• sosyal medyada paylaşılan ve bir doktor tarafından yazıldığı söylenen yazıdır.

    sigortasız ve asgari ücretin bile altında bir maaşla hastanede otomasyon görevlisi olarak çalışan birisi tokat yediğimizi ve artık susmamız gerektiğini söylemiş. daha da epey saydırmış. koyun olmadığını akp nin refaha giden yol olduğunu söylemiş. böyle ukalalık yapmak hiç tarzım değil ama çok sinirlendim. şimdiden özür dilerim.
    bak sevgili kardeşim benim yaşım 39. arabam, 3 evim ve bankada sağlam bir mevduatım var. karı koca doktoruz şükür güzel bir gelirimiz var. başka bir partiden aday tanışım yok, başka bir parti gelirse alacak ihalem vs. yok.yani başkası iktidar olursa bir çıkarım yok o yüzden böyle konuşmuyorum. benim yakınlarım senin çevren gibi fıtratı gereği madende ölmüyor. hani hep diyorsunuz ya neden nişantaşından hiç şehit cenazesi kalkmıyor diye. çünkü benim yakınlarım dövizle askerlik yapıyor senin yakınların gibi şehit olmuyor. canımın istediğini yiyip içip alıyorum. senin bir ayda yemediğin eti bir öğünde yiyoruz. çocuklarımızı en güzel okullarda okutuyoruz.

    peki neden bu kadar yırtındık. çünkü biz istedik ki en azından daha iyi asgari ücretle sigortalı bir işte çalış. biz istedik ki patronların daha zengin olsun diye seni güvensiz işlerde çalıştırmasınlar. biz istedikki yakınların şehit olmasın. yani pisi pisine ölümler fıtratında olmasın. başını sokacak evin olsun, işe 2 dolmuşla gitme. artan döviz ve altın karşısında paran erimesin. insan gibi yaşa. özgür demokratik bir ülkede yaşa. hakkını her aradığında biber gazı ve sopa yeme. gerçi gazı ve sopayı yine sizi düşünürken biz yedik ya neyse. kadın olarak ikinci sınıf insan olma. senin çocuğunda iyi eğitim alsın senin evine de et girsin. senin evlatlarında güzel yaşasın. yoksa bize giren çıkan birşey yoktu. çoğumuzun tuzu kuruydu. ama derdimizi anlatamadık. sana verilecek para ile saraylar yapıldı, jetler alındı, avrupa'da mağazalar kapatıldı. sana verilecek para yandaşlara peşkeş çekildi. ağzın açlıktan kokarken eline bayraklar alıp milli maç kazanılmış gibi sokaklara kutlamaya çıktın dün gece. biz istedik ki dün gece sana balkondan el sallayanlar bilmem kaç bin liralık eşarplar çantalar taşırken, her sene yeni bir gemicik alırken sen geçim derdinde olma. ama sonuç ortada.

    canın sağolsun. ama bundan sonra sizi düşünen namerttir. ne haliniz varsa görün. benim keyfim yerinde. anlaşılan senin de keyfin yerinde. o zaman üzülecek bir durum yok. kendine bunları reva görüyorsan tamam bu ücretlerle çalışmaya, iki dolmuşla kiralık evine gidip ay sonunu nasıl getiririm diye düşünmeye devam et. askerdeki çocuğunu düşünmekten geceleri uyuyama. madenlerde ölmeye devam et, hayatın sigortalı iş aramakla geçsin. stadda bile fişlen, mahalle baskısı yaşa, düşünme özgürlüğün olmasın. polis savcı korkusu ile yaşa. çocuğun da senin gibi iyi eğitim alamadığı için asgari ücret altında yaşasın. artık hiç umursamıyorum. umursadık ağzımızın payını aldık. pazar günü senin geleceğine oy kullanmak için iki katı ücrete uçak bileti alıp uykusuz uykusuz istanbul'dan gelen kafama edeyim.

    aptal ve koyun olan sen değil seni düşünen bizleriz. şimdi ne halin varsa sen düşün!

    not: anladığım kadarıyla şu anda her yerde paylaşılan bu yazı 2015 yılında yazılmış olan yazının biraz değiştirilmişi. yani yeni değil. ancak yazının olduğu siteye girilmiyor.
  • bana aptal olan doktormuş gibi geldi. adamlar asgarî ücrete zam yapıyor kömür yardımı veriyor bir çok destek dağıtıyor bunları neyle yapıyor? bir doktorun gelir vergisi nereden baksan 3 4bin liraya geldi. yani adam 3 asgarî ücretli maaşı vergi veriyor. kaç senedir alması gereken zam vergi dilimi adıyla alınıyor elinden. sorarım sana doktor arkadaş en son ne zaman zam aldın daha doğrusu ne zaman aldığın zam maaşını düşürmek yerine arttırdı? adamlar boşa savunmuyor senden kestiği paraları onlara dağıtıyorlar. sonuçta ne oluyor senin maaşından 3 asgarî ücret kadar vergi kesilirken bu mal çıkıp gelip senin maaşını ben veriyorum diyor darp ediyor öldürüyor. sende diyorsunki benim sülalem rahat.
    doktorların çoğunu şehir hastanelerine aldılar. şehir hastanelerinde döner almıyorsun tamamını hastane kesiyor. hastane bile senin paranla dönüyor hâlâ ben rahatım diyorsun pes yani. eskiden doktor maaşı hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği rakamlardayken şuan pratisyen maaşı 4 5bin uzman 6 7bine indi. sıradan bir devlet memuru senin yarın kadar mesai yaparak 4bin alıyor zaten.

    burada asgarî ücretli keyif çatıyor anlamında demiyorum. o adam zaten ne alsa vergi giriyor. maaşı ancak vergi ödemeye yetiyor adamın. ödediğin vergiyi sana sadaka gibi 3 5 atıyorlar ona şükür diyorsun suç sende de var asgarî ücretli kardeşim. 3 5 aldım diye sevineceğine lan benim oaram nereye gidiyor vergim nereye gidiyor diye sorsan keşke. sırf ödediğin vergilerin farkında olsan bu adamlara oy vermezsin ama maaşı eline net veriyorlar gözün görmüyor. her sene kendin hesaplayıp vergi dairesinde kösülsen o parayı o zaman içine otururdu işte. eve 30 liraya et aldık hehehe diye sevinene kadar temel tüketim maddelerinde niye yüzde 18 vergi var. niye özel tüketim olmayan şeylerde ötv var desen keşke. niye almanya'da çalışan amele türkiye'de 5 yıldızlı tatil yaparken sen yol parasını bile denkleştiremiyorsun onu sorsan keşke.
  • milletce kafamiz guzel yeminle...
  • hem haklı hem haksız doktordur
    aldıgı 10 15 bini çok sanıyor

    tam gün yasası öncesi dönemlerde sağlam doktorlar o günün parasıyla ayda 50 bin dolar kazanıyordu
  • bende katılıyorum madem öyle her şey hak bu ak seçmene

    kurunun yanındaki yaşlar sözüm meclisten dışarı kusuruma bakmayın ben artık ümidi kestim milleti diriliş bağımlısı yapıp uyutmakta zaten dini en iyi kullananların elinden çıkabilirdi olmadı yarınlara umutla uyanamadık.
  • canım benim, doktor civanım. çok güzel yazmış doktordur. lütfen devam edin, edin ki, daha sittiiiiin sene iktidar olamasın idolleriniz. ulan siz olmasanız naparız biz ya, bu yazıyı hemen halka açık diğer medyalarımdan da yayacağım elbette, o ayrı.

    eski tıp camiası geçmişimden bilirim; götümüz kalkık, egomuz tavansal ve hırsımız sorunsaldır! şükür artık o kulvarda değilim, havalandırması cimri bir odada steteskop ve dar cepli önlüğümle aşk yaşamıyorum nicedir.

    şimdi, ex meslektaşım... muhtemelen anan dekan baban profesör; büyükannen üçüncü göbekten sultan torunu iken, dedelerin ise oniki kuşaktır kahire nazırlığı ve öncesinde vezir-i azamlıktan gelmekte. hatta reenkarmaşaya inanıyorsan; eski hayatında bir pokemon ya da altın işlemeli elbise giyen sevimli bir uzakdoğu soylusu bile olabilirsin. az kaldı, hatırlamaya çalış, ummmmm... piramitleri yaptıran sen misin ya da, doğru söyle lan? ayağında çarıkları eskimiş, ağzı açlıktan götü susuzluktan çatlamış bisssürüüü kölelerin vardı değil mi?

    bu buram buram elitliğin, mis papatya gibi seçilmişliğin, pembe pembe osurmanın ve hayatında bir lahmacun dahi yememiş olmanın dayanılmaz hafifliği başka ne şekil açıklanabilir ki yoksa? sen değil misin ki utanmadan bir ayda asgarililerin yediği eti tek öğünde götüren? bence az bile yemektesin; yukarıdan sığmıyorsa bir de aşağıdan sokmayı dene lokmaları hatta. yani yukarı bakarak yeme, biraz da ağzını aşağıda tut manasında canım benim... oooyyy halası gurban caneeeee yavrııımm....

    iyi ki hayatımı senin gibi bir hazımsız olarak yaşamıyorum; düşünsene hastaların halini, erken yaş asidik nevi sindirim sistemi şikayetlerini, öğürme semptomlarını ve götteki yangı hissini, hastalanırsan yazık sana da dadlum ya. ama lütfen devam et şu triplere pokecan... götümüzü sikilmekten, damımızı yıkılmaktan kurtaran kurtuluş savaşı dedelerinin, toprağa kanlı basan öpülesi ayaklarının varislerini (varis değil vaaaaris) aşağıla, boşal, çığlıklar içinde orgazm ol! aceba dedeler mandacı mıydı senin aceba ya? amerikan mandası? yok lan, aklınıza gelen değil, öbürüsü...

    sen böyle devam et ki biz de aynen bu şekilde güçlü, omuz omuza, halk olarak; sözde elitliğin o bayat kokusundan ve omurgasız tavırlı yumuşakçalığından daha nice nice seneler uzak kalabilelim. ağzından, kaleminden, yediğin etlerden, manikürlü ellerinden, rimelli gözlerinden filan öperun. canıms ya, kipby...
  • türk toplumunun kafasının basmadığı her şeyi büyük bir sabır ve güzel bir anlatım ile açıklayan, okurken alkışladığım doktor
  • baştan aşaği tevazudan uzak, kibir kokan ağzına kadar aşağılama dolu bir yazı.

    secimi,ak partiyi, chpyi, falanı filanı sıktır edin, adam içindeki elitizm sarhoşluğunu yıllarca nasıl bastirmissa ilk fırsatta kusmuş, sen bu yazdıklarınla adamla arana kaf dağını örmüşsün bu adam daha sana gelir mi ?
  • her seçim öncesi seçmene bir lütufmuşçasına ilgi gösterip seçimden sonra hakaret eden etiketliyi barındıran yorum. yavşağa bak, lütufta bulunmuş, milleti adam yerine koymuşmuş.
    sizin gibi lümpen yavşaklar yüzünden daha nice 16 yıllar yaşacağız.

    doktorsan ekime, elitsen sikime..
  • sigortasız ve asgari ücretin bile altında yazan kısmından sonrasını okumadığım yazı.
    nasıl atlıyorsunuz hemen her yazılana gerçekmiş gibi hayret ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap