• marshall bruce mathers ııı , ya da sahne adıyla eminem , 1999 yılında çıkardığı albümü the slim shady lp ile şöhrete ulaştı ve bu albümle en iyi rap albümü dalında grammy ödülü kazandı.sonraki albümü the marshall mathers lp, en hızlı satan rap albümü oldu , yine grammy kazandı.üçüncü albümü the eminem show ile de grammy ödüllerini başkasına kaptırmayan eminem, 2002 yılında başrol oynadığı 8 mile filmi için yaptığı lose yourself şarkısıyla da en iyi şarkı dalında ödül kazandı.daha sonra duraklama dönemine giren eminem , encore , relapse, recovery gibi albümler yapsa da çok da etkili olamadı.şu an da sanırım kazandığı milyonları eziyor.
  • 6-7 yıldır her adını duyduğumda "without me diye bişeysi vardı bunun, eve gidince bi baksam bi hatırlasam" diyorum. 6-7 yıldır. nihayet bu sabah pantolonun yarısı bacağımda yarısı yerde sürünürken elimde tepeleme bir kalabalıkla yeter layn ya şimdi ya hiç diye açtım dinledim. hatırladım.
  • daha gençken şu adamı dinlerdim neredeyse her gün. hiçbir derdim yoktu lan. üniversite sınavını kazanmak ve ingilizce rap yeteneğimi, kelime telaffuzumu geliştirmek istiyordum. sabah kalktığımda bir anda aklıma düştü reyis. çevirmeye başladım şarkılarını. relapse albümünü özellikle. çoğu insan bilmez ama 2000lerin ortasında bir dönem kafayı yedi abimiz. relapse'de anlatır yaşadığı olayları. aile, ilişkiler ve çevre insanı çıldırtabiliyor bazen. çok yaşa em.

    dur mp3üme atayım da albümleri şu siktiğimin bütünlemesine çalışırken dinlerim.
  • bu adamın şarkılarını seviyorum çünkü bir zenci gibi ingilizceyi katlederek rap söylemiyor. ne kadar hızlı söylerse söylesin telaffuzu düzgün olduğu için bunu anlaşılabilir kılıyor.

    şarkı sözlerindeki kalitesi de 2pac'in tahtını almıştır zannımca.
  • şu sıralar kanye,drake gibi isimlerin dilinden düşmeyen adam.

    fazlasıyla inaktif olması bunun sebeplerinden biri bence. lafı dönüyor ama adam ortalıkta yok. bir göl kenarında sakin bir hayat geçiriyor sanırım bilemedim.

    he olur da drake için bir diss hazırlarsa (ki hiç sanmıyorum) gayet heyecanlı olabilir.
  • ingilizceyi öğrenmemi sağlayan adam.

    artık eskisi kadar aktif değil. bir toy soldiers ya da mockingbird gibi bir şaheser üretemiyor. kazanacağı kadar para da kazandı ve değişik sektörlere adımını attı. bunlardan biri de kuaförlük ve bakım. bursa'daki salonuna hepinizi bekliyoruz. ben şahsen gidip çok memnun kaldım.
  • (bkz: the marshall mathers lp)nin yeri ayrıdır.
    ingilizce hazırlıkta şarkıları ile pratik yapmak *geleceğe dair çok şey kazandırmıştır*
  • artık nobel potasına girmiştir.

    (bkz: bob dylan)

    us rapper eminem has been awarded the nobel prize for literature for having "created new poetic expressions within the great american rap tradition".
  • yaşayan en iyi rapper

    i guess we would have to walk a mile
    in each other's shoes, at least
    what size you wear?
    i wear tens
    let's see if you can fit your feet
  • dogum gunuydu dun. oranin saatine gore son 1 saat 40 dksi var hala. ben onun cok buyuk bir hayraniyim, 6 yildir. gecen gece onun portresini cizip 5te yattim 6.55e falan alarm kurup yattim. sonra uyanip instagramdan tam 7de (onlara gore gece 12 oluyor, 7 saat fark var) ona cizimimi gonderdim ve stan sarkisini biraz degistirerek ama ritmi bozmadan degistirerek bir mesaj yazip ustune de happy birthday kondurmustum. tam 7de. ama goruldu bile yapmadi. o da hakli ama stan sarkisinda soylediklerine uydu mu simdi bu? ama the way i am sarkisinda soylediklerine uydu. kizamiyorum ama kalbim kirik.

    (bkz: tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış)
hesabın var mı? giriş yap