• (bkz: sergen yalçın)

    köken olarak tam ingiliz sayılmasa da atlar sayesinde bir akrabalık bağı kurmuş olabilir.
  • hepsi tottenham gibi bir varoş takımında toplandığı için öyleymiş gibi geliyor. tottenham dediğin ingiltere'nin kiremithanesi. sokağın ortasında kova vuruyorlar.
  • liseliler nerden bilsin aq;

    (bkz: alan shearer)
  • şuan gerçekten de ingiltere milli takımının messi, neymar, bale, ronaldo tarzında süperstarı yok.

    gelecek vadeden genç oyuncuları var ama süperstarları yok.
  • doğru tespittir. beckham, rooney, harry kane gibi kaliteli oyuncuları vardır ancak o kalitede oyuncular dünyanın her ülkesinden çıkıyor zaten. türkiye'de bile o kalitede birkaç isim sayabilirsiniz. gelgelelim şöyle messi gibi, ronaldo gibi, zidane gibi tüm takımı sırtlayan süper yıldızları yoktur çünkü ingiliz futbolu öyle yıldızlar yetiştirmez, görev adamı yetiştirir. kuzey avrupa futbolu kollektiftir. bireysel yıldız yoktur, görev adamları vardır. takımdaki her oyuncu birer görev adamı olarak üzerine düşeni yaptığı zaman takım olarak başarıyı yakalarlar.

    mesela almanya'dan da doğru dürüst yıldız çıkmaz ama turnuvalarda güney amerika takımlarından hep daha başarılıdır. örneğin toni kroos topu ayağına aldığında öyle 4-5 kişiye birden çalımlayıp seyirciyi coşturmaz ancak bir görev adamı olarak takımda varlığına mutlak ihtiyaç vardır. böyle adamlar dünyanın her takımında rahatlıkla oynar. yıldız değildir ancak onlar olmadan takımın yıldızları da oynayamaz.
  • okuduğunu anlamaktan mahrum beyinsizlerin 20 yıl önceki futbolcuları yazarak akıllarınca ayar vermeye çalıştığı başlık. içine sıçtınız lan sözlüğün.

    aktif futbolculardan bahsedilmiş ilk entry'de ve şu an ingiliz yıldız say deseler bir elin parmağını zor geçer.
  • paul gascoigne denmiş ama biraz eleştiri yapmam gerekirse -ki nickimden anlaşılacağı üzere kendisi benim için gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur- yıldız seviyesine gelememiştir.

    wayne rooney gerek yeteneği, gerek kariyeri, gerekse profesyonellik bakımından superstar sınıfı bir futbolcu. buna katılmayanlar olabilir, saygı gösteririm fakat hangi ingilize sorarsanız sorun size bu cevabı verecektir.

    son 15 yıldır ingiliz futbolunda, ona yaklaşacak kadar kimse gelişme gösteremedi. harry kane'den de o kadar ümitli olmamakla beraber ah ulan theo walcott diyor ve eyyorlamamı bitiriyorum.
  • george best yazildigina gore benim de maradona ne lan o zaman dumbukler dedigim dusuncedir.
  • hayır yıldız oyuncunun tanımını ver ki konuşalım... chelsea'de orta sahanın beyni olmak yıldızlık değilse lampart'ı at çöpe. ligde 20 golden fazla atıp ortalığı dağıtmak da önemli değilse harry kane de gitti. pas manyaklığı, asist koleksiyonu derdim değil dersen alli de patates oldu. sen ne istiyorsun biz anlamadık. ingiliz liginin kendisi yıldızlar karmasıdır. düşen takımından şampiyonuna kadar.
  • olmaması değil de göreceli olarak az olması dersek bence iki sebebi vardır.
    1. takım oyununa, sisteme bireysel yeteneğe göre daha fazla değer verirler. o yüzden sistemi iyi uygulayan hocalar 20 yıl görev (ferguson, wenger) görev yapabiliyor. bu durum başka ülkelerde gerçekleşmez.
    2. kulüpler ekonomik olarak çok güçlü olduğu için yıldız oyuncuyu istediği ülkeden getirtebilir.

    sonuç: sistem oyuncusunu kendi yetiştirip yıldızı dışarıdan alan bir futbol ekolü olduğu için.

    (bkz: john barnes)
hesabın var mı? giriş yap