• eğer gerçekten unutulduysa kendini acı bir şekilde hatırlatacaktır.
  • zamanı geldiğinde kendini herkese hatırlatacaktır.
    kadere inanmak ile kaderci olmanın farkını anlayamamış, bilime güvenmeyen unutkan bir halktan da başına geleceklere gelmeden önlem almasını bekleyemezsiniz, eşyanın tabiatına aykırıdır.
  • boş muhabbetten başka bişey değil bu.
    unutmayıp ne yapacakmışız anlamadım.

    bana, çok değil sadece 5 saniye sonrası için yaşam garantisi verebiliyorsan eğer, seninle birlikte her saniye depremi düşünerek geçirmek isterim.

    tabi ölmek için depremden başka milyonlarca sebebimiz daha varken depreme neden öncelik verdiğini de anlamış değilim açıkçası.
  • unutulmaması gereken unutuldu.
  • kim unutmuş? keşke unutsak. evde işyerinde çevrede hep deprem konuşuluyor. her gece rüyalarımıza girmeye başladı. önceki gece dışarı çıkıp fay hatlarını inceliyordum rüyamda. bu gece rüyamda ekşi sözlüğe girip onlarca deprem başlığı olduğunu gördüm deprem o kadar çok ilden hissedilmişki rüyamda herkes başlığı kendi ilinin adını yazarak açmıştı. gündem baştan aşağı deprem başlıklarıyla doldu. bir kaç gündür il dışında olduğum için acaba gerçekten oldu mu diye şimdi girip baktım ve bu entry'yi yazıyorum. bugün tekrar istanbul'a dönüyoruz ve içim çok buruk. deprem bölgesi olmayan memleketimize düğüne gelmiştik ve rüyaları saymazsak en azından bir kaç gün kolonlara kirişlere bakmadan geçirdim.
  • sözlükteki ruh hastaları mesaiye başlamış.

    - banane amk ben unutamıyorsam onlar da unutmasın banane banane

    anma töreni yapalım istersen. depreme şiirler yazıp her sabah okuyalım.

    depremler çok kötü
    fayımızda yaşıyo
    durmadan yorulmadan
    sağa sola sallıyo

    bunu her sabah üç kere evden çıkmadan okuyun.
  • aslında unutulmaz da, olay tamamen (bkz: türkiye gündeminin uzay zaman düzlemini bükmesi) hadisesinden kaynaklanıyor.
  • halkın unutması değil devletin unutmaması gereken durum, bir an önce kentsel dönüşümlere girilmesi gerekir, halk unutsa da devlet üstüne düşen görevi yapmak zorundadır, türkiye gündemi şu aralar o kadar yoğun ki depreme sıra gene gelmeyecek gibi gözüküyor, oysaki her işin uzmanı farklıdır ve bu işin önü de bir an önce açılması gerekir, halk bir yere kadar önlemini alabiliyor
  • ülke gündemi hop oturup hop kalktığından bizler alışığız. neleri unutmadık ki...
  • şahsım adına hiç de unutmadığım bir durumdur. herhangi bi sarsıntıya mahal verecek bi gürültüde insan bir acayip oluyor. deprem çantası hazırladım, evde korunacak noktaları belirledim, operatör çekmezse diye kıyı emniyeti genel müdürlüğünün açtığı amatör telsizcilik belgesini çıkartmak üzere sınava başvurdum. artık gerisi biraz kader. kaldı ki sabah imamoğlu’nun kasım ayında yapacağı deprem çalıştayının haberini okudum. bu konuda da çalışmalar olacak.
hesabın var mı? giriş yap