• fransiz kültür bakani renaud donnediu tarafindan ‘sanat ve edebiyat dünyasinin amirali’ unvani verilen 50 yasindaki amerikali oyuncu.
  • (bkz: hartigan)
  • sin city filminde belki de twelve monkeys'den beri en iyi performansını sergileyen aktör.
  • tarihe adını v şeklindeki göğüs teriyle de yazdırmış aktör.. severiz bi çox ailecek mavi ay dan kalma..
  • her filmde kan revan icinde kalmasina alisik oldugumdan last man standing filminde canlandirdigi john smith karakteriyle filmin sonlarina kadar beni suruncemede birakmis, son yirmi dakikada bir araba dayak yemek suretiyle hem prensiplerinden sasmamis hem de beni sasirtmamis karizma abidesi amerikali aktor..
  • usame bin laden'in veya başka hiçkimsenin, kellesi için beş para vermeyeceği adamdır. böyle bir kafa beş kuruş etmez çünkü
  • bir kez daha irak'taki abd askerlerinin ozgurluk ve demokrasi icin savasan kahramanlar oldugunu vaz eden, hatta bu minvalde bir kahramanlik filmi cekmek icin kollari sivamis bulunan, bush'un iq ikizi aktor.

    (http://www.ntvmsnbc.com/news/351779.asp)
  • türk milliyetçilerinin ikiyüzlülüğünü suratlarına vuran aktördür. hakkında beyazperde.com ve başka haber sitelerinde yapılan yorumları okuduktan sonra kendimi bu entry'yi yazmak zorunda hissettim, yoksa ne belirli insanlara ne de benden önce entry girmiş herhangi bir sözlük yazarına değil lafım. kime laf dediğim de zaten derdimi iyi anlatabilirsem anlaşılacaktır umarım.

    türk romancısı, oyuncusu, müzisyeni olur a devleti eleştirir bi cümle söylesin, vatan haini ilan edilmesi ve küfürün bini bi para aşağılanması kaçınılmaz iken, kendi aydınına, sanatçısına gösteremediği hoşgörüyü, aslında pratikte neredeyse hiçbir farklılığı olmayan benzer davranışlar sergileyen yabancı sanatçılardan esirgemeyen muhafazakar kesim (halkına aptal diyen moore, devletine yalancı diyen harrelson ve daha pek çok örnek), aynı şekilde her daim vatan millet sakarya edebiyatı yapan, ucuz milliyetçilik numaraları sergileyen kendi sanatçılarını el üstünde tutmakta, elin yabancısına da bu hakkı vermemekte her nedense.

    bruce willis ne yapmıştır? kendisini aşağılayan sevgili türk milliyetçileri, acaba bugüne kadar bizim hükümeti eleştiren kaç aydını benimsemeyi becerebilmiştir ki willis'ten vatanseverlik, milliyetçilik hakkını elinden almaya kendilerini yetkili görmektedirler. willis kalkıp "yaşasın ıraklı çocukları öldüren amerikan askerleri" demiyor. ona göre amerika ırak'la savaşıyor ve bu savaşta kendi ülkesini destekliyor ortalama her milliyetçinin yapacağı şekilde. siz acaba türkiye körfez savaşına özal'la sürüklenirken karşı çıkabilmiş miydiniz, kuzey ırak'ta operasyon düzenlerken, başka ülkede darbe yapmaya çalışırken, köy boşaltırken tek bir eleştiri yöneltebilmiş miydiniz ki willis'ten de bunu bekliyorsunuz? willis de şu biraz önce saydığım durumlarda yapacağınız savunmaların benzerlerini aynen kendi ülkesi için yapamaz mı sanıyorsunuz? "terörist yuvası ırak'tan bu terör mihraklarını çıkarmak için yaptığımız askeri bi müdahaledir ve kesinlikle sivil halka zarar vermiyoruz" diyemez mi o da?

    milliyetçi olmayı hak olarak görüyorsanız bu hakka dünyadaki herkesin sahip olduğunu da kabul edeceksiniz. hayır madem milliyetçi muhafazakar sağ görüşlüsün, bu düşüncenin doğru olduğuna hükmetmişsin, e o zaman elin adamından bu ideolojiyi sahiplenme hakkını neden esirgiyorsun?

    edit: (bkz: ecnebi ve türk aydın arasında olmasi gereken fark)
  • çocuklara olan aşırı ilgisi gözlerden kaçmayan sempatik ve hafif faşist oyuncu.
    kendi hataları yüzünden ölen çocuklar* *, hayatını kurtarmak için çırpındığı çocuklar**, eğlence olsun diye takıldığı çocuklar* *, ciddi bir kalem oluşturur filmografisinde...
    sin city filmi hariç, diğer tüm filmlerinde erkek çocuklarıyla haşı neşir olması, bir türlü erkek evlada sahip olamamasıyla açıklanabilir. bir mehmet ali erbil usa edition dur kendisi... çocuklarını sever ama erkek bir evlat da çok iyi gider.
  • kücücük bir kızken "mavi ay" dizisindeki david rolune aşık oldugum, o da beni görür ümidi ile en sevdigim elbiseleri giyinerek izledigim ancak ırak hevesınden sonra hayranlıgımı sona erdiren aktör. aynı zamanda ağzının kenarında inanılmaz karızma cizgileri vardır ve yaşlandıkca karizmatikleşir karizmetikleştikçe pahallanır kendisi.
hesabın var mı? giriş yap