4 entry daha
  • yukarıdaki arkadaşın bahsettiği vk olayı benim de başıma geldi. saldırgan oradan hotmail adresimi de hacklemişti. ama hotmail kullandığım cihazı tanıyıp giriş yapmama izin vermişti. daha önce de hesap alım satımından g mail hesabı defalarca el değiştirmişti. en son sikerim gmailini diyip bir mebla götüme girmişti :) ısrar etseydim keşke büyük ihtimal bende kalırdı hesap :))
    1) kısacası farklı yerlere üye olurken aynı şifreleri kullanmayın. güvenmediğiniz yerlere üye olmayın.
    2) ücretsiz vpn, halka açık ortak wifi kullanırken şifre isteyen yerlere giriş yapmayın.
    3) hotmail'deki hack olayından sonra ara ara incelediğimde düzenli olarak bot network'ten şifre denemeleri yapıldığını gördüm.
    4) hotmail'in geçmişe dönük sabıkaları olsa da güvenlik kısmı g mail'den defalarca kat daha iyi. ücretli outlook hesaplarında karşınızda muhattap bulabilirsiniz sanırım.
    özet olarak yeni bir g mail açığı mıdır yoksa scam, phishing mi yediniz bilemem ama yüklü meblalar veya önemli bilgiler için ücretli sürümler kullanmanızı yapamıyorsanız da hotmail kullanmanızı öneririm.
    edit: yanlış yönlendirmek istemem ama daha önceki şifrenizi bilgilerinizi veya cihazı başkalarıyla paylaşmış olabilirsiniz. telefonunuza zararlı bir yazılım yüklemiş olabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap