• üst edit4 : 13.05.2020 itibarı ile şirket para iademi yaptı. buradan başta destekleyen sözlük yazarları olmak üzere süreci özür dileyerek geç de olsa nihayete erdiren firma yöneticilerine teşekkür ederim.

    üst edit3 : şirket yetkililerinden barış uzun bey beni konu ile ilgili aradı. detaylı olarak bilgilendirerek her anlamda haklı olduğumu belirterek konunun aracı firma kaynaklı olduğunu belirterek özürlerini ilettiler. iade sürecini başlatacaklarını konunun bizzat takibinde olacağını belirtti. özellikle barış uzun bey'e kibarlığı ve yapmış olduğu empati için teşekkür ediyorum.

    üst edit2 : firmadan ses seda yok... otel ile görüştüm, kendileri 21 mayıs'da açılacağını ve kendilerinden rezervasyon yapan müşterilerine para iadesini 2 gün içinde yaptıklarını belirttiler. hakem heyetinde son durum yaklaşık 3-4 gündür "savunması istendi" olarak bekliyor. bakalım n'olacak....

    üst edit1: ilgili tatilsepeti denilen firma bugün arayarak "nasıl yardımcı olabiliriz?" diye sormuş olup, "paramı verin" talebime cevaben "malesef pandemi nedeni ile ödeme yapamıyoruz..." olarak yanıtını vermiştir.

    bunun üstüne telefonda da kendilerine belirttiğim şeyi buradan sizlere de tekrar etmek isterim ki; "ben üstüne çöreklendiğiniz paramı zaten başvurmuş olduğum yasal yollar ile söke söke alacağım sizden. sosyal medya üzerinden de benim gibi mağdur ettiğiniz herkesi bilgilendirmeye devam edeceğim".

    an itibarı ile cimer ve tüketici hakem heyetinde şikayetlerim aktif olarak mevcuttur.
    bulundukları her yerde de tatilsepeti denilen firmanın bana yaşattıklarını anlatmaya devam edeceğim.

    üst edit: öncelikle desteklerini esirgemeyen arkadaşlar için teşekkür ederim çok fazla mesaj alıyorum. benimle benzer durumda olan en az 10 yazardan mesaj aldım. sağ olsun hukukçu bir diğer yazar arkadaş ets'deki rezervasyonunu kolaylıkla iptal ettiğini yazmış. yani demeye çalıştığım şu ki ; gasp ettikleri paramızı mecbur verecekler.

    öncelikle (bkz: tatilsepeti.com'un corona fırsatçılığı)

    sonrasında özet isteyenler için;

    ocak ayında seyahat güvence sigortası da yaptırarak parasını ödediğim antalya’daki bir otelde bulunan 2 adet oda için ; 01.05.2020 itibarı ile talep etmiş olduğum rezervasyon iptali ve ücret iadesi isteğim 06.05.2020 tarihinde reddedilmiştir. tatilsepeti müşterilerini pandemiyi bahane ederek insanlara kupon vermek sureti ile kandırmaktadır. bunun adı da bence şark kurnazlığıdır.

    özet bitti…

    tatilsepeti.com denilen fırsatçı firma üzerinden 17.01.2020 tarihinde erken rezervasyon ve seyahat güvence sigortası yaptırarak almış olduğum tatil rezervasyonum ile ilgili olarak; 1 mayıs 2020'de 4444420 numaralı müşteri hizmetleri ile ücret iadesi ve rezervasyon iptali talebimi bildirdiğim görüşmelerim neticesinde 05 mayıs 2020 tarihinde bana telefon ile dönüş yaparak, 2020 aralık ayına kadar kullanabileceğim, belirttiğim harcama tutarında kupon tanımlamayı teklif etmiş olup tarafımca ileride bahsini edeceğim sebeplerimden dolayı reddedilmiştir.
    bu reddimin üzerine; firma, 06 mayıs 2020'de sms ile dönüş yaparak, geri ödeme yaparak rezervasyonumu iptal etmeyi reddetmiştir.

    içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde 65 yaş üstü olan ve kanser tedavisi yeni neticelenmiş olan annem ve koah hastası babam ile 17/01/2020 tarihinde planlamış olduğum bu tatile , hem ailemi korumak hem de devletin aldığı önlemler/yasaklar gereği yaşadığım şehirden bu sene ya da gelecek sene gitmem mümkün değildir. bu yüzden verecekleri kupon benim için bir anlam ifade etmemektedir. kaldı ki; herhangi bir mazeret belirtmeden koşulsuz olarak iptal edeceğimi taahhüt eden sigortasını yaptırmış olduğum ve hizmetini al(a)madığım otelin, benim için harcama yaparak zarara uğramayacağı, uğrasa dahi zararını sigorta ödemesini yaptığım firmadan tazmin edebileceği de göz önüne alınarak; sigorta bedeli hariç geri ödemesi yapılmasını talep ettiğim müşteri temsilcileri ile yaptığım aşağıdaki özet konuşmada bulabilirsiniz;

    ben: bakın ülkedeki durumu anlamayan birisi değilim. sadece ödemeyi yapmayı kabul edin ve 2 ay içinde ödememi yapın diyorum.
    müşteri temsilcileri: maalesef aracı kurumlar ve oteller direkt olarak red ediyorlar o yüzden biz de ödeyemiyoruz….
    ben: e kardeşim neden sigorta yapıyorsunuz?
    müşteri temsilcileri: efendim 6. maddede pandemi salgın hastalık durumunda geçerli değildir diyor
    ben: 1. maddede de koşulsuz ve kesinti yapmadan rezervasyonu iptal edebilir diyorsunuz bu çelişmiyor mu?
    müşteri temsilcileri: “kem küm…”
    ben: benim ve ailemin zaten şehirden çıkıp gelme şansımız yok, 65 üstüne ve 20 yaş altına yasak var , pandemiyi görmezden gelip delirsem ve gelmek istesem dahi parasını ödediğim tatili yapamıyorum, hem belki otel açılmayacak ne olacak benim ödediğim para?
    müşteri temsilcileri: efendim size bunu kupon olarak tanımlayabiliriz hem de %5 bonus ile
    ben: yahu ben gidemeyeceğim önümüzdeki 2 yıl diyorum.. kaldı ki öldüm diyelim n’olacak? onu da geçtim sigortam var? onu da geçtim hani ödemeleri otellerden ve aracı kurumlardan alamıyordunuz fasulyeyle mi ödeyeceksiniz seneye alacağım tatilin parasını?
    müşteri temsilcileri: kem küm…
    ben: daha fazla uzatmayacağım parasını ödediğim sigortasını yaptırdığım ve hizmet almadığım otelin ödemesini geri iade edeceksiniz. siz t.c. yasalarından üstün değilsiniz kardeşim. insanların parası üstünden tüfek atarak, bunu da insanları yıldırarak bu şekilde kandırabileceğinizi düşünüyorsanız yemezler haberiniz olsun..

    söke söke alacağım hakkımı arkadaşlar. sizi uyarıyorum böyle kötü zamanda ne halt olduklarını belli eden bu ve benzeri firmalardan aman uzak durun.
    bu şark kurnazlarına para kazandırmayın..

    ibret olsun...

    edit1: tüketici hakem heyetine e-devlet üzerinden başvurdum. tam başvuru metnimi izlediğim yolu benzer durumda mağdur olmuş ve isteyen arkadaşlara özelden gönderebilirim.
    edit2: @dizginci kullanıcı isimli yazarımsı özelden bir araba hakaret edip engellenmiştir tarafımca.. ibret alınacak yeni bir vaka olacak.
    hakaret davası için avukatıma yönlendirdim kendisini pandemi sonrası mahkemeler hizmete başlayınca hakaretlerinin hesabını tek tek verecek. şimdiden söyüyorum insanların yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri mesaj yoluyla söylemeyin... sonra küçücük yaşınızda çok üzülürsünüz.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap