• piyanoya sekiz yaşında rana erksan’la başlayan ece demirci msgsü devlet konservatuvarında kısa bir süre devlet sanatçısı gülsin onay’la çalıştıktan sonra prof.metin öğüt’le devam ederek yüksek lisans kısmından pekiyi derece ile mezun oldu. gülsin onay, süher pekinel, ayşegül sarıca gibi devlet sanatçılarının referanslarıyla almanya’ya giden sanatçı kazandığı üç burstan biri olan daad bursuyla hannover müzik yüksek okulunda prof.b.ebert ile çalıştıktan sonra essen folkwang müzik yüksek okulu’nda prof. c. vickers’ın sınıfından yüksek lisans ve konser piyanistliği (konzert-examen) diplomalarını aldı.

    ünlü türk bestecisi cemal reşit rey’le özel olarak teori ve kompozisyon çalışmaları yaptı. yüksek lisans çalışmaları sırasında besteci ve piyano pedagoğu ali darmar ile özel olarak çalıştı. 1986’da lions bursu ile mozarteum akademisinde yaz kurslarına prof. p. lang ve t. nikolaijewa’nın sınıflarında katıldı. 1988’de düzenlenen ulusal piyano yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. yurt dışındaki oda müziği çalışmaları dışında ünlü besteci a. schönberg’in asistanı p. stein’ın “yeni viyana okulu semineri” konserlerinde çaldı.

    1993 uluslararası troya müzik festivalinde “müzik im kontex” ile oda müziği olarak ve solo konserler verdi. 1996 münster 96 spektakel festivaline, 1998 crr uluslararası piyano festivaline katıldı.

    essen üniversite orkestrası, mersin üniversitesi akademik oda orkestrası, bursa, çukurova devlet senfoni orkestrası, eskişehir belediye senfoni orkestrası ve bilkent senfoni orkestralarıyla konserler veren sanatçı, 2001’de tokyo türk büyükelçiliğindeki konserinde büyük beğeni topladı. 2005’de bükreş “george enescu filarmoni orkestrası” ile verdiği konserler dış basında da övgüyle bahsedildi. 2006 34.uluslararası istanbul müzik festivalinde keman sanatçısı barennie moon ile w.a.mozart’ ın piyano ve keman için sonatlarını çalmıştır. 2007’de salzburg mozarteum akademisinde bir resital veren sanatçının “piano sonare” ve “tuşların izinde 85 yıl” adında lila müzik yapım şirketi tarafından çıkan cd’leri bulunmaktadır.

    bugüne kadar avusturya kültür ofisi, akm, aksanat, izmirsanat, odtü, yıldız teknik üniversitesi, yıldız saray tiyatrosu, crr gibi birçok yerde resitaller veren sanatçının yurt dışı konser faaliyetleri de halen devam etmektedir. radyo ve televizyon kayıtları bulunan demirci aynı zamanda profesör unvanıyla msgsü devlet konservatuarı öğretim üyeliğini sürdürmektedir.

    http://ecedemirci.com/
hesabın var mı? giriş yap