

    görsel
  • yapılan bir araştırmada orta doğu'da yaşayan insanların en az 12.000 yıl önce gelişmiş balıkçılık araçları kullandığı ortaya çıkmıştır. görsel - görsel

    arkaik balıkçılığın incelenmesi, kullanılan malzemelerin bitki lifleri, ahşap gibi doğada kolayca çözülen malzemeler olması nedeni ile oldukça zordur. buna rağmen erken balıkçılık teknolojisinin bugüne kadar oluşturulan en büyük koleksiyonlarından biri olan çalışma kullanılan teknikler hakkında araştırmacıların fikir sahibi olmasını sağlamıştır.

    almanya'daki römisch-germanisches zentralmuseum arkeolojik araştırma enstitüsünden antonella pedergnana liderliğindeki ekip, kuzey israil'deki hula vadisi'ndeki ürdün nehri'nde bulunan 19 kemik balık kancası ve altı tane yivli taş üzerinde çalışmıştır. bulunan yivli taşların ağırlık (kurşun) olarak kullanıldığına inanırlar.

    israil tel hai koleji'nden profesör gonen sharon: "kancalar, boyut, özellik ve yapım becerisi açısından modern kancalara inanılmaz derecede benziyor. ayrıca kancalar, balığın kancadan kaçmasını önlemeyi amaçlayan alt çengel gibi günümüz kancalarında nadiren bulunan özelliklere sahiptir." diyor.

    bu karmaşık yöntemler göçebe yaşam tarzından tarımsal yaşam tarzına geçiş ile ortaya çıkmıştır. bu balık avlama araçlarını kullanan insanlar avcı-toplayıcıydılar ancak tek bir yerde, taş evlerde yaşıyorlardı. diğer kaynaklar tükenebilirken, balıklar çok daha kolay bulunabildiği ve yıl boyunca mevcut olduğu için büyük ölçüde balığa yöneldiler.

    kancalarda büyük bir çeşitlilik vardı, bu da farklı balıklar için farklı aletlere ihtiyaç olduğunu anladıklarını gösteriyordu.

    sharon, "kancalara baktığımızda, birbirine benzeyenlerin olmadığını görüyoruz. her kanca boyut, özellik ve stil bakımından farklı. bu değişkenlik, bu insanların balık davranışlarıyla ilgili sahip oldukları mükemmel bilgilerle açıklanabilir.

    hangi boy ve tür balık için hangi kancanın iyi olduğunu ve her balık türü için hangi özelliklerin en iyi sonucu almak için gerekli olduğunu tam olarak biliyorlardı.

    ayrıca, bölgede bulunan balık kemiklerinden, yakalanan balıkların boyutunun çok küçük balıklar ile 2 metreden uzun dev sazanlar arasında değiştiğini biliyoruz." diyor.

    aletler birçok yönden modern kancalara benzese de, bazı farklılıklar da vardır. "jrd balıkçıları (jordan river dureijat) kancalarda delikler açmak yerine (muhtemelen kemikler yeterince güçlü olmadığı için) oltayı kancaya ve ağırlıklara yivler, çıkıntılar ve karmaşık düğümler gibi çeşitli yöntemler ve hatta tutkal kullanarak bağladılar."

    kancaların kıvrımlarındaki bazı oyuklar ve bitki lifi kalıntıları, balıkçıların yapay yemler kullandıklarını düşündürmektedir.

    sharon "sinek balıkçılığının kullanılması, balık davranışı hakkında tam ve derin bir bilgi birikimine işaret ediyor. bazı balık türlerinin su yüzeyine yakın böceklere saldırarak avlandığını ve sinek taklidi yapan yapay bir yeme saldıracağını bilmelisiniz. yani 13.000 yıl öncesine kadar hula gölü balıkları hakkında bilinmesi gereken her şeyi biliyorlardı.” diyor.

    kaynak
  • ya, memleket iş gücündeki payları ile görsel medyadaki, ne bileyim, reklamlardaki görünürlükleri arasında süper bir fark var. mutlaka o bereli, yağmurluklu, eli ağlı adam bir görünecek, yoksa tüm türkiye olmuyor...
  • gezegenin en tehlikeli mesleğidir. ölüm riski söz konusu olduğunda mâdencilik ve inşaat işçiliğinden bile önce gelir.

    ing. kaynak
  • ticarete dökmezsen çok iyi terapi yöntemidir.
hesabın var mı? giriş yap