267 entry daha
  • kısa bir magazinle başlayıp ciddili kısma geçeceğim. magazini boşvereyim ama ciddili bir şeyi görüp göstereyim derseniz lütfen ikinci kısma atlayın.

    -

    bu dayıların kanlı canlısını ilk defa ancak otuz küsür yaşımda gördüm. sikilmişe döndüm la. yanımda hatun vardı. gavur eldeyiz. yani gavusirtandan gavuristana gitmişiz, o kadar gavur eldeyiz. yok, afrika filan değil. keşke zincire vurulmamışını göreydim ya işte...

    neyse ben uzaktan böyle iki koca gri şey gördüm. böyle, nasıl diyeyim, insanlık değil. benim şu güne kadar kanlı canlı gördüğüm en güzel hayvan attı. attan daha güzel bir kaplanın varlığını bilirdim, o da fotoğraflarından yani. o kadar.

    olum iki yüz metre öteden bile bunlar dünya güzeli varlıklar ya la?

    koştum. mecazen değil, bildiğin koştum. gavuristanda, gavur hatunuma türkçe "koş karı koş, vayanasnıskim fil lan bunlar" diyerekten koştum. arkama bakmadan koştum. hatun geliyor mu, gelmiyor mu, sağda solda bana bakan yavşaklar ne diyor düşünmeden koştum. sabahlar olmayacakmışçasına, ardımdan nuri alço geliyormuşçasına koştum.

    sonra karşısında durdum. beş adım karşısında. sonra cesaret geldi, dört oldu bu. sonra üç. sonra iki. götüm götüm yanaştım. gözünün ucuyla beni izledi ama ses etmedi. kızdıracak bir şey de yapamadım zaten. aşık gözlerle baktım sadece. yani benim hatun tatlıdır, güzeldir. bu ablama bakarken bir de hatuna baktım, "meh" deyip döndüm geri file. öyle güzeller.

    -

    bu hayvanlara "insanlar" orospu çocuğundan az hallice davranıyorlar. az hallice dediysem, anlayın.

    aga benim şöyle basit bir düsturum var: zarar vermekten kaç. ta ki verdiğin zarar daha büyük bir zararı önleyene dek. şöyle örnekleyeyim: ben kendinden güçsüze şiddete karşıyım, kadına olana da doğal olarak. amma ki kendinden zayıfa (mesela çocuğuna) şiddet uygulayana şiddeteyse karşı değilim. yani elinden o çocuğu o kadını döverek alacaksam alırım, hiç de demem kadına şiddet filan. yani bende mevzu bir grubu kayırmak üzerine değil, mazlumun hakkını korumak üzerine.

    neyse. bu bahsi bir sebepten açtım. aşağıdaki resme bir bakın:

    https://i.ibb.co/kgz2xc3/patt7079.jpg

    ne görüyorsunuz? ben üç adet orospu çocuğu görüyorum. çekik gözlerini siktiğimin iki orospu çocuğuyla bir orospusunu. yerden 3 metre yukarıdan dünyaya bakınca hayatın sırrını çözecekmiş gibi havalara giren iki kanını genini siktiğimle onların parasını almak için başka cana zulmeden bir yavşak görüyorum.

    özellikle tam boyunu koydum fotoğrafın. orada fark etmeyebileceğiniz için iki fotoğraf daha koyayım:

    https://i.ibb.co/jmhswbl/patt7077.jpg
    https://i.ibb.co/xxwmg1j/patt7083.jpg

    bunlarda ne görüyorsunuz?

    evet. o yavşağın elinde ucu sivri, böyle balta gibi bıçak gibi bir şey var. amacı da belli: hayvanı "kontrol altında tutmak", hayvanı "ehlileştirmek".

    binmeyin arkadaşım bu adamlara. barınaklarına dahi gitmeyin. üç beş bağış toplayacağım diye hayvanları kitleyenleri de duydu bu kulaklar, görmediyse de bu gözler. yapmayın amk yapmayın ya. bunlar, hektarlarca alanda gezen hayvanlar. erkeklerse tek başına kalmaya alışık olsalar da yine gruplar kuran, dişilerse zaten grup halinde yaşayan hayvanlar. kendilerinin bir birey olarak farkındalar. self-awareness sahibi bunlar. ölümü biliyorlar lan ölümü. ölümü bilmemiz zaten bizi insan yapan şeylerin biri (self-awareness diğeri).

    kendi haline bıraksan günde 300 kilo ot yiyen, 100 litre su içen, kimseye dokunmayan varlıklar bunlar. kendi dilleri bile var. kafalarındaki saçları yediklerim. siz alet olmayın bu şerefsizliklere. rica ediyorum. yani o ilk fotoğraftaki üç "insanın" üçü de acı çekse karşımda, götümü döner giderim. bakmam bile. yani fil dediğin öyle bir varlık ki, diğer primatlar gibi insan sayılsa haktır. siz alet olmayın. rica ediyorum.

    hem bak, belki siz de kendilerini seviyorsanız size de süpriz yapabilirler:

    https://i.ibb.co/vwn8vfv/patt6360.jpg

    hatun benimle yemeğini paylaştı lan. resmen çiçek uzattı. daha ne yapsın?
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap