7 entry daha
  • kira konusunda soyle alternatifleri vardir, ama oncelikle montreal yani quebec de ev baktiginizda 1,5. 3 1/2 gibi abuk subuk tavirlar goreceksiniz. bizdeki gibi 1 oda 1 salon yerine bucuklu terimleri kullanmayi yeglemistir quebec insani.

    1.5-----> tek odali, studyo tipi evdir. bachelor tarzi evle ayni anlama gelir. tuvalet, banyo disinda esya dolabi bulunur. 2.5 ile cok karistirilir. balkon kesinlikle garanti degildir.

    2.5----> 1.5 ile tek farki genelde ufacik bir kileri olmasidir, hatta kiler bile denemeyecek kadar ufaktir.

    3.5----> 1 oda 1 salon evlerdir. yalniz burda onemli bir nokta var ki salonun genelde kapisi yoktur.yani eve girdiginizde direkt salon ile karsilasacaksiniz, bedroom'un allahtan kapisi vardir, ama eger biriyle paylasacaksaniz mutlaka bedroom'u mu salonu mu kiraladigini mutlaka sorun. aslinda eger iki odayi ayiran yeri iki yana cakacaginiz civilere takacaginiz perde ile de ayirmak mumkundur.

    4.5----> 2 oda 1 salondur. 2 oda da kapisi vardir(allahtan) salonlari genelde cok ufaktir, buyuk bir salon beklentisi hayalkirikligi yaratabilir.

    bundan sonra her 1 artisinda oda sayisi da bu sekilde artmaktadir.

    kira fiyatlarina gelince, eger concordia, mcgill, lasalle gibi okullarda okuyorsaniz ve "ben soguk sevmem aman yakin" olsun derseniz, merkeze yakin yerleri tercih edin, cunku bu okullarin hepsi tam sehir merkezindedir. metro istasyonlari bazinda bakiyorsaniz, guy-concordia, at-water, peel, mcgill metro istasyonlarina yakinligina bakin. zaten bu 4 luy icinde iseniz, metroya binmeden yuruyerek rahatca okulunuza ksiin dahi gidebilirsiniz.

    metrolar arasi mesafeyi hic istanbul , ankara'daki gibi dusunmeyin yanilirsiniz. soguklarda ve insanlarin eksi 30, 40 larda yurumeyecegini bildikleri icin, her metro istasyonu arasi 400-500 metreden fazla olmamaktadir. bu mesafe sehir merkezinden uzaklastikca artar.

    kiralar ogrencilerin masraflarinin icinde en buyuk olanidir. tek kisilik(1.5,2.5) kalmak istiyorsaniz merkezde 600-700 dolar kesinlikle gozden cikarin. son 2006-2007 de sehir merkezinde gozlemledigim fiyat araliklari soyledir:

    1.5-2.5----> $600-800
    3.5------> $700-1000
    4.5------> $800-1400

    sehir merkezinde uzaklastiginizda bu fiyatlar 150-600 dolar arasinda dususe gececektir. eger olur da araba sahibi olursaniz, sehir merkezinde ev tutmak buyuk bir sacmalik olacaktir, oncelikle apartmanlarda park ucretleri 70-150 dolar arasindadir, eger bos yer yok ise sehir merkezinde park yeri bulmak bir hayli zordur ve pahalidir. saatligi 6 dolar olan parkmetrelere ne kadar para yetistirebilirsiniz bilmiyorum. sehir merkezi arap, fas, lubnan ve cinli ogrencilerle dolu oldugundan bazen hakikaten ben kuzey amerika'da miyim yoksa arabistan'da miyim diye sordurtur.

    sehir disinda hem binalar daha kullanisli, hem daha buyuk hem de daha ucuza kalabilirsiniz, ama ogrenciseniz, ve toplu tasima araclariyla fazla icli disli olmak istemiyorsaniz fazla sehir merkezinden uzaklasmayin,hem gece hayati gozunuzun dibinde hem de ulasima her ay metro-pass parasi vermek zorunda kalmazsiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap