161 entry daha
  • 22. haftada ciddi bir supriz olmadi. ligdeki rekabet iyice netlesti. efes ligi lider bitirecek. cska-barca-real 2-4 mucadelesi verecek. pana ve maccabi henuz kararsiz, ust grupla alt grup arasindalar, diger tum takimlar playoff kovaliyor. kotu bir seri yapan asagi dusecek.

    - fenerbahce zorlu alba deplasmanini zorlanarak gecti. alba maclarini izleyen herkes bilir, alba cok lanet bir takim. oyuncu kalitesi yuksek degil ama oyun ici dengesi, takim uyumu, oyun sistemi harika. ligdeki en dusuk butceli takimlardan biri, ellerinde ust duzey bir oyuncu olsaydi playoff'un en ciddi adaylarindan olurdu. fenerbahce'yi de gayet zorladilar. fenerbahce'nin 19 top kaybi var. uyumsuzluk suruyor, bircok sey ilerleme kaydetti ama henuz uyumun oldugunu soyleyemeyiz. sloukas ve de colo 9 top kaybi yapti. williams'ta tam olarak oyununu bulmus degil. su anda en degerli sey gigi ve vesely'nin ust duzey oynamasi, ayrica mac sonunu mukemmel oynayan westerman'da ne kadar degerli bir parca oldugunu gosterdi. hala playoffa kadar onumuzde 12 mac ve aylar var. umarim fenerbahce bu uyum sorununu bu surede asar yoksa playoffta isi cok zor. fenerbahce 10 galibiyetle playoff sinirinda. onunde 11 galibiyetli valencia ve milano var. onumuzdeki hafta fenerbahce icin kritik donemec var, once zenit deplasmani sonra iceride maccabi. bu iki maci kazanmasi fenerbahce'yi playoff potasina sokacak ve hatta 6. sirayi kovalayabilecek duruma getirecek. fenerbahce uyum sorununu asarsa 5.lik bile supriz olmaz ama iste bilemiyoruz. fenerbahce icin ve turk seyirciler icin olabilecek en iyi senaryo fenerbahce'nin 6. veya 7. olmasi olur. eger 8. olursa cok muhtemelen playoff'ta efes ile karsilasacak. 5. olursa ve f4'a kalirsa yari finalde efes ile karsilasacak. zaten 5-6-7 olmasi pek birseyi degistirmiyor. real-barca-cska'dan biri gelecek ve kimin kacinci olacagi hic net degil. fenerbahce 6-7'de bitirirse ligi cok mukemmel olur.

    - efes icin cok kolay bir deplasman oldu. macin sonlarinda larkin kobe'ye saygi kusaginda 24 sayi atip birakti. ardindan birkac tane salladi ama girmeyecegini biliyordum dedi. vasa bu macta dondu ama hic ritminde degil, ozellikle sut ritmi cok bozuk. yani attigi sutlar sut degildi. micic'in acilen oyununu toplamasi lazim. nba'den gelen teklifler konsantrasyonunu bozmus olabilir ama sene sonunda nasil bir teklif alacagini sezon sonunu nasil oynayacagi belirler. ergin ataman vasa oynayacagi bir kulube giderse seviniriz ama bench'te oturmaya gitmesin minvalinde birseyler soyledi. micic'in durumu larkin'den daha kolay. micic'e sure verecek takim sayisi daha fazla. 1.97 boy, her switch'te rakibin karsisinda kalabilir, pas yetenegi yuksek ve tamamlayici rolde oynuyor. larkin ise tam bir superstar olarak oynamak istiyor. micic'i genc bir skorerin yanina takimi toplasin diye koyarsiniz. cleveland gibi takim olamamis takimlarda cok is yapar. ayrica hic nba yapmadi, cok buyuk ihtimal denemek isteyecektir. eger micic seneye giderse ve larkin kalirsa bu takima kimi getiririm diye dusundum ve aklima sadee khimki'deki jovic geldi. 1.96 boy iyi sutor ve iyi pasor. khimki'nin genel sacmaligindan sikilmis ve tum konsantrasyonunu kaybetmis. onumuzdeki sene efes'te kendine gelir. peki larkin giderse kimi getirirsiniz? willbekin diyordum ama o da maccabi ile 3 yillik imzaladi. su anda dengi zaten yok ama yakin bir aday yok. larkin'in 1+1 kontrati var, eger nba'den kontrat alamazsa 3 yillik anlasmayi yapmali efes.

