• yeni şafak genel yayın yönetmeni ibrahim karagül'ün iddiası. "her ülke türkiye ile ilişkisini yeniden tanımlayacak. coğrafyada güç haritası sarsılacak" diye de eklemiş.
    tahminim lozanın bitmesini beklemeden 2023'ten önce bor madenlerini çıkarıp, en üst seviyede işleyip, dünya harikası ürünler üretip gezegenler arası süper güç olacağız.
    başlıktaki söz şurada geçiyor; tweet

    şu da ibrahim kalın'ın tweeti şaka bir yana insan merak ediyor nedir bu kadar abartılan şey. keşke gerçekten ülkemiz adına mükemmel bir şey olsa ama nerdee.

    edit: az önce bir yazar "lozan 100 yıllık değil, önce bunu öğren" şeklinde mesaj attı. aman allahım inanamıyorum. lozan 100 yıllık değilmiş.

    bir edit daha: süleyman soylu da 2 hafta önce "yakında hiç ummadığınız gelişmeler türkiye'de yaşanacak, türkiye çok yakın zamanda dünya'nın en önemli cazibe merkezi haline gelecek" demişti. biraz daha beklentiler büyüsün.süleyman soylu açıklaması yarın çok müjdeli müjdeler olacak herhalde :)

    üzülerek bir edit daha girmek istiyorum: kaybolun gidin lan. ruh hastalarına bak, ciddi ciddi lozan'ın tarihi ile ilgili bilgi veriyor. *
  • ulan yoksa halifeligimi açıklayacak bunlar?

    ibraam beni engellemiş.

    edit:twiterde çin ile 400 milyar dolarlık swap anlaşmasından bahsediliyor.olabilirmi olursa yer yerinden oynar.
  • "cıma" günü. bilemedim aklıma kötü kötü şeyler geliyor.
  • alay konusu olmasak bari.

    önemli olan hangi konuya bağlı olarak adımız anılacak.
  • amk koyayım 96 ton ağırlığında elmas'mı bulduk?
  • reza zarrab’ı çaldığı altınlarla geri mi alıyoruz acaba?
    yada daha büyük ne girecek?

    aklımda bu iki sorudan başka bir şeyi çağrıştırmayan açıklama.
  • boş bakkal t.şak tartar.
  • tahminimce arama çalışmaları sonucunda doğalgaz kaynağı bulunduğuna dair yapılacak açıklamadır. bulmak kadar bilip işlemek de önemli, ancak o zaman konuşulur tabii. uluslararası bunca siyasi sıkışmışlığın içinde onu oradan çıkarmak kolay olmayacaktır. kaldı ki olmayan şeye de var dersiniz kim bilecek.
  • o kadar iddialı laflar ediliyor o kadar büyük şeyler söyleniyor ki beklentileri yükseltiyorlar.

    hep bildiğimiz bir şey var, beklentiyi düşük tutarsan mutlu olursun beklentiyi yükseltirsen hayal kırıklığı olur. niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.
  • bloomberg'in haberine göre karadenizde enerji bulunmuş. doğalgaz ve petrol deniyor ama kalitesi, derinliği, çıkarmanın kolaylığı henüz bilinmiyormuş. rte de detayları cuma günü açıklayacağım demiş.

    kaynak:bloomberg: turkey finds energy in black sea as erdogan vows a new era.
    https://www.bloomberg.com/…-as-erdogan-vows-new-era

    umarım seçim öncesi bulunan altın madeni hikayelerine dönmez.
hesabın var mı? giriş yap