• istedigi tezi yapmis olsun, bizim ozgur demirtas, daron acemoglu ve daha nice finanscilarimiz varken afedersiniz kendisine bok yemek duser. ha bu adamlara sorulmus kabul etmemis olsunlar o zaman diyecek tek lafim yok. peki oyle mi oldu?

    tanim: basbakanin damadinin finans doktorasi alma durumu
  • türkiye’de bankacılık ve finans okuyan yüzbinlerce insan var, onbinlerce de bunun yüksek lisansını yapmış olan var, binlerce de bunun doktorasını yapmış olan var, ama sadece bir tanesinin cumhurbaşkanının kızıyla hususi bir münasebeti var. bilmem anlatabiliyor muyum...
  • pace universityde yaptigi master'dan sonra (ki universitenin eksisozlukteki entrylerine goz atin, cok eglenceli. tabii eksiciler yine gereksiz agir yuklenmis, koskoca amerikanin en iyi 151. isletme programi) kadir has universitesinde kendi yazip yazmadigi belli olmayan bir doktora teziyle* mezun olduktan sonra bu tezde yazdiklarina karsi cikan girisimlerde bulunmus sonucta. simdi gorecegiz, once faizler ineceeek, sonra enflasyon ineceek.
    (bkz: simdi faizler dusunsun)
  • emin çapayı da unutmamak lazım. cem seymeni de katabiliriz.
  • sikko bi okulda doktora yapan herkesin bakanlik seviyesine geldigini iddia eden bir aktrollun basligidir.
  • biri berat için yakışıklı dedi. yarın doğru mu okudum diye tekrar uykumu almış şekilde okuyacağım üst entryi.
  • bankacılık ve finans, ekonomi eğitimi değildir. maliye anlayışınız kamu finansından ibaretse yine kabul edilebilir de diğer ana politikanın (para politikası) başında ekonomi mezunu değil, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ve sosyoloji mezunu bir kişi olunca bunla beraber combo oluyor. özetle ekonomi yönetiminde ekonomi mezunu yok.
  • bu bölümü okuyan ve üniversitelerde kürsü sahibi onlarca insan varken neden damat ekonominin başına geliyor? ilerici,laik kesimden biri olsa veya onu da geçin en basitinden benim çoban dedem dahi çocuklara şeker dağıtılacağında en son kendi oğluna verirmiş ki; kardeşleri kendi oğluna iyi davranıyor yeğenlerini boşluyor demesin diye.bilmem anlatabildim mi? utanmak lazım biraz.
  • ne guzel iste hadi bakalim yeteneklerini gostersin gorelim.
  • ulan bunları okuyan yüzlerce insan var. vay efendim ingilizce işletmeymiş yok yüksek lisansmış. şu an üniversitede asistan konumunda olması lazım onun. ayrıca onları da ne numaralarla okumuştur kim bilir. hadi diyelim adam akıllı okudu bitirdi. yeter mi? yetmez amk yetmez! ona mı kaldı maliye bakanlığı yapmak.
    berat’a sıra gelene kadar nice üstatlar var.

    (bkz: sikimde değil)

    edit: imla ve ekleme.
hesabın var mı? giriş yap