    shane larkin turk milli takiminda oynayacak. genel olarak devsirme oyuncuya karsiyim. bir oyuncunun milli takimda oynamasi icin benim acimdan en onemli parametre altyapisini o ulkede gecirmis olmasi. milli maclarin tek makul anlami ulkelerin spor kulturlerini ve altyapilarini karsilastirdiklari bir organizasyon olmasi. eger yabanci oyuncu serbest ise hic ugrasmayalim pasaport ile direk kontenjan acilsin. bu kismini biryere koyarsak, illa birisini devsirmek sartsa larkin en iyi adaydi. su anda turkiye milli takiminin iki devsirme oyuncusu wilbekin ve larkin daha ne olsun. onlardan biri oynayacak. eger ersan ilyasova gelirse ki bu yilda gelir diye umuyorum nispeten iyi bir takim oluyor elimizde. ozellikle sertac'in vites yukseltmesi onemli. larkin-furkan-cedi-ersan-sertac 5'i cok etkili. ayrica metecan'in performans yuseltmesi, muhsin ve berkan durmaz'in iyi performansi inancimizi yukseltiyor. guard rotasyonumuz hala zayif, su anda bir adim one atabilmis guard yok gibi, kenan sipahi'nin son halini bilmiyorum. kartal/berk ugurlu/dogus ozdemiroglu pek oralara gelmedi. baris ermis yine rotasyonda bulunsa iyi olur gibi.

    - milano sacma bir mac sonuyla bayern'i yendi. bayern farkli ondeyken yakalandi milano'ya. mac sonunda da bayern koc'unun ustuste faul yapmasi da ilgincti. savunmayi denemek yerine faul yapip hucum etti ve maci kaybetti. milano'da antep'ten drew crawford'u kadrolarina kattilar. milano baskani bu transfer icin buyout odemedik dedi. yani kulupler anlasma yaparken cuzi de olsa bir buyout koymali. 50bin-70bin farketmez. milano'nun sene basindaki enerjisi bitmis gibi, bakalim playoff potasinda ne kadar tutunabilecekler. bayern ise yine baska bir bahara kaldi. bu sene de playoff yapamayacaklar muhtemelen. tabi cok fazla takim degistiriyorlar, williams gitti, jovic gitti. monroe geldi, tj bray geldi, zipser geldi o geldi bu geldi. takim istikrarinin ne kadar onemli oldugunu goruyoruz. fenerbahce bile su anda o uyumu yakalayamiyor.

    - khimki-cska'ya yenildi, gercekten khimki'nin seneye euroleague'de olup olmayacagini bilmiyorum. ellerinde cok fazla yetenek var, onumuzdeki sene yagmalamak icin iyi bakmak lazim. cok fazla parca var. shved acaba ne yapacak cok merak ediyorum. cska'da howard sant roos cuk oturdu gibi. 12s/6r/3a/5tc ile oynadi. koufos hic oynamiyor, uzun rotasyonlari o kadar derin degil. voigtmann ve kisa 5 oynuyorlar.

    - zalgiris yine kicim kicim playoff potasina yaklasmaya calisiyor. takvimleri cok zorlu ve rotasyonlari cok dar. bu sene palyoff yapmalari imkansiz gibi ama son haftaya kadar oralarda olacaklar. lekavicius'un inanilmaz bir performansi var son haftalarda. onlarda da leka/walkup guard ikilisi oturdu gibi. landale/milaknis/leday destek verdiginde bir ust seviyeye cikiyorlar. hayes ve rivers biraz sut sokabilse zalgiris bambaska yerlerde olabilir. nigel hayes 1/5 ucluk atmis. turkiye'den getirdikleri oyuncularda patladilar.
    asvel'de jekiri ve maledon'un iyi oyunlari var. maledon 13s/5a ile oynadi. bu arada jekiri'nin kontrati sanirim 1 yillik. seneye nerede olacak bakalim. maledon'da gayet stabil bir oyuncu oluyor.

    - olympiakos baskonia'yi gecmis. tabi baskonia'da kriz icinde bir takim, oyle direncleri cok yukse degil ve cok dengesizler. olmpiakos bu sefer de octavius ellis'i getirmis. euroleague oly'ye transfer yasagi getirdi. yine maaslari odemedigi icin. oly'de bizimle daha iyi iletisime gecsinler falan dedi de bos laf. surekli birilerini yollayip maas sikintilari ile gundeme geliyorlar. yunanistan'in tv haklari yuksek, olympiakos'un butcesi de oyle yuksek bir butce degil hala maas odeme sikintilari yasamasi cok trajikomik. eger boyle bir sikintiniz varsa bu kadar adami getirip gondermeyin duzgun bir takim kurun. cok dusuk butcelerle cok iyi takimlar kurulabiliyor. zalgiris bunun ornegi. 3 yilda 1 f4, 1 playoff yaptilar.

    - maccabi sakatliklar dolayisi ile bir takim daha kurmak zorunda kaldi, buna ragmen cok rekabetciler. real madrid'i de asagi aliyorlardi. madrid tavares'i pota altina dikince cok korkutucu oluyor. efes'in ne denli dengeli ve uyumlu takim oldugunu bu maci izleyerek anlayabilirsiniz. tavares geleni gideni blokladi, maccabi iceri girmeye tereddut ediyordu resmen. efes ise hic zorlanmadi. cok basit setlerle real savunmasini bozdu. real madrid'te takip edilmesi gereken en onemli sey llull'un performansi. lull oynamaya basladiginda real madrid bambaska bir takim oluyor. simdilik ufak ufak kimildanmalar var ama playofflar geldiginde tam formuna ulasirsa iste o zaman real cok farkli bir takim olur. su anda efes sampiyonlugun mutlak favorisi, karsisinda durabilecek tek takim cok formda bir llull ile real madrid.

    - valencia'da pana'yi gecti. valencia'nin dedeleri gayet iyi is cikartiyor. doornkamp, san emeterio, colom ile adamlar playoff potasindalar. bu arada valencia yeni bir salon yapiyor 15bin kisilik, muhtemelen artik euroleague'de kalici olacaklar yakin zamanda. ligde cok ispanyol var diyoruz ama euroleague'in en cok izlendigi ve en cok gelir elde ettigi ulke'de ispanya. mesela rusya'nin yillik tv geliri 200bin usd galiba. ispanya'nin ise yillik 20 milyon usd civarinda diye hatirliyorum. ayrica salonlari da dolu. barcelona'da salonunu buyutuyor.
    - pana'nin da rotasyonu bu kadar. aslinda bu kadar mac kazanmalari da basarili. rotasyona bakinca 7-8 kisilik rotasyonlari var. bunlardan 1-2'sinden katki alamazlarsa cok sanslari yok. calathes/freddette/papapetrou/thomas/ papagiannis ilk besine mitoglou/wes johnson/rice destek veriyor. wes johnson'da patladilar mesela o buyuk kayip pana rotasyonu icin, onun cok onemli swingman olmasi gerekiyordu, olmadi. pana'nin butcesi de cok dusuk sayilir. 14-15 milyon euro'luk butcesi var. pana ile oly'nin butcesi hemen hemen ayni ama aradaki fark bariz.

    onumzudeki hafta cift mac haftasi. izlenecek maclar:

    - cska-efes: ilk maci cska almisti. bu mac aslinda biraz onur gurur maci efes icin. yillardir cska tarafindan ezilip kakildilar. gecen sene finalde kaybettiler. bu sene en iyi efes gitti cska'ya kendi evinde yenildi. bu sadece lig maci degil efes icin su anda.

    - zenit-fenerbahce aslinda zenit'in hicbir macinin izlenirliligi yok ama fenerbahce'nin tutarsiz performansi her maci izlenir kiliyor. bu macta fenerbahce'nin kaybetme luksu yok. zenit'te arada suprizler yapabilen bir takim. kalitesi dusuk olsada disiplini fena olmayan bir takim. fenerbahce icin kolay bir galibiyet olmayacak. maccabi maci oncesi bu macta kayip kabul edilemez.

    - zalgiris olympiakos: bu ligde en sevdigim takim ile en uyuz oldugum takimin maci. olympiakos'un yaptigi aptalliklar silsilesi ve heyecan uyandirmayan hali rahatsiz ediyor. tabiki bu ligde zenit ve khimki oly'den daha kotu takimlar ama oly'nin onca gecmisine ragmen bu kadar kotu yonetilmesi ayriyetten rahatsiz ediyor.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap