• ingilizce bilgisine ve tecrübesine her zaman güvenilmesi gereken, ingilizce adına büyük çalışmalar yapmış bir okutmandır.
    uzun yıllar* yeditepe üniversitesinde okutman olarak çalışmıştır.
    sadece ingilizce değil türkçe adına da detaylı çalışmalar içerisinde bulunmuştur. türkçe'de bilinmesi gereken doğruları bilmeyenleri kınamaktan çekinmez*.
    şahsi internet sitesi
    belgesel çevirileri de vardır.

    korsan hiç bir yazılımı yoktur bilgisayarında.*
  • kendisini az önce keşfettim.web sitesi, tam bir ingilizce bilgi deposu

    http://www.ekremuzbay.com/

    'dil bilgisi' kısmındaki anlatım ve örneklemeleri takdir ettim

    siteyi diğer sitelerden ayıran bir başka nokta da 'yararlı ek bilgiler' bölümü...
    bu bölümde genelde sık yapılan hataları veya karıştırılan konuları işlemiş
  • cv'sine bakınca ingilizce hakkındaki bilgisinden sual olunmayacağı zaten belli oluyor. fakat anlatabilmek, aktarabilmek bambaşka bir şey.

    hele ki bu aktarma işini dil gibi bir alanda analitik olarak yapabilmek ve açıklanmamış neredeyse hiçbir nokta bırakmamayı becerebilmek büyük bir başarıdır. websitesi bu konuda gerçekten çok faydalı bilgiler içeren şahıs.

    1961 kocaeli doğumluymuş kendisi. izmitli olmaktan gurur dudum.
  • türkçe anlatımlı ingilizce dilbilgisi öğrenmek isteyenlerin çokça faydasını göreceği bir site. http://ekremuzbay.com/

    bunun altseçeneği olarak (bkz: dersimiz ingilizce)

    detaylı ve yüne türkçe açıklamalı bir kitap isteyenler içinse (bkz: english grammar inside out).
  • internette ingilizce ilgili en önemli kaynak;http*.
    ben çok yararlandım. tavsiye ederim.
  • sitesi çok güzel. umarım o siteyi daha da kullanışlı hale getirir. gramer adına ondan çok farklı şeyler öğrendim ve sonra gidip proficiency kitabını aldım.

    grameri bilgi çöplüğünden ziyade, ekrem uzbay gibi löp et şeklinde sunacak uzmanlara çok ihtiyacımız var. hangi konularda eksiksen kitabında veya sitesinde hemen girip bulursun. tek bir bölümde özetlenmiştir. kitabın her yerine dağıtılmamıştır konular. löp et gibidir. alıp çıkarsın. en çetrefilli konuyu, en sade dille anlatır bu adam. teşekkürleri borç bilirim.
  • ingilizce öğrenmek isteyen bir türk için inanılmaz faydalı bir siteye sahip kişi. sitesinde ilk gözüme çarpan reklam olmayışı. böylesi bir çalışma yapıp da reklam almamak zor olsa gerek. sitesini incelediğinizde konuları çok güzel gruplandırdığını görüyorsunuz. insanın çalışma isteğini artırıyor. evet ben de yapabilirim.
  • ingilizce konusunda otorite sayılabilecek kadar derya deniz bir insan. mevzu konuyu bilmesinde değil tarzında. derse ilk girdiğimde ne oluyoruz dedim. 2. derse kalmadan hocanın metodunun müthiş olduğunu anlıyorsunuz zaten.

    bugün "kapıyı aralık bırak." diyebiliyorsam hocamın sayesinde. benim diyen kaç kişi bu basit kelimeyi bilir, deneyin görün.

    abone olun, destekleyin, lazımsa yararlanın. aha tam da buradan.
  • hazırlık atlama, yeterlilik (bkz: proficiency) denildiğinde akla ilk gelen isimlerden kendisi. biraz daha yds yoğunluklu olanlar için: (bkz: remzi hoca), (bkz: seyfi hoca), ayrıca (bkz: seyfettin demirel).

    ekrem uzbay kitaplarını ya artık d&r'a hiç vermiyor ya da yok satıyor. geçen sene güç bela bir adet bulmuştuk bir öğrencim için, bu sene o da yok. çok şükür ki kitap yurdu'nda satışa çıkmış da kendisi bizi dertten kurtardı. sınav taktikleri ile ilgili derya deniz biz hoca, meslektaşım.
  • web sitesine giriş yapamadığım hoca. aklıma takılan bir soru olunca sık sık girir bakar, cevabını öğrenirdim. yine aklıma bir konu takıldı ve sitesine girdim fakat erişemedim. umarım bir sorun yoktur ve erişime devam edebilirim. durum hakkında bilgisi olan varsa, beni bilgilendirmesini rica ederim.
hesabın var mı? giriş yap