• hicbirsey yapmak istememekten hallice oldugunu dusundugum ruh hali.
  • horoz siklet bir boksörün ağır siklet boksör tarafından köşeye sıkıştırılmış gibi hissettiğiniz andır. ağır siklet boksörün antrenörüne gidip iki tane asılmak istersiniz ama yapamazsınız. hele ki birşeyler yapabilmeyi uçmak kadar istediğiniz kişi can kadar tatlı, ruhunuz kadar engin ise ve siz o enginlikte boğazınız düğümlenerek boğuluyorsanız hissettiğiniz şey kızarmış ekmeğin su kullanmadan boğazınızdan aşağı gitmeye çabalaması gibidir. çıkaramazsınız ama inmezde aşağı. sadece yaşarsınız bunu, bok gibi.

    bir başka acı tarafı da zaten makdülün başına gelecekleri önceden düşünmüş ve biliyorsunuzdur. tek yapmanız gereken azgın nehirde sürüklenene bir ip atmaktır ama nehirdeki istemez bunu. karışamazsınız, çünkü onun hayatıdır. bunu yaşaması gereklidir, bunu da bilirsiniz!
  • (bkz: beyinsizm)
  • bilhassa final donemlerinde cereyan eden durumdur..
    (bkz: tembel insan yaratici olur)
    (bkz: final gunu kreatif olma ihtimalim)
  • (bkz: çok şey yapmak isteyip hiç bir şeyi yapamamayı hayat tarzı olarak benimsemek)
  • dağları devirecek, yeni bir şey icat edecek enerji vardır belki, ama herşeyin olduğu gibi bunun da fazlası zararlı olabilmekte işte. konsantre olamazsınız tek bir işe, eliniz binbir değişik şeye gider; biraz o, biraz bu derken bir de bakmışsınız ambale olup iyice karışmışsınız. en iyisi biraz mola verip enerjinin normal seviyelere inmesini beklemektir artık.
  • şöyle özetliyelim:

    "gençken enerjiniz ve zamanınız vardır, paranız yoktur.
    orta yaşlarınızda enerjiniz ve paranız vardır, zamanınız yoktur.
    yaşlılığınızda paranız ve zamanınız vardır, enerjiniz yoktur."

    (kim söylemiş unuttum)
  • sıkıntı verir.
    önce bas gitara sardım. çalıştım çabaladım, sonunda barlarda çalacak kadar öğrendim. bir yıl kadar çaldım. sonra hadi yallah. programcılığa merak sardım. c# öğrenmeye başladım, o ara oyun programlama ilgimi çekti. biraz c++ öğrendim. çok karışık gelen c++'ı bırakıp xna'ya çalıştım. breakout klonundan sonra shooter yaparken yine hevesim kaçtı. sonra gitar. gittim bi elektro gitar aldım. tam da sınav zamanı haldır huldur çalıştım. ne oldu dersiniz? hevesim kaçtı. digital art'a heves ettim. çöp adamdan ötesini çizebiliyordum. gittim bi grafik tablet aldım, bi ton tutorial vs indirdim. bir hafta sonra yine sıkıldım. yatıyorlar öyle. şimdi de pokere heves ettim bakalım sonuç ne olacak. yıllardır bu maymun iştahlılık devam ediyor. bulamıyorum çaresini.
hesabın var mı? giriş yap