• sinüs temizliği, burun kırığı ve et giderimi için önümüzdeki 3-4 yıl içinde yaptırmayı planladığım ameliyat.

    neden 3-4 yıl? teknoloji hele bir ilerlesin de. 5 defadır sinüzit ameliyatı olan tanıdığım var lan benim. sokakta mı bulduk burnu?
  • kalici makyaj.

    dogal ol arkadasim. yazik sana.
  • moda oldu burun estetiği. burnu düzgün insanlar bile yaptırıyor burnuna bir şeyler.
  • tanım: bazı insanların şikayetçi olduğu düzgün olmayan burnu, belli cerrahi müdahaleler ile düzelttirmesidir.
  • dikkat ettiniz mi eskiden burun estetiği yaptıranlar dikkat çekiyordu, şimdi yaptırmayanlar
  • 5 eylül 2017 tarihine aldığım, hazır yatmışken estetik olanların aksine delikanlı gibi sağlığım için olacağım operasyon. burnumda sadece deviasyon ve konka büyümesi var zannedip nasıl olsa kapalı teknikle olacak 45 dk yatar çıkarım diye düşünmüştüm. taa ki geçen salı muayene olana dek.
    burun kanatlarımda darlık varmış ondan rahat nefes alamıyormuşum mutlaka açık teknikle yapılması yani kısaca araya estetik operasyonun girmesi lazımmış. hakikaten de burun kanatlarımı kendi elimle açınca daha iyi nefes alıyorum. her neyse estetikle birlikle deviasyon ve konkalar da düzelicek burun sırtındaki eğrilik de nefes almayı engellediği için alınacak ve son olarak ameliyat sonrası burun ucunda düşme olmaması için burun ucu hafiften kaldırılacak.

    gelelim tüm haftayı nasıl geçirdiğime
    estetik olacağımı öğrendiğimden beri kafamda sayısız senaryolar döndü, ya acıyı hissedersem, ya uyanamazsam, ya doktor yanlışlıkla gözümü oyarsa vs vs. bir de ben korktuğum zaman üst bacaklarım hafiften titrer hissizleşmeye başlar tüm vücudum kaskatı kesilir. işte tüm hafta neredeyse böyleydim. izlemediğim video okumadığım entry kalmadı desem yeridir. he çok mu iyi yaptım bunları izlemekle okumakla? asla! kendimi daha fazla korkutmaktan öteye geçemedim. zaten bu kadar korkmamın sebebi ameliyat hakkında fazla bilgi sahibi olmamdan ötürüdür.
    evet bugun 4 eylül pazartesi. şu anda yatağımda uzanmış bu entryi giriyorum. kafamda yarın olacakların filmi ve bir şey olmasın diye duası var. çok ama çok heyecanlıyım, hayatımda ilk kez anestezi yiyip o ameliyat masasına yatıcam. hala vazgeçme payım var fakat burun tıkanıklığı ve bunun her zaman olması o kadar kötü bir şey ki yaşayan bilir.
    bir hafta önce 5 eylüle tarih aldığımdan beri 5 eylül gelmesin diye dualar ettim. son birkaç gündür ise olsun bitsin havasındayım.

    bitsin ama nasıl bitsin?
    rahat nefes olan şekil olarak düzgün bir burunla bitsin.
    bitsin ama nasıl bitsin?
    ameliyat sırasında hiçbir şey hissetmeyip uyandığımda içimde kurtulmanın verdiği sevinçle bitsin.
    bitsin ama nasıl bitsin?
    ameliyattan sonra hiç canımın yanmadığı morluk ve şişliğin olmadığı en kısa sürede hayatıma devam edebileceğim şekilde bitsin. bitsin ama nasıl bitsin?
    eski burnumu asla aramayacağım yeni burnumu çok beğeneceğim, çektiğim yüzlerce before fotoğrafıyla afterları karşılaştırdığımda iyi ki olmuşum be diyebileceğim şekilde bitsin.

    ameliyattan sonra yaşadıklarımı da buraya günbegün yazacağım inşallah. şimdi çıkıp biraz alışveriş yapıp moral depolayacağım. bu aralar en çok ihtiyaç duyduğum şey moral. ve biliyorum ameliyattan sonra da en çok ihtiyaç duyacağım şey moral olacak. allah yardımcım olsun.

    edit: şu an kartal kantinde oturuyorum. denizin havasını rahat rahat içime çekemiyorum fakat aynı zamanda da aşırı korkuyorum yarınki ameliyattan. bu insanlar keyiften nasıl estetik yaptırıyorlar akıl alır gibi değil. neyse şu deniz havasını rahat rahat içime çekeceğim günler de gelir inşallah.

    edit ilk gün: gayet iyiyim. nasıl uyuduğumu anlamadım bile ve korktuğum gibi ameliyatta hiçbir şey hissetmedim. doktor ben korkunca sana şimdi masal anlatıcam dedi, yemin ediyorum gerçekten anlatacak sandım meğer anestezi vermek içinmiş ben tabi hooop uyumıuşum hahah. ameliyattan çok sıkışık uyandım o kafayla tuvalete gitmek istemişim. sonra boğazımda saatlerdir gıcıklanma var. zaten öyle olacağını biliyordum ameliyat olan herkes öyle yazmış. ama öyle çekilmeyecek bir şey değil. ameliyatım 4 buçuk saat sürmüş. öh. burnumda alçı ve tampon var. iyileşme sürecine girdiğime o kadar mutluyum ki boşuna telaşlanmışım. ziyaretime gelenler çiçek getirenler valla bugun çok şımartıldım. aşırı mutluyum.

    2. gün: korkunç bir gündü benim için. dünden çok daha zordu. dün gece neredeyse hiç uyuyamadım çünkü hep dik durmak zorundaydım. sabah taburcu oldum eve geldim. ağrı konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum fakat burnum çok fazla şişmeye başladı. bir de morarıklar arttı fakat biliyorum bunların hepsi geçici bir evre. eee boşuna videolar vloglar izlemedik, az entry okumadık. hepsinde ilk 2-3 gün zor olacağı yazıyordu öyle de oldu. bir de burnum kan sızdırmaya başladı, doktorum sağolsun arayıp son durumumu sorunca ona bundan bahsettim. gayet normal oldugunu hastanede sızmaması için ilaç verildigini ondan eve gelince kan geldigini söyledi. burnumun altına uzunca bir pamuk yapıstırmamı söyledi hemen yaptım şu an iyiyim. fakat hep ağzımdan nefes alıyorum ve bu artık çok sıkmaya başladı. cuma günü çıkacakmış tamponlar. merakla bekliyorum.

    3. gün: yine çok zor bir gündü. tamponlardan ve ağzımdan nefes almaktan bıktım. yemeğimi annem yediriyor. yutkunmak aşırı zor. yarını iple çekiyorum çünkü tamponlarım çıkacak wuhuu. he bir de yeni burnumu çok merak ediyorum şu alçı da bir çıksa da görsem. alçılı ve şişken bile burnum çok tatlı duruyor ne yalan söyliyim. doktorum sağolsun.

    4.gün: tamponlar alındı ve alınırken çığlık atıp ağladım. sonrasında ilk defa nefes alabildim. gayet rahat konusabiliyordum ve nefes alabiliyordum. sonra yine tıkandı, bıktım aq. içindeki yaralar kanlar kurudu ve itiraf edeyim aşırı sümük çıkıyor. ya sabır.

    5. gün: yine tıkalı. bu ameliyatı burundan rahat nefes almak için yaptırdım fakat günlerdir nefes alamıyorum. delirmek üzereyim. tuzlu suyla temizlik yapıyorum, bepanten ve badem yağı uyguluyorum. taş gibi sert burnum biraz olsun yumuşuyor. fakat hala nefes alamıyorum. beklemekten sıkıldım.

    6. gün: çok şükür burnum yavaş yavaş açılmaya başlıyor. okyanus suyu aldı babam onu sıkınca rahatlamaya başladım. dünya gerçekten varmış. bir de alçılar çıksa efso olacak. cumartesi günü her şey komple çıkacak insallah. bu arada morluklarım açık yeşil düzeyine indi, yavaş yavaş ten rengi düzeyine iniyor. şişliklerim de epey indi. yanaklarım şişko bir kızın yanağından normal haline dönmeye başladı. burnum artık domuz burnu gibi değil. yaşasın.

    7. gün: yine tıkanıyor. doktora mesaj attım "tıkanıklık devam ederse gel bi bakayım pıhtı olabilir" dedi. bana yine doktor yolları göründü.

    8. gün: bugum tam bir hafta oldu. burnum baya indi morluklar mor değil çok hafif açık yeşil kaldı. yanaklarımın şişliği indi. eski yüzüme ve yeni burnuma kavuşmama çok az kaldı. önceden konusurken az da olsa zorlanıyordum artık hiç zorlanmıyorum. hatta iki kere hapşurdum. burnum ara ara tıkanıyor açılıyor bir de burnumdaki alçıyla gezince insanlar çok bakıyor. cumartesi komple kurtulcam inşallah.

    12.gün: sonunda alçı ve dikişler alındı. sonuçtan o kadar memnunum ki bu mutluluğun tarifi yok. dikişler alınırken gözümden yaşlar süzülse de aynaya baktığımda yeni burnumu o kadar beğendim ki iyi ki yaptırmışım. tam istediğim gibi hafif kavisli ve hafif kalkık bir burun olmuş. ucu hala şiş olmasına rağmen çok güzel görünüyor. doktorumun ellerine sağlık bu kadarını beklemiyordum. göz altlarımda minnacık morluklar kaldı onları da kapatıcıyla hallederim. yeni burnumu o kadar sevdim ki sürekli aynaya bakıp duruyorum ve burnumdan çok rahat nefes alabiliyorum, artık eskisi gibi tıkanmıyor. gerçekten çektiğim birkaç günlük sıkıntıya fazla fazla değdi. inşallah bundan sonra burnumda hiç sıkıntı çıkmaz. aminnnnnnn.
  • ameliyatimin uzerinden 6 gun gecti. oncelikle bu ameloyati olmayi dusunenlere bazi tavsiyelerim var.
    sakin kolay bir operasyon olduğu kanaatine kapılmayın. ameliyati tecrubeli bir doktora olmanın farkını ameliyattan sonra hissediyorsunuz. ılk birkaç gün gerçekten cok sabır istiyor ve yaninizda ihtiyaciniza sabirla kosacak birininvarligina ihtiyac duyuyorsunuz. benim ameliyatim 5 saate yakin surdu. ama sonrasinda herhangi bir morluk yasamadim. herkeste oldugu gibi ciddi derecede odem oluştu(yüzümün bu kadar sisebilecegini hayal bile edemezdim), ama butun odemler doktorumun da soyledigi gibi 4 gun iceridinde indi. basta gözlerim kucucuk kaldi, sonra tum odem yanaklarima indi ama sonrasinda tamamen kayboldular.
    gerçekten burnunuz acimiyor. bu anlamda endiseniz olmasin. vefakat en buyuk problem entube edildiginiz icin bogaz ağrısı. bana özellikle çabuk iyileşmem için kati gidalar tüketmem tavsiye edildi. buna uydugum icin gercekten 4 gun içerisinde bogaz agrim tamamen gecmisti. bu bogaz agrisi da, bogaziniz sistiginde yasadiginiz agridan biraz daha siddetli. paralelinde surekli ağızdan nefes aldığınız için iyilesmesi zaman alıyor. tamponlarin çıkması da gani gani nefes alabildiğiniz anlamina gelmiyor bu arada, burun ici sislikler ve yaralar hala iyileşmedigi icin nefes alma probleminiz devam ediyor. sonucta yakin zamanda ciddi bir ameliyat atlattiniz ve en cok sabra ihtiyacınız var.
    4 günlük şiddetli psikolojik dirençle atlatabilinecek bir surec. ama ne yaşayacağınız konusunda hazırlıklı olun. bundan 7 sene once de burun ameliyati geçirmiş biri olarak artik imkanlarin bu tarz operasyonlar icin cok daha elverisli olduğunu birebir yasadim. 7 sene önceki o cektigim işkenceyle bu ameliyatimin arasinda dünyalar kadar fark var. ama ne olursa olsu ameliyat ameliyattir, 3 gunde is basi yapabileceğiniz birsey degil bu operasyon.
    son olarak isin elestiri kismina dair birseyler soylemek istiyorum. dogallik göreceli bir kavram, is yerinde arkamdan gargamel diye dalga gecildigini ogrendigimde yasadiklarim bu ameliyat icin motivasyon kaynağı olmadı degil. ama doğal olun diye tutturanlar sesleniyorum. ınsanin kendisini güzel bulmamasi ya da daha güzel hissetmek istemesi yanlis birsey degil. disimizdaki yapaylikla hislerimiz arasindaki yapaylik arasinda bir korelasyon yok. bazı kavramlarin karistirilmasina tepkiliyim. ben burnumu yaptirmadan once de yaptirdiktan sonra da ayni insanım. eger ki siz karakterinde bu tarz egilimleri olan insanlari tanimakta zorluk yaşıyorsanız bu sizin probleminiz.
  • 1 hafta önce olduğum operasyon. burnun düzeldikten sonra şöyle görülecek füze rampası gibi burnun olacak diye bir fotoğraf gösterdiler ben ona kandım. ameliyat sonrasında şu halde olacaksın diye fotoğraf gösterselerdi koşarak uzaklaşırdım oradan.

    karısından dayak yedikten 3. sayfaya konu olan eleman gibiyim, gözlerime kan oturmuş, yüzüm gözüm şişmiş gözümü açamıyorum. aynaya bakamıyorum, kendimden iğrendim. herkes ziyaret etmek istiyor ama insan içine çıkmak istemiyorum, gelelim yahu diyen arkadaşlara konuşacak halim yok gibi saçma argümanlarla geçiştiriyorum.

    yani gerçekten çok büyük sıkıntı yoksa yaptırmayın derim. bende de yoktu neymiş hafif kemer varmış da yan profilden kötü çıkıyormuşum. bunu yıllardır gereksiz yere kafaya takmışım şimdi anlıyorum.
  • nefes sıkıntısından yada güzellik algısından gelen bir küçük meseledir.
  • bak haru cuğum,kesi atılan bölge dahil bazı bölümlerde his kaybı yaşayabilirsin,3 ay uzun gibi gelsede operasyonun niteliğine bağlı olarak tam kendini bulması 6 ay hatta kimi bünyelerde 1 yıl ı bulabilir..şişliğin yada morluğun geçmesine aldanıp burnuna zike asılır gibi asılmamaya özen göster ..cinsiyetin hakkında fikrim yok ancak eğer erkek sen burnuna olası darbe alabileceğin aktivitelerden kaçın,örneğin halısaha maç ı yada yakın iletişim gerektiren aktivitelerde dikkatli olman gerekir..(bkz: bir bilene sor)
hesabın var mı? giriş yap