• gavur milletinde pişti diye bir oyun olmadığından, aldığımız ödevlere de ingilizce ad verildiğinden, pişti ödevimizin adıydı. başta herşey çok güzeldi. her zamanki gibi ödevi google'da arattım. (bkz: babayı almak)
  • netflix'in 4 bölümlük michael pollen'in kitabından esinlenerek aynı zamanda kendisinin sunduğu 4 bölümlük belgesel serisi. her seride doğada bulunan 4 temel element'in* yemekle nasıl birleştiğini ve bunun kültürlere nasıl yansıdığını ve insanların evriminde yemeğin nasıl önemi olduğunu anlatan seri.
  • harika bir netflix dizisi. dört bölümün ana teması; yemek pişirin, kendi yemeğinizi kendiniz pişirin, buna önem atfedin ve popüler kültürün dayatmalarına kulaklarınızı kapayın. ben konu üzerine bir iki kitap okuduktan sonra bu diziyi izledim ve çok hoşuma gitti.
  • enfes bi netflix yapımı sadece 4 bölüm olması üzücü.bu kadar keyifli bi yemek belgeseli az gelir.

    https://www.youtube.com/watch?v=4upgdy5oix4
  • izlemesi zevkli vakti güzel geçirten netflix belgeseli. michael pollen ın kitabından esinlenilmiştir 4 bölümdür ve dizipub dan rahatça izleyebilirsiniz ,her bölüm birer saatlik. her bölümde 4 elementin temelinden yemeğin tarihçesini , değişik pişirme yöntemlerini ve oldukça farklı biyolojik bilgilere de yer verir. izlemeniz gönülden tavsiye edilir.
  • bir yemek belgeselinden çok daha fazlasıdır.

    izleyiciyi zerre sıkmadan işin bilim ve felsefesini ele alıp bunu 4 bölümdede gayet başarıyla uyguluyorlar.

    en keyifle izlediğim ve izlerken çok şeyler öğrendiğim netflix yapımlarından biridir

    9/10
  • izlediğim envai çeşit yemek, aşçı, gıda terörü vs belgeseli içinde en iyisi şu âna kadar.

    toplamda 4 bölümden oluşan bir netflix serisi olmasının dışında, her bölüm, belirtildiği gibi bir element temelinde anlatılmaktadır. ilk iki bölüm olan fire ve water beni yeterinde sarmadı. air ve earth ise izlerken kendimden geçmeme sebep oldu.

    sadece bir yemeğin özetini vermekten ziyade, o yemeğin kökenine, kültürel bağlarına da inen bir seri hazırlanmış. özellikle "air" ile ekmeğin mucizesine şahit oluyorsunuz. evet, bildiğiniz ekmek. ekmeğin dünya üzerindeki politik önemi, hava, maya, bakteriler... detaylara ve birbirleriyle olan bağlarına hayran kalacaksınız. basit bir parça un ve su ile yapılabilecekler, 3. dünya ülkelerine güven veren cinsten.

    izleyin, izlettirin.

    not: aşçı belgeseli demişken, chef's table france'ın adaline grattard bölümünü de şiddetle öneririm. mıymıy fransızlara bakış açınızı değiştirecek.
  • sadece bu belgesel için bile netflix'e para verilir.
    tanım:netflix'de yayınlanan belgesel serisi
  • son yemek bükücü. şöyle ki netflix belgeselinin 4 bölümü vardır ve isimleri avatar ile ilgili midir bilmem ama oradaki 4 ulusun isimleri ile aynıdır;
    1. bölüm: fire
    2. bölüm: water
    3. bölüm: air
    4. bölüm: earth
  • 4 bölümlük belgesel serisidir.

    sıradan bir yemek belgeseli değil. yiyecek pişirmenin/üretmenin felsefi, kültürel, sosyolojik ve politik yönlerine değinilmiş. ilk 2 bölüm olan fire ve water pek sarmasa da 3. ve 4. bölümler olan air ve earth bölümlerini büyük bir zevkle izledim. ekmek deyip geçmeyeceksin.

    ayrıca yemek yapmak bi simya işidir.
hesabın var mı? giriş yap