123 entry daha
  • henüz 5. ve 6. kitabı bitireli bir ay oldu, bundan da az çok anlaşılacağı üzere büyük bir hp fanatiği değilim. oysa ki, the lord of the rings dedin mi benim için akan sular durur. bunları niye diyorum? diyorum çünkü, serinin fanatiği olmamama rağmen filmden büyük bir öfke ile çıktım! olay şurayı kesmişler burayı biçmişler değil. kitabın ruhuna dair hiçbirşeyi bulamayacağınız bir film yapmışlar. film bittiğinde adeta bir slideshow izlemiş gibi oldum. içi doldurulmamış karakterler, ordan oraya zıplayan kurgu, yiğidi öldür hakkını yeme; müziklere bayıldım, birkaç isim hariç bomboş oyunculuk yönetimi... gider daha.

    ne deli dolu luna' yı görebiliyorsunuz (resmen iyi niyetli saftorik bir kız olarak resmedilmiş), ne zihinbend' in gerilimini yaşıyor, snape' e hak vermenize sebep olacak olayları görebiliyorsunuz (süper-über hızlı bir kurgu ile, 15 sn'de geçtiler, şaka gibi), ne de finalde duello' nun tadına varabiliyorsunuz? (finaldeki karşılaşmalar öyle bir pohpohlandı ki, 5-6 dk bile sürmeyen sahneleri görünce şok oldum. lupin ve tonks asa sallarken bile gözükmediler.dumbledore ve voldemort konuşmadan dövüşe başladılar neredeyse, yahu.)

    oysa, yönetmen işini bilen biri. kamera kullanımı, atmosfer, çekim tekniği, seçilen renk paleti ile iyi bir iş çıkarılmış. ama sorun burada, dışı hoş, içi boş. bir çok kişi, zümrüdüanka yoldaşlığı ne idi, neden vardı, amaçları neydi, mr. weasley 'e saldırı nedendi? gibi onlarca soru ile çıkıyor salondan.

    sözün özü, iyi işçiliği olan, ancak senaryo' dan fena halde çakan bir film var karşımızda.

    yazık olmuş.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap