• almanya'da yaşanmıştır. berlin'deki bir kilise, sosyal mesafe kuralları sebebiyle camiye sığmayan cemaate ramazan boyunca kapılarını açıp ibadet etmeleri için yer sağlamış. aynı senaryoyu ters çevirsek ve hristiyanlar camiye doluşsa acaba neler olurdu diye hayal etmeye çalıştım fakat her seferinde gözümün önüne game of thrones'daki red wedding gibi bir sahne geldiği için bu fikirden vazgeçtim.
    https://t24.com.tr/…luk-kilisede-namaz-kildi,880115
  • biz daha birbirimizin farklılıklarını özümseyememişiz. empatiden yoksunuz halen daha. kürtleri, alevileri, eşcinselleri kısacası farklı inanış, köken, yaşayış biçimlerine sahip kendi insanımıza hoşgörü göstermezken almanların gösterdiği inceliği mi göstereceğiz ?

    müslüman olmayanları gavur ilan edenlere almanlar hoşgörü ve insanlık dersi vermiş resmen.

    medeniyeti tek dişi kalmış canavar olarak gösterenler bir kere daha düşünsünler ve bu örneği de dikkate alarak bunu yapsınlar lütfen.

    türkiye de bir benzeri olabilir miydi acab ? hiç sanmıyorum.
  • alkış veriyorum.
  • hemen müslümanlara laf etmişsiniz de sanki ülkemizdeki müslüman olmayanlar ya da müslüman olup ibadetlerini yapan müslümanlardan nefret edenler çok farklı.

    ülkemizde hoşgörü, birbirine saygı azalmış durumda. bunda biraz toplumun her görüşten fanatiklerce manipüle edilmesi de var.
hesabın var mı? giriş yap