• nagehan alçı'nın gündeme getirdiği olay. bir devlet kendi eliyle yabancı istihbarat servislerinin ülkede faaliyet göstermesine nasıl müsaade eder?

    --- spoiler ---

    istanbul ve ankara’da ayrı cıa ofisleri mi var?

    hep rivayet olarak söylenir ancak dün hürriyet’te abdülkadir selvi’nin köşesinde öyle sıradan ve sanki herkes tarafından bilinen bir şeymiş gibi yazılmıştı ki. şöyle diyordu selvi: “abd, zarrab’ı 2007 tarihinden bu yana izlemeye almış. 17-25 aralık dinlemelerine ek olarak cıa’nın istanbul ve ankara’daki ofisleri ile amerika ulusal güvenlik dairesi’nde uzun süre dinleme yapılmış.”

    vay canına, cıa’nın istanbul ve ankara ofislerinin varlığı sorgulanmadan kabul edilir hale gelmiş, oralarda dinlemeler yapılıyor vs... nerede bu ofisler? selvi’ye sordum. cevabı merakımı iyice artırdı. çünkü bu ofisleri devletin bildiğini, bunların resmi olarak tahsis edilen yerler olduğunu söyledi. öyle mi? devlet cıa’ya ofis tahsis etmiş olabilir mi?

    benim bildiğim büyükelçilik ve konsoloslukların içinde ayrı bölümler olur. bazen dışarıda bazı şirket vs. görünümü altında yerler kullanılır ama öğrendiğime göre bu hem güvenlik hem de maliyet açısından uzun vadeli tercih edilmezmiş. soğuk savaş mantığında birçok ülkede böyle sözde ofisler varmış ancak zamanla istihbarat ofisleri elçiliklerin içine alınmış. link
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap