• az önce aklıma gelen bir soru.
    şimdi ikisini de kurtarmam ulan demek yok, birini seçeceksin diye sorsak bunu mütedeyyin dostlara, yanıtların dağılımı nasıl olur acaba.
    satanist en büyük düşmana tapıyor, ama en azından inanıyor yani şeytan'ın allah'ın varlığına, öte yandan ateist hiç bir boka inanmıyor ama onun da özel bir düşmanlığı yok teorik olarak. zor seçim gibi.
  • cevabı insan hayatına verdiğiniz değerle alakalı olan sorudur.

    ha müslümanlığın kaidelerini falan pek bilmem ama dünyadaki yaşantısından ötürü kullarını yargılama hakkı allah'da diye biliyorum. boğulmakta olan bir insanı yargılayıp kurtarılmamasına karar vermek sanırım hiç bir iyi müslümanın yapmak isteyeceği bir şey değildir. bu hakkı kendinde bulup sırf inancı sebebiyle birilerini ölüme terk ederse yargılanma sırası kendine geldiğinde sanırım ilahi adalet karşısında müslümanlığı onu kurtarmayacaktır.

    kişisel fikrim yine, iyi bir müslüman her ikisini de kurtarmaya çalışmalıdır. çünkü yine bildiğim kadarıyla kutsal kitap iyi bir insan olmayı öğütler.

    allah hayatının son anına kadar tövbe etme hakkını en kötü insana bile verdiyse, tanrısının hala umut beslediği bir canı pasif kalarak almak bir müslümanın yapacağı şey olmamalıdır.

    kafasında böyle sorular olan müslümanlara da tavsiyem biran önce tövbe imkanından faydalanmaları ve bu düşüncelerden uzaklaşmaları olurdu. çünkü görünüşe göre kendi iradeleriyle değil ancak tanrı korkusuyla insani değerlere yaklaşabileceklerdir.
  • dinine bağlı her müslümanın ''ateistti kurtarırım'' demesi gereken soru. çünkü ateist kurtarılmasını bir mucize olarak görüp imana gelebilir. gelmeyede bilir yinede en azından zavallı kediciklere ilişmiyor.
  • insanlığı kurtarmak akıl edilmediği sürece hikayede ki herkesin öleceği teorik değil kesin olan durumdur.

    ayrıca evet insan olmak zor seçimdir...
  • iş mülakatımda sorulan soru. "ateisti kurtarırım, satanisti de şeytan kurtarır." dedim. memnun kalmış olacaklar ki, işe aldılar beni. işte işçi pazarından kamyonlara binip gittik sonra. bu istanbul da bir alem, ekmek aslanın ağzında.
hesabın var mı? giriş yap