• benim makina da 1 yıl çalışırsa 50$ kazandıran parayı çekmeniz için yaklaşık 140$ toplamanız gereken hede yani 3 yıl sonra çekebileceğim*
  • cpu ve gpu madenciliğinin devrinin kapandığı söyleniyor. bu durumdayken çok mantıklı bir madencilik değil gibi duruyor.
  • 32 bit os desteklemeyen hede.
  • bilgisayarda madencilik olayını baya kolaylaştırmış olan hizmet. daha önce denediğim bir çok hizmetten daha kullanıcı dostu ve akıllı.

    computta, farklı coin'leri sisteminizdeki cpu ve gpu gücünü kullanarak kazıyor ve size btc olarak pay veriyor. akıllı sistemi sayesinde sistem kaynaklarınızı verimli kullanıyor. ben henüz dün denemeye başladım.

    önemli notlar:

    sadece 64bit windows os destekli bir kazıcı programı var. altında farklı kazıcıları çalıştırıp yönetiyor.

    programı ilk çalıştırdığınızda cpu ve gpu gücünüzü test ederek size bir kazanç planı çıkarıyor. benim için aylık 25$ yıllık 300$'lık bir kazanım tahmini ortaya çıktı.

    siz bilgisayarınızı kullanırken bilgisayarı yavaşlatmayacak şekilde çalışıyor. kullanmadığınızda gücü arttırıyor. program içinde bazı ince ayarlar yapmak mümkün.

    bazı güvenlik programları izinsiz olduğunu sanıp kazıcı istemcilerini engelleyebiliyor. onları tanıtmanız gerekebilir.

    adet olduğu üzere: computta üyelik linki (ref'li)

    toparlarsam, amacım zaten açık olan bilgisayarımla az da olsa btc biriktirmek, ileride değerinin çok yükselmesi ihtimaline hazırlık olarak.

    ayrıca hashflare'de de küçük bir meblağ (20$) ile bulut kazımından pay alıyorum. computta ile beraber buna minimum risk kurulumu diyebilirim.

    hashflare demişken onun da üyelik linkini (ref'li) vereyim.
  • bu programı açtığınızda benchmark yapar ve size günlük, aylık ve yıllık kazançlarınızı söyler; ancak bu söylediği değerler şu anda sıradan bilgisayarlar ile kazılacak bitcoin miktarından çok fazla. program smart minnig adı altında benchmark sonucu ile en ideal crypto parayı kazdığını ifade ediyor. doğru olup olmadığını 20 gün sonra çekeceğim 500.000 satoshi ile denicem.

    ref' li link eksik olmasın:
    https://computta.com/?ref=219201
  • ya uygulamada sorun var ya da ben geri zekalıyım.

    bana aylık vadettiği miktar 25-30 usd yani yaklaşık günlük 1 dolar. buraya kadar tamam.

    0.5 mbtc ile başlatıyor ve 5 mbtc olunca çekilmesine izin veriyor. bu da tamam.

    ben iki gün önce kurdum bilgisayarıma ve iki günde toplam mbtc'm 0.51 oldu. yani iki günde 0.01 mbtc arttı. bana verdiğinin haricinde 4.5 mbtc kazanmam lazım çekebilmem için. basit bir içler dışlar çarpımıyla 4.5 mbtc için gereken sürenin 900 gün olduğunu buluyoruz. 900 günün sonunda 5 mbtc yani bugünkü değeriyle(8000 usd) 40 dolar ödeme yapacak. 900 günde vadettiğine göre 900 dolar almam gerekirken sadece 40 dolar verecek.

    kendi matematiğimden şüphe eder oldum. ama eğer hata yapmadıysam bütün güvenimi boşa çıkaracak.
  • işte o manzaraya ulaşabilmiş lanslı insanlardan değilim maalesef.

    benimde ref im buralarda dursun da belki sevabına üye olan olur.

    https://computta.com/?ref=235206
  • sırf mining nedir merak ettiğim için üye olduğum kazı makinası. evde ve iş yerinde yaklaşık 15 saat bilgisayar başındayım, akmasa da damlar belki. referans link verip küfür yemek istemem.

    (bkz: kediyi merak öldürür)
  • senelik 15 dolar kazandıracakmış benim sisteme. tatmin edici değil.
  • 2018 yılında hala bilgisayar ile mining peşinde olan insanları görmek gözlerimi yaşarttı. her kripto para ile alakalı başlık gibi burası da referans linkli çöp entryler ile dolmuş.

    5 dakika araştırma yaptım, edindiğim bulgular:

    - ortalama bir bilgisayar ile ayda 20 dolar vadediyor ama bu imkansız. belki bilgisayarı hiç kullanmasanız ve bilgisayar ay boyunca bu programı çalıştırsa anca o zaman gerçek olabilir. laptop ile zaten olmaz, mümkün değil.

    - para çekmek istediğinizde %25'e konuyor. bu sayede para kazanıyorlar. mining pool'lar ile karşılaştırınca oldukça büyük bir oran. bu adamların, en karlı crypto neyse o kazılıyor, o yüzden daha çok kazanılıyor gibi bir iddiaları var fakat bu mantıkla çalışan mining pool'lar zaten yıllardır var ve daha az komisyonla para çekebiliyorsunuz.

    - bilgisayarın harcayacağı aylık elektrik, kazanılan parayı kurtarmayacaktır. elektrik bir şekilde ücretsiz ise o zaman mantıklı olabilir.

    - sitedeki yorumlar fake, şirket hakkında bilgi bulmak imkansız, arkasında kim var belli değil.

    - tek başınıza para kazanmak belirttiğim üzere mümkün değil, referallarınız olması lazım. anca o zaman kayda değer bir gelir oluyor. şirket gelirini yaptığı %25 kesintilerden sağlıyor, mantıken referral ödemeleri de bu %25 kesintilerden biriken para ile sağlanıyor. bu, az çok aklı çalışan bir insanın görebileceği üzere sürdürülebilir bir sistem değil. bir yerden sonra referral ödemelerini yapacak kaynak kalmayacak ve sistem ponzi misali çökecek.

    - ücretsiz olması cazip gelebilir ama unutmayın, bilgisayarınızın %25'ini, yani çeyreğini, adamlar ile paylaşıyorsunuz. ayrıca yüklenen yazılım ne kadar güvenilir belli değil.

    sonuç olarak, önermem.
hesabın var mı? giriş yap