1624 entry daha
  • hayatta kalmaya çalışan insanların hobisi olamaz maalesef.

    edit: yazılanlara bakıyorum da, daha hobinin tam olarak ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz sanırım. hobi sadece eğlenceli vakit geçirmek için yapılan bir aktivite midir? ozaman seks de bir hobi sayılır.
    hobi; benim anlayışıma göre bir meraktır, tutkudur. zamanını ayırmaya değecek kadar önemli gördüğün bir üretme halidir, esasında mutlu olduğun işi yapmak gibidir ama ek iş olarak tabii*. o yüzden öyle kahvede okeye dönmeyi hobiden sayıyorsanız hobisi olmayan adam yok memlekette. hatta evcil hayvanların hobisi bile daha fazla, onlar da oyuncaklarıyla oynuyor.

    ekleme: bir yazar arkadaş o kültürün oluşmamasından bahsetmiş. çok haklı, ama o kültürün oluşmamasındaki sebep de insanların hayatta kalma savaşı vermesinden ötürü. yani o kültür düşünsel bir süreç gerektirir bu da en temel olan yaşam ihtiyacını karşıladıktan sonra ortaya çıkar. ama öyle avantadan ihalelerle parayı bulmuş bir müteahit olmak bu kültürü edinmeye yetmez. belki onun çocuğu bu lükse kavuşur ama kendisi için çok geçtir artık. yani olay sadece maddiyat değil.
1073 entry daha
hesabın var mı? giriş yap