hesabın var mı? giriş yap

  • atası mete'den feyiz almış türkiye'dir.

    mete han çin ordusu ile karşı karşıya gelmiştir. etrafı gözetmek için subaşı ile bir tepeye çıkar ve bakar ki türk ordusu çin ordusu karşısında bir avuç karınca gibi duruyor, subaşı mete'nin geri çekileceğini düşünerek sorar:
    -ne düşünüyorsunuz efendim?

    mete han subaşına dönerek :
    -bu kadar çinliyi ben nereye gömeceğim? diye cevap verir.

    debe: geçen yaz ne yaptığını biliyorum!

  • dün iş çıkışı 76d'de uyuyakalmıştım arkadaşlar şu an gana'dan yazıyorum. verdikleri otobüsler bi boka benzemiyor sorun etmeyin. konsoloslukta tanıdığı olan varsa yeşillendirsin pls.

  • twitter aracılığı ile 24 saatte polyana'dan bildiğin nazi'ye dönüşen bu yazılımın, yeni arabalardaki otopilot sistemi aracılığı ile istanbul trafiğine 1-2 saat maruz kalınca dönüşeceği hali bir düşünün.

  • 27 yasindayim, omrumun sonuna kadar marsta kolonilesme calismalarini, ucan arabalari, beyin-bilgisayar implantlarini vs. gorebilecegimi dusunuyorum ama bunu gorebilecegimi hic sanmiyorum.

    siksen kalkmaz.

  • araplar, avrupalılar değerli paralarıyla yatırım yapacak diye kendi insanımızı şişmiş kiralara ve aşırı yüksek ev fiyatlarına mahkum etmeyeceğiz 5 yıl boyunca yabancılara konut satışını yasaklayacağız açıklamasıdır.
    aşırı mantıklıdır tüm dürüstlüğü ile bu vatanın iyiliği için çalışacağı belli olan bir adamın açıklamasıdır.
    https://twitter.com/…?s=21&t=mnltjhanoxtr1dl22q6slq
    edit: ev mi kaldı diyenler? bu adam mı sattı ulan evleri? çoktan alınması gereken bir önlemi muhalefet olarak yapacağız diyor nerdeyse suçlu olacak az akıllı olun.
    az çok az.

  • türk silahlı kuvvetleri aktif personel sayısı: 425bin
    şu anda sahada olan askeri personel: 3.500
    başka da diyeceğim bir şey yok.
    bu sayıdaki askerle, o bölgedeki etkilenen on tane şehrin bir tanesindeki asayişi bile sağlayamazsın. aman! asker halka yardımcı olur da belki halkın gözünde kredi kazanır. halk da ordusuna güvenirse, belki türkiye, güçlenme yoluna falan girer, belini bükmeye/kırmaya çalıştığın ülke belki güçlenir falan. neme lazım, değil mi?

  • erdoğan çıkıp "eyy halkım yeter artık bana oy vermeyin" dese, 'kesin gizlice tehdit ediliyor' diye düşünüp daha bi hırsla oy verebilirler diye düşünüyorum.

    bir hükümetin gitmesi için gerçekleşmesi gereken neredeyse tüm kehanetler gerçekleşti ve hala da birçok kişi destekliyor. ne olması lazım bilmiyorum.

  • 1840 şam olayları, osmanlı tarihinin en bilinen mayasız ayini iddiası yüzünden başlamıştır (aşağıda detaylarını vereceğim).

    önce bu mayasız ayini nedir kısaca özetleyeyim ;

    seferad yahudilerinin ispanya'dan kovulmasını başlatan olayların ilki olarak "la guardialı kutsal çocuk" un öldürülmesi gösterilir. bu çocuğun yahudiler tarafından bir ayin için kaçırılıp öldürüldüğü iddia edilir. suçlu bulunan yahudiler tutuklanır ve çocuğun kanını bir ayinde kullanmak için çocuğu öldürdüklerini itiraf ederler fakat yahudiler bu itirafın işkenceyle yapıldığını söylerler. "la guardialı çocuk" olayı batı kaynaklarında çok popüler bir olaydır (kaynak).

    garipoğlu ailesi de seferad yahudisi olarak ispanya'dan osmanlı'ya göç etmiş bir ailedir.

    mayasız ayini'ne batıda birçok isim verilmiştir fakat bu isimlerin hepsi bir başlık altında toplanır. resmi literatürde bu ayinlerin tamamına batıda genel olarak "kan iftirası" denmektedir. yani yahudiler, tarihler boyunca kendilerine bu ayin iftirasının atıldığını ve gerçekte olduğu ileri sürülen ayin iddialarının hepsinin yalan ve iftira olduğunu söylerler.

    britannica ise bu ayin için şunu söyler : mayasız ekmek yapımında kullanılması için (insan kurbandan) kan elde edildiği iddia edilen ayinlere denir(kaynak).

    münevver karabulut cinayetinin mayasız ayiniyle bağdaştırılmasına sebebiyet verecek birçok neden vardır :

    *7 adar günü hz. musa'nın öldüğüne ve doğduğuna inanılan yahudilerce kutsal sayılan bir gündür. bu görselde de göreceğiniz gibi münevver karabulut'un öldürüldüğü gün, yahudi takviminde 7 adar gününe denk gelir. ayrıca israiloğulları'nın bir dönem taptığı moloch adlı tanrıya insan kurban edilirdi ve bazı sapkınların bu geleneği halen sürdürdüğüne ve 7 adar gününde bu ritüeli gerçekleştirdiklerine dair iddialar var. münevver karaubulut 7 adar günü öldürülmüştür.
    *münevver karabulut'un cansız bedenine, bıçakla çeşitli işaretler çizilmiştir.
    *mayasız ayini, 18 yaşına gelmiş erkeğin rüştünü ıspatlaması için yapılan ayindir.
    *tarihte, benzer ayinlerde bakire kullanılan vakalar vardır. münevver bakireydi.
    *mayasız ayininde kurbanın kanı içilir ya da bu kanla ekmek yapılır. bu nedenle mayasız ayini denir. münevver'in katledildiği evde, evi inceleyen tecrübeli cinayet büro polislerini bile şok edecek kadar çok, münevver'e ait kan bulunmuştur.
    *münevver karabulut'un kanını evde temizleyen, katilin annesidir. babasının kanlı gömleğinde yapılan incelemede ise kan gömleğe bulaşmamıştır, maktul kesilirken gömleğe sıçramıştır. bu kanıt da, cem garipoğlu cinayeti işlerken yanında başkalarının da olduğunun kanıtıdır.
    *bu cinayetin ayin olduğunun bence en güçlü kanıtı, kanlı koltuğu yıkatarak senelerce kullanıp, üstünde bütün aile oturarak fotoğraf çekilmesi yetmiyormuş gibi bu fotoğrafı da internete sunmaktır.
    *münevver karabulut'un boynuna ters v işareti çizilmiştir bıçakla. cem'in kardeşi de internette ters v şeklinde bir maketin boynunda duran makas fotoğrafı paylaşmıştır.

    tarihte bilinen bazı mayasız ayinleri :
    (iddialar)

    * (bkz: 1840 şam olayları), osmanlı tarihinin en bilinen mayasız ayini iddiasıyla patlak vermiştir. iddia, fransız diplomat ratti menton tarafından ortaya atılmıştır ve tutuklanan yahudiler, öldürülen 2 hristiyanı ayinde öldürdüklerini itiraf etmiştir fakat yahudi kaynaklar tutuklu yahudilere işkence yapıldığı için yahudilerin suçlamaları kabul etmek zorunda kaldığını iddia etmektedir.

    *andreas oxner, 16. yüzyılda avusturya'da öldürülmüş bir çocuktur. 1994 'e kadar yahudiler tarafından kaçırılarak kanı için ritüelde öldürüldüğüne inanılıyordu ve mezarının bulunduğu kilise hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilip ziyaret ediliyordu. yahudilerin girişimleriyle 1994 'te bu çocuğu anma törenleri avusturya'da yasaklandı.

    *la guardialı kutsal çocuk, bilinen en popüler mayasız ayini iddiasıdır.

    şahsi görüşüm ;

    her dinin sapkınları olabilir, pekala yahudilerde de sapkınlar olabilir. nasıl ki işid tüm müslümanları, haçlılar tüm hristiyanları temsil etmiyorsa, bu tarz ayinler yapanlar da (şayet gerçekse) tüm yahudilere mâl edilemez.

    edit : 7 adar günü eklendi.

  • sizler başörtüsünü özgürce takın diye üniversite zamanında bile destek verdim, hep özgürlüğünüzü savundum ama iktidarı ele geçirip sizin gibi olmayan kesime zulüm ettiğinizi görünce sizin samimi olmadığınızı anladım.
    ön yargılıyım evet kabul ediyorum.
    senin ve senin gibilerin ne yaşadığı da zerre umurunda değil. her ne yaşıyorsan kendi tercihlerinin sonucunu yaşıyorsun, hepimiz gibi.

  • --- spoiler ---
    ak parti’ye ne fayda sağlıyor?
    --- spoiler ---

    bakin anahtar soru budur. ak parti'ye fayda saglasa osman kavala'nin da gezi direnisine katilan vatanseverlerin de yedi sulalesini hapse tikar bu zihniyet.