• (bkz: kadri gürsel)
    (bkz: aydın engin)
    (bkz: ahmet insel)

    bu isimler ile (bkz: liboş), (bkz: savaş çığırtkanı), (bkz: rüzgar nerden eserse oraya savrulan akp eskisi), (bkz: batı emperyalizmi) kavramları arasında en küçük bir yakınlık gösterilirse destek vereceğim kampanya.

    aslı aydıntaşbaş'ı pek takip etmediğim için bir şey diyemiyorum.
  • kadri gürsel bugün savaş çığırtkanlığı yapmıyorsa, konjönktür değiştiği için olabilir

    (bkz: #36373082) görüldüğü üzere, konjönktür başka şekillerdeyken esad'a, beğenin ya da beğenmeyin suriye'ye müdahaleyi meşrulaştırmış bir insan bunun adı da savaş çığırtkanlığı olabilir. doğru bildiğin şey'in doğruluğunu sana konjönktür söyletiyorsa, rüzgar nereden eserse oraya savrulan denilebilir. akp'li eskisi denmez tabi.

    aydın engin ve ahmet insel bu eksiği tamamlıyor. iyi niyetle, o yüksek akılları ile el verdikleri referandum reyizçiliğin iktidarı tekeline almasının temel taşlarındandır. ne kadar iyi niyetli, ne kadar akıllı oldukları mühim değil. akp'nin devleti parti devleti haline getirmesinde emekleri vardır. öngörüsüzlükleri ile daha fazla demokrasi diyerek evet dedikleri referandum için ciddiye alınası bir özeleştiriye şahit olmadığımız gibi, yine olsa yine "yetmez ama evet derim" diyebilirler. neden? çünkü ders almıyorsunuz demek zorunda olurum ben de, anlama dinamikleriniz ile ilgili bir sorun var, ve akp eskisi'siniz. eski akp'li olmayabilirsiniz. zaten siz akp'yi terk etmediniz. onlar işleri bittiğinde sizle ilişkilerini kestiler.

    ahmet insel "yetmez ama evet"ine açıklama olarak "türkiye'de solu köhnemiş, darbeci zihniyetten kurtarmak." 15 temmuz'da ve tabii ki sonrasında, khk'larla görmüştür köhne neymiş, darbecilik neymiş iliklerinde hissetmiştir. çok şükür özlediği demokrasiye de kabuşmuştur. yürüyedur çocuk diyoruz kendisine.

    aslı hanım için hiçbir şey söylemeye gerek yok. kendisi su katılmamış bir amerikalı. üstelik öyle pek zekisinden, süper analistinden de değil. onu olduğu yerde tutan şey gazeteciliği, bilgisi, görgüsü, öngörü kabiliyeti değil. network'ü. biraz aklı olan herkesin görebileceği net bir şey bu.

    cumhuriyet alırsın, almazsın. benim için konu bu değil. son 10-15 yılda türkiye'de anakakım'da boy göstermiş insanlardan saygı duyulmayı hak eden bir ahmet şık'ı bilirim. samimiyetle yanına ikinci bir isim bulmayı beceremiyorum. onun hatrına alırım, alana laf etmem. daha uzatmayayım di mi?
  • gazetelerin kose yazarlarindan ibaret olmadigini unutan kisilerin edecegi laf. delicesine merak ediyorum akp'nin goebbels biriminin elinden cikmamis haberleri nereden alacaksin?
  • kızmaya değer gazeteler olduğuna hala inananlar var. ben de bunu anlamıyorum.

    az buçuk fikir kırıntısı sadece liberal sıfatıyla aşağılananlardan çıkıyor, diğer büyük çoğunluk beyinlerini kiraya vermiş, angaje kalemler.
  • yayıncılık ilkesinin temel kurallarına uymadan yaptığı haberlerden ötürü ben de okumam cumhuriyet'i. verilen röportajları çarpıtarak aktarma konusunda akitle yarışır.
hesabın var mı? giriş yap