• dünya kupasını kazanmış sekiz ülkenin geçmişten bugüne dünya kupası macerasını anlatan belgesel. netflix'de izleyebilirsiniz.

    bölümleri ise şöyle:

    1. uruguay: yarı davud yarı calut
    2. italya: tüm olumsuzluklara rağmen
    3. almanya: anka kuşunun uçuşu
    4. brezilya: futbolun kralı
    5. ingiltere: sadece bir kez mi
    6. arjantin: kaderin eli
    7. fransa tarihle randevu
    8. ispanya: metamorfoz
    9. analist yorumları

    şu ana kadar üç bölüm izledim. almanların özgüveni yine hayran bırakıyor. diğer bölümleri de izledikten sonra genel bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum.

    imdb linki

    not: 2018 dünya kupası değerlendirme dışı.
  • 2002'de brezilyanın öyküsü anlatılırken son 16'yı, çeyreği ve finali anlattı.yarı finali es geçtiler.sıçarım böyle belgesele.izlemeyin, izlettirmeyin.
  • futbol gibi bir spor üstüne dünya kupası gibi muazzam bir organizasyondan sıkıcı bir belgesel çıkarmayı nasıl becermişler bilmiyorum. ama kötü, geçiniz.
  • acelesini, özensizliğini bir tarafa bırakıyorum. sırf kupaları ve kupalardaki sihirli anları hatırlatması nedeniyle dahi izlenesi belgeseldir. yani vakit kaybı değildir.

    benim esas itirazım, ülkelerin sembolleşmiş futbol figürleriyle neredeyse hiç röportajın olmaması. örneğin fransa'yı anlatıyorsanız thuram yetmez, zidane gerekir. başka örnekler de her ülke açısından verilebilir.

    bir de lothar matthaeus'a sözüm var: ağabey, seni röportajdan önce sinirlendirdiler mi de, adamı dövecek gibi anlatıyorsun? ne dediler, "almanların dünya futbolunda yeri yok" vs. mi dediler? şimdi diyeceksiniz ki "almanca öyledir zaten". demeyin, bakın jürgen klinsmann ağabeyime, tatlı tatlı anlatıyor alman futbolunu parmaklarını birleştirip ellerini "mis" işareti yapar gibi. zamanında yırtıcı forvet değilmiş de, takımın malzemecisiymiş gibi.

    neyse, özetle, izleyin bence.

    haa durun, bir de italyan gazeteci var, gianni bordini, ağlıyo lan adam italya'yı anlatırken, çok enteresan. italyansın sen ya, senin yerine geçmek isteyen milyonlar var, ağlama amca, çok yaşa...
hesabın var mı? giriş yap