9 entry daha
  • bir romantik-komedi beklentisiyle gidildiğinde hayalkırıklığı yaratması şaşırtmayan film. burada suç beklenti sahibi olan insanın değil tabi, gerek filmin adı gerekse trailer ı böyle bir hava veriyor, özellikle benim gibi, bu filmi görene kadar romantik-parodi diye birşeyin varlığından haber değilseniz...

    filmin başlamasıyla burunlarımız da kıvrıldı, çok biliyoruz ya sinemayı, karşımızda 3. sınıf bir süper kahraman filmi olduğunu sanıyoruz ilk başta.. fakat dakikaların geçmesiyle, filmin aslında enfes bir superkahraman -özellikle ve özellikle superman- parodisi olduğunu anlamaya başlıyoruz, bu noktadan sonrası da kahkaha tufanı zaten..

    yine de sinemalarda, hakettiği ilgiyi hiç bir zaman göremeyecek muhtemelen, zaten şu ana kadar ekşisözlükte topu topu 5 izleyici yorumu olması durumunu ortaya koyuyor. zannımca bunun en büyük sebebi filmin adı. filmin adı esas oğlanı ön plana çıkartıyor, "benim" eski süper kız arkadaşım dediğiniz zaman insanlar "ben" de bir düğümlenme olacağını sanıyor, halbuki apaçık bir şekilde "ben" karakteri filmdeki diğer 5 karakterin en sıradanı. filmin isminin yarattığı hedefteki karakter yanılgısı filmin aslen bir parodi olduğunu anlamayı zorlaştırıyor. bunun yerine filmin içindeki göndermeler gibi filmin adı da bir gönderme taşıyabilirdi.

    parodi demişken, bu filmin bir hot shots veya ddaha kötüsü scary movie olmadığını belirtmekte fayda var. özellikle bu bahsettiğim filmlerdeki, insanı artık filmden kopma noktasına getirecek göndermelerin olmaması filmin olumlu bir yönü olarak göründü bana. dalga geçilen konularla ilişkilendirme net ama yumuşaktı.

    filmin gerçek bir başarıya ulaşmasının önündeki engellerden birisi de casting sanırım. uma thurman a oyuncu olarak kimsenin diyecek birşeyi olamaz, ama bir parodi için fazlasıyla iddialı bir isim olduğu gerçek. belki de insanların kafasındaki uma thurman ın oynadığı film kötü olamaz yargısını kullanmak istedi yapımcı, fakat onu bir kenara koysak bile bedlam ve vaughn u oynayan oyuncuların seçimi gayet kötüydü. topu topu 5 karakterin olduğu bir film için gayet kötü bir oran. özellikle bedlam karakteri o kadar karikatürize/komik çizilmişti ki, doğru oyuncu seçimiyle bu karakter bile filmi tek başına sırtında taşıyabilirdi. öte yandan vaughn gerek oyuncu seçimi, gerekse karakter olarak son derece gereksizdi. bir kere klişelere savaş açmış bir parodi filminin "esas oğlanın cinsel feylesof, hafif sapık ama sempatik kankası" gibi bayat bir klişeyi hem de böyle kötü bir şekilde kullanmasına üzüldüm.

    bunların ötesinde, benim gibi 1 ay önce süperman seyretmiş ve bayatlığından, klişeliğinden iğrenmiş insanlara bahar rüzgarı gibi gelebilecek bir film
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap