217 entry daha
  • kesinlikle ve kesinlikle mağaza müdürünün bilgisi dahilinde olan bir olaydır.
    daha önce teknoloji perakendede çalıştık, biliyoruz. apple türkiye'den sahte ürün gelmez. firmadaki satınalma, bilerek ve isteyerek, ucuz yollu klon alıp, orijinal diye ittirmeye çalışıyor olabilir, bu durumu müdürün ve reyon çalışanlarının bilmemesi mümkün değil. diğer opsiyon, gelen orijinal mallar, anlaşmalı telefonculara seri noları verilerek, jelatinlenmiş paketlenmiş klon versiyonlarıyla değiştirilip, (orijinalin piyasa değeri-klon maliyeti) tutar cebe indirilmekte ve bölüşülmektedir. yine böylesine karmaşık bir operasyon müdürün ve genelde depocunun bilgisi olmadan yapılamaz.

    yalnız şu dikkatimi çekti fotoğrafları görünce, dış kutu etiketlerinden dahi sahte olduğu belli oluyor. karakter ve boşluk hataları, apple'ın asla yazmayacağı saçma sapan kelimeler dizilimi, ürünün etiketi dahi kendini ele veriyor.

    burası türkiye, herkes ayağını denk alsın. ben bu tarz mağazalarda, distribütörlerden bundle olarak gelen, kutuya yapıştırılmış aksesuar/hediye vs. lerin, saç kurutma makinesiyle tutkalı ısıtarak, kutularda iz bırakmadan ayrılıp, stok girişinin yapıldığını ve para kazanıldığını gördüm. iyi markaların hediye yazılarını sticker yerine kutu baskısı haline getirmesinin sebebidir.

    şunu unutmayalım, biz giderek fakirleşen bir ülkeyiz. alım gücü döviz bazında global olarak düşen tüm pazarlarda, ikinci el ve sahtecilik alır başını yürür gider. bazen müşteri bilerek alır, bazen bilmeden, çünkü her toplum parasının yettiği kadarını satın alabilir. akıllı saat, akıllı telefon ve bilgisayar reyonlarında sadece markalara bakarak gezerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap