• atin vatandasliktan be. nolur atin. hemen, sevinerek cikarlar. turkiyenin gotu boklu vatandasligina kalmadilar - vatansiz kaldiklari, bu muameleyi gordukleri anda gittikleri ulke aninda siginma hakkini verir, kafalari rahat yasarlar.

    (bkz: valla mi lan)
  • belli bir limit koysaydınız dediğim uygulama. düğüne takmalık 50 lira çektik vatandaşlıktan olmayalım.
  • (bkz: sosyobok)
  • nakit, yakıt, erzak sıkıntısına karşı önlem alan insanlara karşı geliştirilen söylem. sanki adam yağma yapmış! kendisinin olan para saçma bir karmaşa yüzünden içeride kalmasın nakit ihtiyacı olursa apışıp kalmasın diye önlemini alan sıradan iyi niyetli vatandaşa neden böyle dolaylı bir nefret söyleminde bulunulur ki? şahsen benim çalıştığım banka mobil şubeden istediğim işlemi yapmama bile izin vermedi ve girdiğim benzinlikte de pos cihazı çalışmıyordu. bankacılık sistemi ya da esnaf bi şekilde kendi lehine önlemini alıp müşterisini mağdur etme eğiliminde oluyor böyle durumlarda. daha bir kaç sene önce yunanistan'da halk kendilerinin olan parayı peyderpey çekebilmek için her gün atm kuyruğuna giriyordu.

    asıl soruşturulup gerekirse kovulması gereken cuma günü mesai bitiminden önce yüklü döviz alımı yapan şüpheli şahıslar olabilir ancak. hemşerim sen hayırdır denmeli en azından bu tiplere.

    bir de suriyelilere kucak açıp parasını eline aldı diye vatandaş kovmak kimin haddine..
  • kimin açtığını, neden açtığını, ne yazdığını merak edenler:
    (bkz: #61775866)
  • (bkz: ülkeden birilerini kovmaya çalışanlar ülkeden kovulsun)
    sığamadınız amk.
  • (bkz: sosyolog in my ass)

    atilmamda bir sorun gormuyorum; bilhakis memnun bile olurum, daha bir gururla yasamima devam ederim.

    ne de olsa vatandasligim sorulunca onca sene utandim, simdi soyle bakinca daha da utanilacak bir durumda...

    sanki biz cok isteyerek duruyoruz ulkede de, atmaktan bahsediyor cihatci pezemeng

    gerci sizden once ben kendim davranacagim...
  • ulkede diplomanin ne kadar ulasilabilir oldugunu gostermis onermedir.

    senin diplomani sikeyim mk comari. senin olmayan empatini sikeyim ben ya. nasil bir nefret nasil bir yavsaklik bilader bu? kimlerle yasamisiz bunca yil.
  • ergen beyanı. sosyolog ise de kafa veya yaşam tarzı ergen kalmış. ne yapsın adam? hanım paralel darbe yaptı, uzuna canımız feda, açlıktan öleceğiz bebeği de çöpe at mı desin? para adamın parası istediği zaman çeker, istediği zaman harcar. sürekli olarak ağzınızda yer alan insan haklarının teminatı da kişinin istediği zaman parasını çekebilmesidir. dolaylı insan hakkıdır yani. gidip öpücük verince kimse yemek vermez, gidip öpücük verince seyahat edemezsin.

    algıdaki darlığa, sıkışmışlığa ve cürrete bak.
hesabın var mı? giriş yap