• öss dönemi ders çalışmanın haddi sınırı olmadığı zamanın birinde, haybeden insanın teki, yanında bulunan 5 çeşit alet edavatla( mp3, kola, sigara, çakmak, kibrit ) sıkıntıdan kurtulmak için kendini ne türlü işlemlere taabi tutmalıdır?

    a) mp3 şarkıları arasında en iyisini seçmek niyetiyle, baştan hepsini kısa mixler halinde dinlemek.

    b) kola ve tütün karışımın bünyeye etkilerini deney ile incelemek.

    c) kibrit çöpünün sigaranın içine sokulması suretiyle, küçük bir odun parçasının tütün tadında ne türlü etkilere sahip olduğunu araştırmak.

    d) kolanın içinde bulunan kimyasal maddelerin etkisi araştırmak amacıyla, kibritin yakılıp bahsi geçilen içeceğin içine bırakmak.

    e) sigaranın çakmakla mı, yoksa kibritle mi yakılacağına karar vermek için, kibrit kutusunundan 3 tanesinin seçilmesi, kibritlerden birini, boyunu kısaltmak maksadıyla kırılması, yerinin bir daha hatırlanmayacağına karar verilene kadar elde karıştırılması, küçük olan kibritin çekilmesi halinde çakmağın kibrit çöpüne tercih edilmesinin kişiye yaratacağı kazanç veyahut akıl-sinir kaybını araştırmak.

    sonuç: ergen kişinin sigara içtiği gerçeğini katii suretle reddetmesine rağmen, e şıkkını seçmesi ve ağzında sigara heyecanla küçük çaptaki oyununun sonucunu beklemesi akabininde baba diye nitelendirdiğimiz üstsoyun, ders çalışılan odaya ''babişş?!'' nidasıyla girmesi, tütün dolu kağıdın ağızdan ''ppprrrbüşşt'' ses efektiyle ağızdan çıkması, duvara toslaması, ardından yukarıda söz edilen üstsoyun kapıyı oldukça kırıcı bir bakışla kapatması ve ergen kişinin derya olan dertleriyle başbaşa kalmasıyla sonuçlanan masumca başlayan oyunu, gecenin ilerleyen saatlerinde son bulmuştur.
  • hele can sıkıntısı prison break gibi bi dizinin herhangi bi sezonunu bitirdikten sonra geldiyse, bunye bulaşıcak biyerler, çözülecek sorunlar aramaya baslar, akabinde çok gurultu yapan bi grup öğrenciyi saat daha 11bucuk olmasına ragmen uyuyoruz burda demi susun gidin yatın uyuyun diyerek azarlamak, onların da sana bulaşacagını dusunerek tetikte saatlerce bekleyip uykuya dalmak.sabah pişman olmak
  • bir gece onceden kalan butun kuru fasulyeyi yiyip, sonrasindaki iki saat boyunca kac defa osurdugunu saymak ve bu sayiyi not etmek.
    (bkz: guinness world records)
  • canı herhangi bir nedenden -ya da sebepsizce- sıkılan bir insan genelde bir şeyler yapmak yerine hiçbir şey yapmamayı tercih eder..evde pineklemek, uzanarak bir şeyler izlemek-dinlemek, içmek, bakımsızlaşmak, boşvermeler içinde olmak...ve fakat, salt can sıkıntısı nedeniyle hayatına yeni şeyler katan ve bazen de kariyerini değiştiren insanlar vardır...fotoğraf çekmek, heykel-resim, yazmak, deneyler yapmak ya da sinemaya ilgi duymak gibi..
  • transformice oynamak.

    http://en.transformice.com/
  • yoldan geçen arabaların plakalarındaki harflerden hayatında olup bitenlere dair anlamlar çıkarmak; sıralanışlarında gizli mesajlar aramak. göndermeler bulmak.

    bambaşka bir şehirdeyken il kodunda 35'e denk geldiğinde günün jokeri ilan etmek, siyah arabaların plakalarını oyun kapsamı dışı bırakmak, sahil yolunda seyir halindeysen ve isminin baş harfine denk geldiysen uğur getirdiğine inanıp sevinmek, dönemeçli yollarda viraj alırken gözüne takılan harflerin hayatında anlamı varsa kafayı takmak, hep aynı harfleri yanyana geçen arabalarda, yollarda, ömründe, duvarlarda, tabelalarda, sanki bakmazsan kaybolacakmış gibi her gün geçilen sokaktaki o apartman isimlerinde, silinmiş levhalarda... aramak.

    yeterince sıkıldıysan eğer geleceği görmek bile mümkün.
  • şimdi yapabilecekleri derken canı sıkılan kişinin içinde bulunduğu durum dolayısıyla sarfedebileceği eylemleri kastediyorsak, mesela sikko samimiyetsiz diyaloglar esnasında kalkıp camdan atlamak ilk aklıma gelen şey. biri konuşuyor böyle ama nasıl ölüm nasıl ölüm, böyle susmadıkça susmuyor. sakince izin isteyip kalkıyorsun, soğuk denize çivileme dalar gibi camdan atlıyorsun. can sıkıntısı bu neticede, olur.

    he eğer tavsiye veriyorsak uptown funk söyleyen bruno mars izlemek.

    ama bu çağda can sıkılması nedir artık arkadaşlar, lütfen.
  • bazen bi kaç yıl bazen de bi kaç ay sonra, zamanı gelince, tecrübe diye anılıp, yer yer gülmeye ve bol miktarda utanmaya sebebiyet veren salaklıklar bütünüdür
    yeri gelir baştan ayağa çamura bulanmak olur, yeri gelir sıkıntıdan saracak birini seçip iletişime geçmek olur, yeri gelir geçmişte yaşanmayan bazı şeylerin anısına yapılan boşa çabalamalar olur
    hepsinin paydası salaklık olsa da kendine eğlenceyi de heyecanı da ortak eder
hesabın var mı? giriş yap