• film beklentilerimin altında deyip neden olduğunu hemen açıklayayım.

    bundan sonrası spoiler içerir, gitmek izlemek isteyenler yukarıdaki cümleyi referans alabilirler.

    ******* spoiler gibi sanki **********
    1. liam neeson: bu adamın kapasitesini bilip buradaki tırt zeus karakterini göz önünde bulundurursak hiç iyi değildi diyebilirim.
    2. ralph fiennes: ingiliz hasta, the reader, vs..'den sonra çok çok hafif kalmıştı karakteri ve hatta siyah duman [lost gibi hatta] harici bir atraksiyonunu göremedik kendisinin.
    3. sam worthington: terminator salvation ve avatarda baş rolü paylaşmıştı ama daha tam oyuncu olamamış gibi. avatar'da na'vi vücuduna bürünmese idi nasıl oynardı, nasıl değerlendirirdim merak ediyorum. filmde tanrının oğlunu ve yarı tanrıyı canlandırıyor olmasına rağmen yanındakileri heba edip hava atmaktan, "yaparız abicim, bizi kesseler acımaz" triplerinde öteye geçemedi.

    oyunculuklar oldukça yavandı bir tek io ve prenses rollerindeki hatunlar güzeldi, görsel efektler de iyi sayılırdı [avatar sonrası pek doymayacağız gibi görünüyor]
    mitolojik kahramanlar [bildiğim kadarı ile] düzgün aktarılmaya çalışılmış ancak olayları noktalama şekilleri becerilememiş. canavarlar bağırıp çağırdılar, sağı solu yıktılar çetin ceviz oldukları halde bizim tırt yarı tanrı abidik iki hareketle bertaraf etti hepsini/bir kısmını.

    sırf asıl oyuncu karizmatik görünebilsin diye yazılmıştı senaryo, başka bir olayı yoktu. 3d olmasına rağmen pek de 3d'lik olayı yoktu, olmasa da farketmezdi.
    ******* spoiler gibi sanki **********

    sadece kafa dağıtmak için gidilebilecek, eğlendirebilecek ama pek de iyi olmayan bir film.

    http://www.filmarasi.com/…clash of the titans(2010)
  • zaman kaybı, başka sekilde tarif edilemez bu film. teenage tanrılar, şuursuz bir zeus, god of war dan bir damla ilham alsaymış keşke bu film, karakterler de kopya, amerikan kültürü mü mitoloji mi... keşke evde pokemon izleseydim ne senaryo var ne kurgu, sahne geçişleri iğrenç, düşündükçe içim acıyo harcadığım zamana

    not: parıldayan zeusa tanrılara filan dikkat çekerim, ışıldama nedir ya..
  • çok başarılı bir macera filmi. filmde dikkatli baktığımda draco adlı karakter tanıdık geldi. "lan o mudur? yok değildir. kesin o." derken casino royale filmindeki le chiffre rolünü oynayan mads mikkelsen olduğunu farkettim. 4 sene önceki ibiş nerde, truva çorum versiyon'daki hamza'yı andıran abi nerde?

    edit: kendisi king arthur'da tristan rolündeydi. orda da sağlamdı.
  • 3d degil 2d izlenmesi gereken film. sonradan 3d yapildigi cok belli oluyor (yuz ayri saclar ayri duzlemde belirgin bir sekilde). eskisini cok sevmesem saniyorum hosuma gitmezdi. yere akan kandan cikan dev akrepler icimi titretti ki kucukken izledigimde cok korkmustum.

    ankara panora ile ilgili not: 5. salonda problem var, sag taraf karanlikta kaliyor ve goruntu kalitesi dusuk. eger burada bu sekilde izlediyseniz cikista yeniden izlemek icin davetiye alabilirsiniz. bugun gece giderilecegini soylediler.
  • bana 'ankarada dayın olacağına, olimposta baban olsun poseydon' dedirten film.
  • 10 üzerinden 6 verebileceğim bir film. hikaye şimdiki haliyle çok daha uzun işlenmesi gerekirdi bence veya madem tek film yapılacaktı hikayeyi kısaltıp olaylar üzerinde daha çok durulsa daha başarılı olabilirdi. üç boyut da çok başarısız, filmin çoğu yerinde etkisini hiç göremedim hatta bazı yerlerde gözlüğü çıkardığımda daha güzel gözüküyordu. karanlık sahnelerde insanların suratları seçilmiyor o derece... fragmanından kısa film yapsalar daha iyi olurmuş. sinemada gitmeye hiç gerek olmayan bir film, pazar günü evde ailecek vakit öldürmelik tam.

    --- spoiler ---

    perseus un dandirik gazları hikayenin işlenişi ve dialogların dandikliği filmi gerçekten batırıyor. adam koca kraken ı 10 dk da öldürüyor, üstüne hades a tek atıyor, hiç bişi anlamadım ben. ulan zamanında ultima online oynardık orda bile kraken kesip +12 çıkarmak daha uzun sürerdi daha çok uğraşırdık. hadi onu geçtim madem fragmanda falan abarttın release the kraken falan baba bi yaratık olarak lanse ettin, kraken ı anlatırken film içinde tanrılar bile ondna korkar falan dedin e biraz zor ölsün di mi arkadaş..

    ayrıca zeus un bir halttan haberi olmayışı öyle şaşkın şaşkın takılması karizma denen bir şey bırakmamış. bi parlak zırhı var twink gibi takılıyor ortada.

    o akrep sahnesi de transformers' dan çakma gibi sanki ama filmin en güzel iki aksiyon sahnesinden biri yani filmin geneline bakınca. diğeri de medusa ile olan..

    güzel bir anektot olarak da draco' nun taşa dönüşürken sırıtması çok hoşuma gitti.. *

    --- spoiler ---

    velasıl olmamış arkadaş olmamış..
  • ulen yoksam zeus türk mü dedirten film.
    çünkü oğluna at,avrat,silah gönderdi tee nerelerden...
    olur mu olur?

    bir de perseus azıcık delikanlı bir adamsa pegasus un uygun bir yerine 'babam saolsun' yazdırır.
    işte o zaman 'hah şimdi oldu harbi türkmüş len bunlar' diyebilirim gönül rahatlığıyla...
  • samsunda yanlışlıkla türkçe dublajlı, bilinçli olarak 2d izlediğim filmdir.*.

    --- spoiler ---

    gemma arterton'un, io* rolüne bürünmüş olmasına rağmen türkan şoray kanunlarına sahip olduğunu gördüğümüz film. koca akrepleri dövdü de eteği sıyrılmadı hatunun. onu bırak kıyafeti bile kirlenmedi lan. aceyle yıkanmış gibi bembeyazdı hep. en son sahnede de perseus'la öpüşsün bari diye bekledim, onu da yapmadı. perseus io ile mi kalacak yoksa andromeda'ya mı varacak, onu da anlamadık. zaten film boyu bi triplerdeydi "hallederiz abi" tarzında. otu boku hemen öğreniyo, kılıç sallayıp canavar dövüyo falan. anladık yarı tanrısın da, biraz uzun sürsün bilader. medusanın kafasını nasıl tuttun da torbaya koydun, krakene gösterirken tekrar nasıl tuttun onu da anlamadım.

    ben aslında böyle canavarlı film sevmem pek. bir tek pirates of the caribbean serisinde katlanabiliyorum garip şekilli adamlara falan. gerçi bunda da katlandım, öyle rahatsız olmadım ama mitolojiden bi bok anlamayan ben gibi birine bu film ziyadesiyle potc hissi yaşattı. özellikle maceraları yaşarken civardakilerin ekibe katılışları, ekibin savaşma şekilleri falan baya benziyordu. ama daha hızlısıydı. üstüne bir de release the kraken deyince benim kafa flying dutchman'e kadar gitti. bir de filmin başında gemiciydi ya zaten bunlar. işte o zaman dedim ki bu filmin adı karayip korsanları üç buçuk - greek edition* olmalıymış.

    ek: müziklerini de hans zimmer yapsaydı daha bir iştahla savunurdum bu düşüncemi.

    --- spoiler ---

    izlerken keyif aldım, pişman değilim, ama trailerdan gaza gelmemek lazım. filmi biri anlatsın, trailerı üç kere peşpeşe izleyin, daha mutlu olacaksınız.
  • cok beklentiniz olmadan gittiginizde eglencelik sayilabilecek film. 3d'ye bosu bosuna para vermeyin. bir hata yapip 3d'ye girdiyseniz bile gözlükleri cikartarak izleyin. 10 üzerinden ancak 5.5 veririm bu filme.
  • perseus argos'tan yola cikarken eline mekanik baykus gelir. yanlis hatirlamiyorsam ilk cevrilen filmde bu makina perseus'a yardim ediyordu. ona bir nevi gonderme yapmislar.
hesabın var mı? giriş yap