7 entry daha
  • salla başı al maaşı düşüncesiyle doldurulan kadroların sonucu..

    memur kelimesinin anlamı; devlet hizmetinde, devletin süreklilik isteyen işlerinde aylıkla çalışan, yasalara göre sorumluluğu ve yetkisi olan kimse.

    yani prosedürü işleten, aksamayı engelleyen kişi. bir odada 6 kişi varsa ve bu odadaki 6 kişiden 2'si kıdemli, diğerleri klasör açıp içinden dosya aramaya, çay getirip boş bardağı götürmeye, dedikodu yapmaya yarıyorsa bu israfa girer. tüm memurların 16:30'a doğru iyice iş anlamında gevşekleştiği, "nasılsa 30 dk'ya paydos" kafasında olduğu bilinen bir şey..

    hele ki hizmet etmesi gerektiği vatandaşa saçma sapan tavırlar sergileyen bir cinsi var ki bu memurların, ağzını yüzünü sikivereceksin o suratını şekilden şekile soktuğu an..

    dolayısıyla bu saçmalığı sorgulayan insan "başkasının maaşına göz diken ekşici tip" olmuyor. özel kurumda çalışmıyorsunuz.. devlette çalışıyorsunuz. bu devlet de havadan bulup vermiyor maaşlarınızı.. bu bok püsürü de dile getiren olsa olsa dedikoducu, mynet magazin sayfalarında gezip, ön masasındaki arkadaşına laf atıp vakit öldüren, "saat 5 olsa da çıksak aq" kafasında asalak bir memur olur.

    edit: bazı embesiller "e sen de memur ol, olamıyorsan burada milletin maaşına göz dikip ağlama" falan diye seviyesizleşmiş.. memur dostlarım.. sizin sorumluluğunuz önce devlete, sonra halka.. burada eleştirilen olaya verilen cevap "e sen de memur ol" olmamalı amına kodumun gavatı.. tam olarak şu cevap vahametin boyutunu gözler önüne sermiş oluyor.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap