• sedat kapanoğlu'nun aşağıdaki alıntıda bahsettiği gibi bir hikayedir:

    --- spoiler ---
    şimdi sözlük fikri bir anda kafama düşmedi elma gibi ama. nasıl oldu? ben başladım 95 yılında hitinette bbslere girmeye başladım. oralara yazılar yazmaya başladım. yazdığım yazılarda da yazıların içinde bakınızlar veriyorum ama olmayan şeylere hani saçma sapan bir sözlükte bulmayı tahmin edemiyeceğiniz türden şeylere bakınız veriyorum.

    ama bu da bana komik geliyor. mizah yazılarının içine öyle şeyler koymaktan hoşlanıyorum. bir ara o yazıları yazarken şunu düşündüm. ya böyle bir veritabanı olsa ve içinde aklımıza hayalimize gelebilecek herşey bulunabilse diye aklıma geldi. sonra ya imkansız böyle bir şey ha ha ha deyip fikri kenara atmıştım.

    sonra 97 yılında dougles adams’ın otostopcunun galaksi rehberi kitabını okudum. yabancı kaynak olarak bunu gösterebiliriz. o kitapta da tam olarak buna benzer birşeyden bahsediyor. yani kainatta herkesin içine girdiği bir bilgi kaynağından bahsediyordu. fikir çok ilginç gelmişti ama hani hiç sözlükle eşleştirmeye çalışmıyorum kendimi öyle birşey yapayım diye bir derdim yok.

    sonra 98 yılında işte mizah yazıları yazmaya devam ediyorum bu sefer webden ama her seferinde yazıyı yazıp sonra siteye onu ftpden upload edip sonra onu işte çıkarmak etrafına falanda tasarım koymak zor gelmeye başladı. ya bunun bir altyapısı olsa işte bir program, ya programcı olduğumu fark ettim bir anda böyle şeyler yapabiliyorum.onu oturup öyle bir şey yaparken bir anda o geride yaşadığım tecrübeler tak çat kafama oturuverdi. böyle bir şey de olabilir, bakınızlar da olabilir içinde diye. oradan konsept çıktı ortaya, sözlük konsepti...
    --- spoiler ---

    ropörtajın metninin devamı için:
    http://www.etohum.com/…s-hikayesini-biliyor-musunuz

    *
    (ukteydim, doldum)
  • bir cümle ile başladı her şey. (fazlasıyla az ve öz)
    'kainatta herkesin içine girdiği bir bilgi kaynağı.' sonrasında azmin zaferi, yürü ya kulum, hayal gücü bileşenleri ile ivme kazanmış büyümüş gelişmiş serpilmiştir.
  • cok acikli bir hikayesi varmis.
hesabın var mı? giriş yap