• covid-19 salgın günlerinde bir uğraşı olmayıp da canı sıkılanlara söylüyorum; okunacak, izlenecek, dinlenecek öğrenilenecek, deneyimlenecek onca şey varken evde durmayı bile beceremeyen vatandaşlarımız hastanelerde görev alsın. zaten virüsten de korkmuyorlar. hem canları sıkılmasın, hemde sorunun değil çözümün bir parçası olsunlar. maske takmaktan yüzü moraran durmadan oradan oraya koşturan sağlıkçılara faydalı olsun. hasta muayene etsinler demiyorum, getir götür yapsın, temizlik yapsın elbette yapılacak iş vardır. akşam 9 da alkış yapacağına gerçekten fayda yaratsın. zabıtanın yetişemediği bir yerdeyse yaşlıların ihtiyaçlarını getirsin.

    normal zamanda hiç bir hobisi, uğraşı olmayan mehmet amca kahvehaneye gidip okey yada kağıt oynayıp gündem analizi yapıyor. ayşe teyze komşularla sohbet/dedikodu yapıyor. berk ve özge 3. nesil kahvecilere giderken. büşranur ve eymen nargilecide. bu arkadaşlara sesleniyorum, sizin zaten sıkıcı bir hayatınız var arkadaşlar, virüs yalnızca ve en iyi ihtimalle bunu fark etmenize sebep oldu.

    en basiti youtube da bile günlerce izlenecek harika içerikler var. vaktim olsa ve bilsem ki bu arkadaşlar izleyecek oturup yazayım ama ağaç yaş iken eğiliyor. sanat, bilim, genel kültür sıkıcı geliyor yine de. ülkedeki en büyük sorun yöneticisinden vatandaşına kadar uzanan vizyonsuzluk amaçları gençleri daha vizyonsuz hale getirmek. bu yüzden eğitim sistemini iyice köreltip üzerine imam hatiple cilalıyorlar.

    unutmayın yalnızca sıkıcı insanlar sıkılır.
hesabın var mı? giriş yap