30 entry daha
  • bu testlerde aptalca bir durum söz konusu.

    şimdi, hepinizin malumu bu testi doldururken aynı sorular dönüp dolaşıp tekrar önünüze gelir, amaç sizin ağzınızdan lafı zorla almaktır, çünkü zayıf yönlerinizi saklama eğiliminde olursunuz. ancak bu testleri hazırlayanlar aynı soruyu farklı bir biçimde sunarken, nesnenin değişmesiyle birlikte kişinin yaklaşımının da değişebileceğini hesaba katmamışlardır. şu örnek hep çelişkide bırakmıştır beni;

    soru 1: işleri hep aynı şekilde, bilinen, geçerliliği ispatlanmış yöntemlerle mi yaparsınız yoksa yeni yaklaşımlar dener misiniz?

    benim bu soruya cevabım "yeni yaklaşımlar denerim" olur.

    sonra bu soru aşağıdaki versiyonuyla tekrar karşınıza gelir:

    soru 2: bir yerden bir yere giderken hep aynı güzergahı mı kullanırsınız, yoksa farklı yollardan gitmeyi dener misiniz?

    e şimdi benim her mantıklı insan evladı gibi bu soruya cevabım "bildiğim yoldan giderim." olacak. ne gerek var macera aramaya şimdi? ilkinde sergilenen yenilikçi davranış, başarısızlık ve zaman kaybı riskini göz önüne almakla birlikte başarılı olunduğu taktirde size verimliliği ve iş kalitesini arttırmaya yönelik fırsatlar sunar. ancak ikinci durumda bu riski almaya gerek yoktur, çünkü yapılan iş niteliksizdir. a noktasından b noktasına giderken öncül kriter oraya ulaşabilmektir, verimlilik ikinci planda kalır.

    görüldüğü üzere, yenilikçi olmak sanıldığı gibi insanın genetik koduna işlenen bir şey değil ki bir defa yenilikçi isen her karşılaştığın mevzuda yenilikçi davranacaksın diye bir kaide yok.

    bu iki soru gördüğünüz gibi aynı şeyi test etmiyor. dolayısıyla tutarlılık bazında değerlendirildiğinde ben burada tutarsız görünüyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap