50 entry daha
  • (bkz: #115143511)

    milletteki özgüvene bak ya, bir politikacının değişmez bir şekilde türk düşmanı olabileceğini sanması yetmiyor, bu fikre katılmayanları da aptal ilan edebiliyor. hayır sanki diğer aday oğlunun sünnet düğününde harmandalı oynayıp, akşamları rakı içen, evinde atatürk resimleri olan gerçek bir türkiye aşığı.

    öncelikle; biden ya da trump özel hayatlarında çok yıkıcı bir olay yaşamadılarsa yani ne bileyim bir türk evlerini basıp her yeri türk bayraklarıyla donattıktan sonra ailelerini katletmediyse falan türk düşmanı olmaz. ülkelerin ve kişilerin politikaları vardır. bugün türkiye’nin karşısında durur, 3 ay sonra en büyük destekçisi olur.

    biden özelinde konuşacak olursak adamın türk düşmanı olduğu yok. kendisi açık biçimde akp politikalarına karşı. zaten aklı başında olan her insan böyle olmalı. ben sizin bu 5000 yıl öncesinden kalan ilkel “milli birlik ve beraberlik” duygularınızı zerre anlamıyorum. yok işte biz içerde birbirimizi yiyelim ama dışa karşı birlik olalım falan. senin derdin işgal edilmekse, senin ülken zaten işgal altında. tamamen dışa bağımlı bir ekonomin var, yakında yiyecek ekmek bulamayacaksın ama yok, biden türk düşmanı olduğu için onu desteklemek çok ayıp.

    dünya değişiyor, siz de biraz değişin. ben biden müthiş bir abd başkanı olur, tüm dünya barış içinde yaşar falan demiyorum lakin diğer tarafta covid-19’u ciddiye almayan, küresel ısınmanın yalan olduğunu söyleyen, “dünya düzdür” dese kimsenin şaşırmayacağı bir mal var ve bu herifin 4 sene daha dünyanın en güçlü ülkesini yönetme ihtimali söz konusu. hal böyle olunca insan kimi destekleyeceğine daha kolay kadar verebiliyor.

    dünyanızı genişletin biraz.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap