• tüm amerika ve avrupada insanların kendi benzinini kendi doldurmasına rağmen türkiyede neden ısrarla akaryakıt istasyonu çalışanları bu işi yapıyor anlam veremiyorum. her hafta bir rezalet başlığı açılıyor. dizel deposuna benzin koyulanlar mı dersin, motoru benzinle yıkananlar mı dersin. çok ilginç bi durum. bırak kendim koyayım kendi yakıtımı bir hata yaparsam da hata benim olsun. neden böyle oldugunu bilmiyorum ama aklıma gelen tek cevap şirketlerin türk insanının iq'suna güvenmemesi ve bu işin büyük felaketlerle sonuçlanabileceği. haklılar mı? yüksek ihtimalle.
  • bizim ulkemizde guven olmadigi icin, benzini doldurduktan sonra kacacak insan cok olacagi icin, benzinlikler acisindan cok faydali olmayacaktir
  • iki gün sonra çakmak çakıp bir yerleri uçuran, onu geçtim karısını kızını o pompanın önüne yatırıp yakan psikopatların haberlerini okursunuz ya şu batıda her gördüğünüz şeyi bu ülkeye uyarlama çabanızdan vazgeçin.
  • insanımız benzin alıp kaçacak ya da o pompayı kandırmanın yolunu bulup 50 liraya depoyu fulleyebileceği riskini göze alamayan şirketlerin uygulaması.
  • özel tüketimin self servisi olmaz ! servis edilir. zaten pahalı kullandığımız için özel hizmet alıyoruz.
    birde şu var aklıma gelen adamlar muhtemelen depoyu fulleyip çıkıyorlar işin içinden, biz gıdım gıdım alıyoruz yani ayda 4-5 sefer uğramamız gerekirken benzinliğe 10 defa gidiyoruz sirkülasyon oluşuyor. herşeye rağmen yeni olan ne varsa çok inatlaşmadan yeni olana geçmek gerek.
  • iş gücü çok ucuz türkiye'de, avrupa'da bu iş için işçi istihdam etmek feasible değil yüksek iş gücü maliyetinden dolayı, gerek te yok. iq'su vasat bir insanın bile kendi yapabileceği bir iş.
  • +çünkü avrupa'da bunun eğitimi ehliyet eğitiminde verilir, sınavında sorulur. cem yılmaz'ın bir gösterisinde vardı. adam kola makinasından bozuk para ile kola alacak 'sen bilmezsin salak' diye aşağılıyordu adamı. bu da o hesap.

    +çünkü işçiliğin pahalı olduğu avrupa ülkelerinde benzin yerine dizel koyunca ortaya çıkan maddi külfet istasyon üzerine değil sürücüye kalır. bana ne kardeşim sen elinle doldurdun der sıyrılır. türkiye'de hala istasyonlar üstleniyor.

    +bizde psikopat çok vallahi roma'yı yakar bunlar olayı saçma. plaka var. kamera var. varoğlu var. bidona dolduran adamı anında enselersin.

    -tek iyi tarafı istihdam sağlıyor. belki de bu yüzden kimse sesini çıkarmıyor.
  • o güvenlikten, teknolojiden falan değil.

    sizi çalıştırmanın birim saatinin ucuz olmasından kaynaklanıyor.

    örnek verdiğiniz gelişmiş ülkelerde bir insanı çalıştırmanın (bkz: hizmet sektörü) maliyeti yüksek. geri kalmış ülkelerde değil.
  • avrupa ve amerikanın sahip olduğu bilincin bizimkilerde olmamasından olabilir mi?
hesabın var mı? giriş yap