• bilincin bölümez bütünlüğünün yitirilmesidir.
    disosiyatif amnezi, disosiyatif füg, disosiyatif kimlik bozukluğu, depersonalizasyon bozukluğu ve başka türlü adlandırılamayan disosiyatif bozukluklar olmak üzere 5 alt tipi vardır.
    hafızasını kaybedip yeni kimlikle başka bir hayata başlayan, çoklu kişiliklere sahip olan alt tiplerdir genellikle.
    çoklu kişiliğe en iyi örnek beyza'nın kadınları filmi. disosiyatif kimlik bozukluğu alt tipinde genelde travma sebebi çocuklukta cinsel saldırıya maruz kalmadır.
  • --- spoiler ---

    (bkz: fight club)

    --- spoiler ---
  • biliş, bellek, kimlik, çevre algısı, duygusal durum, motor kontrol ve davranış birbirini tamamlayan ve bütün olarak çalışan bir yapıdır ve bu bütünlüğün bozulması dissosiyasyon olarak tanımlanır. kaygı düzeyinin genel olarak yüksek olduğu bireylerden ziyade durumsal kaygı düzeyinin yüksekliliği ile ilişkisi gösterilmiştir.
  • kimlik, bellek, algı ve çevre ile ilgili duyumlar gibi normalde bir bütün halinde çalışan işlevlerin bütünlüğünün bozulmasıdır. beş tane alt gurubu vardır.

    - dissosiyatif amnezi
    - dissosiyatif kimlik bozukluğu
    - dissosiyatif füg
    - depresonalizasyon bozukluğu
    - başka türlü adlandırılamayan dissosiyatif bozukluk

    hastalığın psikoterapi dışında bir tedavisi yoktur, ancak serotonerjik antidepresanlar kısmen de olsa fayda sağlayabilir.
  • şu an trtbelgeselde disosiyatif bozukluk tanısı konmuş bir kadının hayatı ele alınmakta, yabancı belgesellerde bu konulara alışığım ama türkiyeden de bu tarz belgeseller çıkması sevindirici, tabiki profesyonellik kısmı için daha çok çalışılması gerekiyor ama bu da güzel bir haber.
  • bu rahatsızlığı çok güzel anlatan bir roman olarak sidney sheldon'ın bana düşlerini anlat adlı romanını siddetle tavsiye ediyorum.
  • her gece ve bunaldığım zamanlarda beynimin otomatikman beni golden gate manzaralı evime götürmesi bu yüzdenmiş meğerse. aynı zamanda veterinerim de biliyor musun.(gercrkte parmağım kesilse bayılan biriyimdir) çok güzel bir kafam var allah bozmasın.
  • disosiyatif kimlik bozukluğu (dkb) daha önce çoklu kişilik bozukluğu olarak adlandırılmıştır. dkb’li kişiler, kendi kişiliklerinin yanında, farkında olarak ya da olmayarak bir veya daha fazla alternatif kişilik geliştirir. dkb, dissosiyatif bozukluklar durumu adı verilen bir grup bozukluktan biridir. dkb hafıza, bilinç ya da farkındalığın, kimlik ve/veya algının parçalanması ya da bozulması durumudur. zihinsel işlevler normal olarak sorunsuz çalışmaya devam eder.

    bu işlevlerin bir veya daha fazlası bozulduğunda, dissosiyatif belirtiler ortaya çıkabilir. bu semptomlar hafif olabilir, ancak hem kişisel yaşamda hem de iş yaşamında bir kişinin genel işleyişine müdahale etme noktasına gelecek kadar ciddi de olabilir.
hesabın var mı? giriş yap