• filmi yapılıyormuş.mehmet aslantuğ'un da oynadığı film.
  • yamulmuyorsam 2017 yılının en büyük bütçeli yerli filmi, çekimleri konya'da başlamış.
  • teaser'ı gördükten sonra; yol yakınken bazı sahneleri, hatta filmi tekrar çeksinler. savaş sahnesi (sanki) 'insanları, zemini bez olan bir odaya doldurmuşlar. orada kendi aralarında hurra diye bir şeyler yapıyorlar...' hissi veriyor. tamam green screen de, o bu değil. bokeh efekti gibi arka planda bir şeyler yapmışsınız, allah aşkına nedir o? alan derinliği bi garip. görsel manada etkileyici tek görüntü yok. müzik çok önemli, teaser'de yok. o halde ne var?

    bu filmi böyle çekmenizin sebebi neydi ki.
  • ismini okuyunca bir tereyağ virali sandığım sinema filmi.
  • canan karatay'ın hayatını anlatacak filme güzel bir isim olurmuş.
  • bir an canan karatay'ın karbonhidrata karşı direnişini anlatan değişik bir şey sandım.
  • tarihi dizi furyasının sinemaya yansıyacağı yapım olacaktır. çünkü filmin senaristi selman kayabaşı bu tarihi dizi furyasını başlatanlardan biri.

    diriliş dizisinin senaristi net bir şekilde bu adamın kurmacalarından etkileniyor, payitaht abdülhamid dizisinin yapımcılarından/konsept danışmanlarından biri aynı zamanda. ve en önemlisi kurtlar vadisi'ndeki tüm ihtiyarlar konseptinin fikir babası.

    gönül isterdi ki daha ciddi bir film yapılsın, daha gerçekçi bir karatay portresi çizilsin ama gelecek olan filmin ne olacağı az çok belli; biraz devlet geleneği fantezisi, biraz günümüzdeki hakim siyasi partinin tarih tezlerini destekleyici bir senaryo(burada yiğit bulut'un da kayabaşı'nın kurmacalarını ciddi tezler olarak sunduğunu hatırlatayım), biraz içi boş aksiyonla bitecektir film.
  • diziyi bilmem ama karatay deyince akla ilk gelen canan karatay hocanın ülke çapında sağlıksız beslenmeye karşı boyun eğdirmeye bir direniş başlattığı kesin...

    gandi'nin meşhur lafındaki gibi hocayla ilkin dalga geçtiler fakat kendisinbin dediklerini yapıp sağlıklarınna kavuşan insanlar birer birer artmaya başlayınca direniş safına geçen sağlıklı beslenmeye meraklı insanlar çoğaldı.

    bugün tereyağı veya yumurtanın zararsız olduğu, osman müftüoğlu gibi sistemin profları tarafından bile yüksek sesle zikrediliyorsa bunda karatay hocamızın başlattığı direnişin rolü çok büyüktür.

    bence asıl bunun dizisi çekilmeli.
  • (bkz: 300 konyalı)
  • --- spoiler ---

    -celalimi görmeden yüzümü gör istedim
    -neyine güveniyorsun ?
    -milletime !!!
    --- spoiler ---

    tanıdık geldi bi yerlerden...
hesabın var mı? giriş yap