• bir makale yazmak icin geceni gunduzune katiyorsun, bazen 2-3 yili bulan emek sonrasi makaleni dergiye gonderiyorsun. bir kac ay bekliyorsun tik yok, hatirlatma maili atiyorsun seni sallayan yok. aradan bir kac ay daha geciyor ve revizyon ihtiyaci oldugunu belirtiyorlar. haftalarca revizyon yapiyorsun ve gonderiyorsun. yine bekliyorsun. aradan 6 ay geciyor hatirlatma maili atiyorsun cevap yok. yedinci ayda bir mail daha atiyorsun cevap yok. revizyondan 1 yil sonra yazinin reddedildigine dair sistem maili aliyorsun ve emegin çöpe gidiyor. ayni sureci baska bir dergide yasamak icin yelken aciyorsun.
    arada maillere cevap verseler surec daha hizli isleyecek ama "sen kim kopek" diyip kaale almiyorlar.
    bu surec her makalede boyle olmuyor ancak editorlerin mail cevapladigina sahit olmadim. çok yogunsunuz anladim ama arkadas bu iside size silah zoruyla yaptirmiyorlar. yazarlarin uymasi gereken kurallar varsa editorlerinde uymasi gereken kurallar vardir. yayinci etiğine gore bir hafta icerisinde geri donus yapmak gerekir sayin editorler!!
  • aslında genelde sorun hakem sürecinde oluyor. arkadaşım 7-8 sayfalık makalesi için hakem 3-4 ay raporu yazmamıştı. haliyle baya bekledi. en nihayetinde yayınlandı ancak bu tip durumlarda hakem süreci de sinir bozucu etken olabiliyor.
  • destek verdiğim şikayet.
    yanıt olumsuz olsa bile yanıt verilmemesi hoş değil.
    bir yayınevinde, zamanın saygın akademik yayınlarında koordinatör olarak çalıştım. dergilere gelen, bir kısmı hatalı tanı ve tedavilerle düzenlenmiş makaleler bile en geç iki ay içinde yanıtlanırdı. o dergilerin yürütme kurullarında emek veren, ilk okumaları yapan genç akademisyenlerin bugün kendi disiplinlerinde parlak isimler olmaları beni şaşırtmıyor.
  • kaliteli dergilerde bu sıkıntı yok da bazıları gerçekten sıkıntı. ne yazık ki yök bizden tr dizin makale istiyor. tr dizin yayınlamak ssci yayından nasıl daha zor olabilir, aklım almıyor.
  • hakem olduğum 2-3 bilimsel dergi var. ben şahsen kendim yazıyorum, çok sıkıcı bir iş o ayrı ama yazıyorum yine de.artı genel olarak editör yazmaz zaten, hakeme gönderir hakemin görüşünü de yazara paslar.
hesabın var mı? giriş yap