60 entry daha
  • maiden'ın altın yıllarını yaşadığı , birlikteliğin hala kaliteli albümlere imza attığı dönemde , dance of death'in üstüne daha ne koyabilirler ne kadar geliştirebilirler sorusunu kendime sormadım değil ancak bu sorunun şüpheden çok beklentiyle gelen meraktan kaynaklandığı da aşikar..zira grup : iron maiden...

    albümün "başyapıt mı değil mi "sinden çok diğerleri arasında farklı konumda olduğu tartışılmaz ki bana göre başyapıttır...fakat yıllar sonra bu nitelendirmenin tam anlamıyla açıklık kazanacağı , yıllanmış şarap etkisinde bir tanım değil benim için sadece ilk dinlemeden itibaren de bu uyumu tokat atarcasına ispatlayan bir albüm..

    ilk dinleme şerefine eriştiğimiz the reincarnation of benjamin breeg'den itibaren albümde az çok karanlık atmosferin hakimiyetini bulanık gözlerle beklemeye koyulduk , nihayetinde ise tamamını dinledik ve en azından benim gözümde dod'un üstünde bir mertebeye yükseldi amolad..

    klasik maiden çizgisinin korunup progresif yapının şarkılara ustaca yedirildiği ,alıntılarla , keşfedilmeyi bekleyen kelimelerin ete kemiğe büründüğü sözlerin varlığıyla ve her albümde marş diyebileceğimiz en az bir iki şarkıya karşın bu albümde bu sayının artması albümün heavy metal'in sıradan ürünü olmadığını , bu 6 adamın karşısında önümüzü ilikler vaziyette durmamız gerektiğini kanıtlar durumda . şarkıların 7/8/9 ar dakikalık olması , bu uzun diyebileceğimiz yolda direksiyon hakimiyetinin (bilinçli) kaybedilip bildiğimizi sandığımız güzergahın etrafındaki imgelerin belirmesiyle farklı kapılardan geçmemizi sağlıyor.. dave murray'e dikkat ettiğimiz yerde nicko parlıyor birden...arkasından steve harris çıkageliyor , diğerleri kayboluyor bir süreliğine...

    en önemlisi de maiden'da hala heyecanın gizli olması , sayısız maidenheade yenilikler sunması ve birbirinin kopyası yapıtların kaplandığı müzik piyasasında aralarından her zaman başarıyla sıyrılması.. onun içindir ki amolad , maiden diskografisinde şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebileceğimiz yeri sapasağlam bir başyapıt..
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap