929 entry daha
  • loş sohbet'te nbc ile ilgili gün yüzüne çıkmamış anılarını paylaşan komedyen

    anılar hem çok komik hem de ilgi uyandırıcı. bu adamın nuri bilge ceylan ile sette yaşadıkları dizi haline getirilse oturur izlerim, net! çünkü bu adam yani o kadar rahat gibi ki, nbc'nin o sinire dokunan obsesifliği ve ciddiyetiyle bu adamın rahatlığı acayip bir kontrast... neyse... anıların biri şöyle;

    --- spoiler ---

    ahlat ağacı'nın çekimleri yeni başlamış... ilk sahneler çekilmiş. hava iyice kararmaya başlamış. sonra nbc 1 ay sonra çekilecek bir sahnenin provasını almak istemiş. oyuncular hazırlıksız... ezberleri falan yok... sahneyi de bilen bilir; bu sinan'ın bıçkın bir delikanlıyı kışkırtıp yumruğu yediği sahne... işte o sahnenin provası alınacak... nbc demiş özgürsünüz hadi doğaçlama oynayın. bunlar başlamışlar oynamaya. 1 take, 2 take, 3 take derken bıçkın delikanlıyı oynayan oyuncu kendini iyice kaptırmış, başlamış yerden aldığı ufak çakılları doğu'ya atmaya, "ne diyon sen nonoş!" falan diyerek doğu'yu kışkırtmaya! yerde çakıl kalmayınca bu kez daha büyük taşları doğu'ya fırlatarak rolü sürdürmüş. doğu'nun bu duruma canı cidden sıkılmış zira taşlar orasına burasına gelip canını acıtmaya başlamış. doğu gerçek bir sinirle, oyuncuya doğru yürüyüp sırtından tutmuş ve bu sırada nbc sahneyi kesmiş doğu'ya "napıyosun sen?" falan demeye başlamış. doğu da "doğaçlama oynuyoruz işte" falan diyerek gevelemiş.

    set toplanıp herkes odalarına dağılınca yardımcı yönetmen doğu'yu aramış ve "hoca görüşmek istiyor" demiş. doğu da "müsait değilim" diye cevap vermiş! 2-3 kez daha aramışlar her seferinde doğu geçiştirmeye çalışınca "nerdesin sen" deyip yanına gitmişler.

    "tamamen yanlış oynadın! karakterin içinde değildin! benim filmimde, benim karakterimi, benim istediğim gibi oynayacaksın!" diyerek orda bunun dümdüz ağzına sıçmış! doğu da sonra o sahnenin çekileceği güne kadar o sahneyi her gün çalışmış! "o şöyle yaparsa böyle yaparım; o şöyle derse şunu derim" falan diye, yazarak, çizerek bir sürü senaryo çıkarmış kendince.

    sahne günü gelip çatmış. doğu çalışmaların verdiği özgüvenle, rol arkadaşının tüm ataklarını karşılamış. her lafına karşılık vermiş. doğu tüm çalışmalarının karşılığını aldığını düşünürken nbc doğu'yu çağırıp "olmuyor, doğaçlama değil bu, çalışmışsın sen bu sahneyi, sinan* bu kadar cevap veremez" demiş ve kabak yine doğu'nun başına patlamış.

    --- spoiler ---

    niye bu kadar uzattıysam şurdan izleyin işte;

    https://youtu.be/si3hs_n0y6c?t=3142
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap