• e-okul gibi en ufak bir yüklenmede çöken sistemin not girişi, karne görüşü ve diğer bürokratik işlemlerin yapıldığı haftada öğrenci ve velilerin de sisteme girerek çökmesini önlemek için yapılan uygulama. eğer veliler şimdiye kadar çocuklarının notlarına bakmadılarsa, şu saatten sonra da bakmasınlar bir zahmet. eğer öğrenci geçip kalmadığını bilmiyorsa büyük olasılıkla kalmıştır zaten. o da bir zahmet notlarına bakmasın.
  • kesinlikle çok olumlu bir karar. bir koca yıl boyunca çocuğunun notlarını,devam devamsızliğini umursamayan veli karne günü gelip çatınca kontrol ediyor ve o da ne çocuk sınıfta kalıyor. hadi bakalım doğru okula. çocuğunun notunu önemseyen veli düzenli okula gelip öğrensin durumunu.
    çocuk notlarım e okulda görünüyor diye karnesini almaya gelmiyor. böyle saçma şey olabilir mi? kesinlikle çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
    tanım: meb'in okul ve öğretmenlerini ilk kez koruduğu durum.
  • bu hafta telafi sınavları vardı. yani yazılı-sözlü-performans notları geçen hafta e-okula girildi. öğrenci not durumuna bakıp telafi sınavlarına girecekse bunun dilekçesini okul idaresine verdi. bu hafta kapalı olması öğrenci açısından mağduriyet yaratmıyor.

    ayrıca 7 zayıfla geçen öğrenci biliyorum. özel olarak çaba harcamadıysa kalamaz sınıfta.
  • öğrencilerin notlarını öğretmenlerinden öğrenmek istemesiyle yine öğretmene dert çıkardı, gerçi sürekli yattığımız için sorun olmayacaktır.
  • öğrencilerin geçip kaldıklarını ogrenememesine neden olmuş durummuş.
    20. yy da kalmış birileri, sınıfta kalma mı var?
    hangi öğretmen cesaret edip öğrenciyi sınıfta bırakıyor. ki zaten artık sınıfta kalmasınlar diye bu konuda milli eğitim her şeyi öğrenci lehine çevirdi. herkes mezun ama hiç kimse bir şey bilmiyor, kendi fikri yok, sorgulayamiyor, kitap okumuyor, düşünme gereği duymuyor.

    sistem çokmesin diye kapatmislardir, çok şey etmeyin.
  • yıl boyu aylak aylak ağzını ayıran çocuğunun durumunu son hafta düzeltmeye çalışan velileri zor durumda bırakan uygulama.
  • eğer öğrenci senenin son gününe kadar eğitilmeyecek ise, e-okul'un açık kalmasının bir anlamı yok. öğrencileri ve velilerinin, not dilenmesi veya tehdit etmesi için mi, e-okul açık kalmalı.
  • bakanligin nadir dogru kararlarindan birisi.

    cocuk sinav, proje, ders ici katilim vs. butun notlarini bilince verdihimiz karnenin ne bir heyecani ne de tadi kaliyordu. ogrenci "satenn ben biliok yeaağ" modundan cikacaktir. bu sekilde kismen de olsa eski karne olgusu canlanabilir. her kimin aklina geldiyse tebrik ediyorum.
  • yandaslarin cocuklarina guzellik ayari cekiyorlar ondandir canisi ...
hesabın var mı? giriş yap