• s.j. watson adlı yazarın ilk kitabı. türkçeye uyuyana kadar olarak çevrilmiştir.

    tess gerritsen da dahil birçok olumlu eleştiri almasına güvenerek okumaya başladığım
    başında bayağı bir sıkıldığım ortalarından sonra açılan gayet güzel bir ilk roman olmuş.
    bitirince tekrar yorumlayacağım. arka kapak yazısıyla;

    christine'in hayatına hoş geldin....
  • okuyup bitirmiş biri olarak dedim ki; keşke sonu daha güzel bağlasaydı yazar daha detaylı mesela...
  • gerilimden çok merak uyandıran bir roman olmuş, sonlarına doğru biraz gerilim dozu artırılmış olsa da yeterli değil gibi. kısa kalmış, bir anda açıklığa kavuşmuş, tadı çıkarılmamış sanki. ama hafızayla ilgili şeylere merak duyan biri olarak yine de beğendim. başarılı bir ilk roman sayılabilir.
  • hazır sömestr tatili olmuşken, 9. sınıf kompozisyonlarından daha iyi bir şey okuyayım bari diyerek ve acıkcası bir gazetenin arka sayfasında "2011'in en iyi romanı" diye reklamını görünce okumaya karar verdiğim bir roman. cok fazla edebi bir değeri oldugunu sanmıyorum, aklınızda film gibi rahatlıkla canlanan, iyi vakit gecirmek kendinizi oyalamak icin, uzun yolda okuyabileceginiz tarz bir kitap. ama kafamı karıstıran bir şey var, aşağıda spoiler verecegim, okumayanlar bakmasın lütfen :

    --- spoiler ---

    kadın cep telefonu diye bir şey oldugunu, düz ekran tv'yi vs bilmiyor mesela.. telefonu nasıl kullanacagını da bilmiyor ama kitapta günlüğü yazdıgı yaklasık on günden uzun bir süre boyunca o telefonlar hic şarj edilmiyor, ancak sonuna doğru biri kapanıyor, diğeri hala kullanılabilir durumda. hadi kocası birini şarj ediyor kendisi diyelim, diğer telefon nasıl dayanıyor? keske dr. aradıgında telefonunu sarj etmeyi unutma" falan deseydi bir kere.

    --- spoiler ---
  • devamında ne olacak merakını uyandırdığı için hızlıca okunabilen* bir bestseller. suç gerilim* türünde, psikolojik öğeler barındıran, daha başından "bu adamdan şüpheleniyoruz da klişe bir sonu olmasa bari" dedirten, sonuna gelince hayal kırıklığına uğratmayan, keyifli vakit geçirten roman.

    --- spoiler ---
    yer yer, "bu yazdıkları çok uzun, söylediği kadar sürede, kocasından gizleyerek yazmış olamaz" hissi verse de romanın akışına kapılıp çok rahatsız olmadım.
    eve geç geldiği gün kocasının hiçbir şeyden şüphelenmemiş olması da garip gelmişti, gerçi şimdi düşününce şüphelenecek bir sebebi yok. ama insan en azından "neredeydin?" diye sorardı.

    sonunu da baştan şöyle tahmin etmiştim: kocasının -kimyager imiş ya- bir ilaç şirketi ile birlikte olup karısını denek olarak kullanarak, her gece karısına bir hap/kimyasal veriyor olmasıydı unutkanlığına sebep. akşamları yatmadan kocasının hazırladığı bir şeyleri yiyip içmesi, dr. nash'in "amneziklerde genelde anılar birkaç saniyede bir unutulur, senin durumun sıradışı" beyanatı ve kocasının bir şeyler hatırlamasında geriliyor oluşu gibi nedenlerle böyle düşünmüştüm.
    kocasının, gerçek kocası çıkmayışı beklemediğim bir son oldu. oysaki "sana sahte kimliklerle ulaşmaya çalışanlar oldu" demişti sahte kocası, orada ampul yanabilirmiş*.
    --- spoiler ---
  • s.j.watson tarafından yazılmış, türkçe'ye uyuyana kadar ismi ile çevrilmiş ve doğan kitap'tan çıkmış roman.

    amnezi nedir, nasıl yaşanır gayet sürükleyici ve gerilimle çevrili olarak anlatmış yazar. kitabın sonunda eee ama bu nasıl oldu diye sorup aval aval kalmanız dışında bence oldukça çarpıcı. ama yanıtsız kalan sorular ile bir kaç mantık hatası var ama olacak o kadar. esas beni şaşırtan şeyse bu kitabın bir erkek tarafından yazılmış olması. çünkü romanın dili ve betimlemeler ancak yeterli oströjenseviyesi sayesinde mümkünmüş gibi geliyor bana. şaşırdım.
  • sinema uyarlaması 2014 yılında vizyona girecek olan kitap. kadroda nicole kidman, colin firth ve mark strong var.
    http://www.imdb.com/title/tt1726592/
  • filmini merakla bekliyorum...
  • ilk fragmanı düşmüş. nicole kidman'lı memento diyebilir miyiz?

    http://www.youtube.com/watch?v=otszaevbik0
  • best seller kitaptan uyarlanan başrolünde nicole kidman'ın oynayacağı film. fragmanını izledim . hollywood bu hafıza kaybı olaylarından çok ekmek yemeye başladı .filmi izlemeden yorum yapmak istemiyorum ama filmi nicole kidman'nın oyunculuğunun kurtaracağını düşünüyorum.inşallah senaryo ve diğer oyunculuklar çok iyi çıkarda yanıltır beni.
hesabın var mı? giriş yap