• global olduğunu sandığımız koskoca şirketin aslında her türk şirketi gibi bir bakkalmışçasına yönetildiğini görmeme vesile olan kurumsal dolandırıcılık.

    9 gün önce yeğenime hediye olarak www.mavi.com.tr'den üç adet kot aldım. daha sonra mavi'den mail olarak ''siparişiniz başarı ile alınmıştır'' bildirimi geldi ve beklemeye koyulduk.

    görsel

    bugün mavi'den gelen şey ise sipariş ettiğim kot pantolonlar değil, mail kutuma düşen ''sipariş iptal'' mail'i oldu.

    gerekçe ise şu;

    ''3 adet üründen oluşan siparişinizdeki 1 ürün tedarik edilemediğinden dolayı siparişinizi iptal ettik.

    mavi.com'da parçalı ürün gönderimi olmadığından paketinizi gönderemiyoruz. siz daha sipariş verirken o ürün varmış gibi davrandık ve siparişinizi aldık.

    bu 9 gün zarfında da şirket olarak paranızı çatır çatır kullandık. şimdi size o ürünün olmadığını söyleyip, 9 gün çatır çatır kullandığımız paranızı 2 iş günü daha çatır çatır kullandıktan sonra aide edeceğimizi üzülerek belirtiyoruz.''

    görsel

    şark kurnazlığına bakar mısınız?

    h&m, zara, pull & bear, lcw vs. aklınıza gelebilecek tüm tekstil e-ticaret sitelerinde bir ürün almak istediğinizde o ürün yoksa ne olur? sepetinize ekleyemez ve siparişini veremezsiniz.

    ama global olduğunu sandığımız türk tekstil devi mavi ne yapıyor?

    1000 tl'lik 5 parçadan oluşan bir sipariş verdiğinizi düşünün. 4 kot, bir gömlek olsun.

    7-10 gün boyunca taahhüt ettiği gibi bekletiyor, paranızı çatır çatır işletiyorlar.

    daha sonra

    ''ya sizden parasını ve siparişini aldığımız 5 parçalık siparişteki gömlek aslında bizde yokmuş. dünyadaki diğer tüm tekstil markalarının e-ticaret sitelerinin aksine biz olmayan ürünleri de satıyoruz. o yüzden 4 kot elimizde olsa da bu siparişinizi iptal ediyoruz.

    ha bu arada bize 10 gün önce yatırdığınız 1000 tl'yi de mis gibi işlettik kurumsal bir şirket olarak. yasal olarak 2 iş günü daha işletebilmemiz için hakkımız var, yeterince mağdur olduğunuzu gördükten sonra paranızı size iade edeceğiz.''

    süreç tam olarak bu şekilde işliyor. kim bilir benim gibi bu şekilde mavi şirketi tarafından dolandırılan ne kadar insan var?

    adamlar resmen bu kurumsal gibi görünen yöntem ile para işletiyorlar.

    müşteri hizmetlerini arayıp

    - madem üç parçalık siparişteki ürünlerden 1 tanesi yoktu, neden 10 gün sonra iptal etmek yerine ilk gün arayarak ya da mail atarak ''siparişlerinizden bir tanesi yok, onun yerine yeni bir ürün eklemek ister misiniz? yoksa siparişi iptal etmek zorunda kalacağız demiyorsunuz?''

    diye sordum, yanıt şu oldu:

    ''7 - 10 gün içinde verdiğiniz siparişin tedariğine bakıyoruz.''

    yani özetle diyor ki,

    ''kardeşim biz senin paran üzerinden para kazanacağız. o yüzden kalkıp mal gibi ilk günden arayıp 1 siparişin yok, yeni ürün eklemek ister misin? diye sorarsak ürün eklersin, biz de ürünleri göndermek zorunda kalırız ama elimizde ürün yok. elimizde ürün olmaması senin paranı kullanamayacağımız anlamına gelmiyor tabii. sen var sandığın ürün için paranı öde, biz de o parayı alıp yasal sürenin üst sınırı olan 10. günde sana dönüp ''o ürün yok, paranı 2 gün sonra göndereceğiz.''

    yasal gibi görünen tüm bu sürecin bir kurumsal dolandırıcılık sistemi olduğunu anlamak için siparişin iptal süresindeki üst sınırı olan 10 günü sona ana dek kullanmalarından zaten rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

    milletin parasının üzerine çöküp, çatır çatır işleten ve müşterisini dolandıran bu markanın sitesinden hiçbir şekilde alışveriş yapıp mağdur olmayın.

    hatta şubelerinin önünden bile geçmeyin.

    bir de şaka gibi 20 tl'lik hediye çeki tanımlamışlar. alın onu da ceo'nuza verin, işletsin.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap