• aslında başlık "chp nin cumhurbaşkanı adayının ekmeleddin ihsanoğlu olması" olacaktı ama sınırlamaya takıldı.
    okudum şaşırdım ne diyebileceğimi bilemiyorum dedirten haber
    link

    edit: cümle düşmüş, kaldırıldı
  • bugun itibari ile iki parti cati adaylarini aciklamis ve secimlerini ihsanoglu yonunde yapmislar.

    kendi fikrimi yazmadan once ihsanogluna dair kucuk bir anektot paylasmak istiyorum.

    'islam konferansı başkanlığı görevi yürüttüğü dönemde ak parti iktidarıyla yakın ilişkiler içinde olan eklemettin ihsanoğlu'nun hükümetle arası mısır'daki darbe sonrası açılmıştı. mısır'da askerin iktidarı ele almasını 'darbe' olarak nitelendirmeyen ve gelişmelere karşı sessiz kalmaya tercih eden ihsanoğlu, erdoğan ve kurmaylarını açık hedefi haline gelmişti.

    ak parti genel başkan yardımcısı hüseyin çelik, o dönem "islam işbirliği teşkilatı genel sekreteri prof. dr. ekmeleddin ihsanoğlu’nun ne iş yaptığını bilen var mı? bu zat, darbeden sonra mursi’yi suçlamıştı. prof. dr. ihsanoğlu’nun iit genel sekreteri seçilmesi için sayın cumhurbaşkanımızın ve sayın başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça yazık diyorum" eleştirilerinde bulunmuştu. ihsanoğlu'na yüklenen bir diğer isim de adalet bakanı bekir bozdağ olmuştu. bozdağ, ihsanoğlu'nu istifaya çağırmıştı (biografie.net).'

    ne hikmettir ki basbakan erdogan'la arasi kotu olan herkes, ya da bildigimiz cogunluk diyeyim, chp'de kendine yer buldu. chp siyaset mi yapiyor yoksa basbakanin arasinin acildigi kisileri 'mor cati' altinda kendi partisinde mi topluyor anlayan beri gelsin.
    ana muhalefet chp, yavru muhalefet mhp oldugu muddetce akp'ye cok ekmek var bu ulkede.
  • (bkz: çatırt)
  • chp tayyip erdoğan'ın yıpratma politikasıyla çok başarılı olduğunu biliyor ve bu adayı çıkarırsak bu adamı yıpratamaz diye düşünüyor ama çok yanılıyor, recep tayyip zafere giden yolda babasını yıpratır.
  • seçilmesi durumunda en çok küfürü ilkokul öğrencilerinden duyacak adaydır.

    ilkokuldayken cumhurbaşkanlarımızı sırasıyla ezberletirlerdi celal bayar, cemal gürsel ve cevdet sunayı hem ezberlemek için canım çıkmıştı. ezberleyememekle kalmayıp sıralarını da karıştırıyordum.

    eğer hala öyle ezberletip sözlü yapıyorlarsa, küçücük çocuk bu adamın adını nasıl ezberleyecek diye kendime sormadan edemiyorum.
    hadi ezberledi, nasıl telaffuz edecek.

    eğer gerçekten aday olursa recep beye rakip olarak, sanırım oy kullanmayacağım. her ikisi de aynı amaca hizmet ediyor ve her biri diğeri kadar tehlikeli benim gözümde. (bkz: aynı bokun laciverti)
  • başbakanın muhtemel ilk tepkisi
    (bkz: ithal bu ithaaaall)
  • mhp erdoğan seçilsin diye kendisini aday gösterdi. chp de kılıçdaroğlu bey'in üstün siyasi sezgileri sayesinde okey dedi. halkın zerre kadar tanımadığı gökten birileri tarafından ittirilerek düşen adaydı.

    edit: hala bahçeli ve mhp'ye oy verenlerin aynı şeyleri düşündüğünü sanan mallar var. bahçeli erdoğan'ın seçileceğini düşünerek aday yaptı. ancak mhp'liler ekmeleddin'e oy vererek bahçeli'yle yine ters düştüler. partimi bana öğretecek.
  • siyasetin akışında hiçbirşey değiştirmemiş olay.. her türlü tayyip olacaktı, yine oldu.

    he ama bu adayı öneren milliyetçi partinin seçmeninin rte'ye oy verdiğini sananda kuş kadar beyin yoktur.

    neredeyse hayatı boyunca %25 oy almış chp'nin adayı nasıl %39 oy aldı sayın gerizekalı.. matematik diye bir olay var çok güzel gelsene..

    edit : üstelik chp'lilerin bir kısmının adayı beğenmediği için selo'ya kaçtığı, bir kısmının boykot ettiği bir ortamda, ekmeleddin nasıl 39 olabiliyor? mhpliler de vermediyse kim verdi lan bu oyları?

    mhp'nin oyunu %17 sanmak da iyiymiş. yerel seçim yanıltır. 2011 genel seçimleri mhp 13, chp 26.. toplam 39.. ekmeli boykot eden chp'liler ve selo'ya kaçan chp'liler hiç hesaba katılmasa dahi, fire gözükmüyor. biraz matematik bilseler problem çözülecek aslında.
  • aslında sıra ekmeleddin'e gelene kadar yılmaz büyükerşen, mansur yavaş ve ilber ortaylı isimleri üzerine çokça düşünüldü. büyükerşen hoca yaşı itibariyle olmadı, mansur'u bahçeli istemedi, ilber hoca da hiçbir zaman siyasete bulaşmak istemedi. peki ama neden ilker başbuğ düşünülmedi hep merak etmişimdir. 2014'te gündem fethullahçılarla mücadeleydi, ilker başbuğ bu teröristlerin mağdur ettiği bir genelkurmay başkanıydı, muazzam propaganda imkanı vardı. üstelik her kesimi birleştirebilecek donanımda biriydi, o makama fazlasıyla yakışırdı.

    vah gidene diyelim.
hesabın var mı? giriş yap